معرفی 5 ابزار ضروری برای هر کارگاه

891 بازدید 0 لایک
 

امروزه ابزارآلات صنعتی، بخش جدایی‌ناپذیر تمام کارگاه‌ها و تعمیرگاه‌ها هستند، کارها را آسان می‌کنند و در افزایش بهره‌وری کاری نقش مؤثری دارند. هدف این مقاله معرفی پنج دستگاه و یا ابزارالات ضروری برای هر کارگاهی است که کاربرد گسترده‌ای دارند. اگر شما می‌خواهید کارگاه کوچکی راه‌اندازی کنید، خواندن این مقاله به شما کمک می‌کند تا تجهیزات صنعتی ضروری خود را بشناسید و کمتر هزینه کنید.

ابزارآلات صنعتی چیست؟

در یک تعریف کلی، ابزارآلات صنعتی به ‌تمامی وسایل و تجهیزاتی گفته می‌شود که از یک نیروی محرکه قدرتمندتر بهره می‌برند تا کارها دقیق‌تر، سریع‌تر و با کیفیت بسیار بیشتر انجام شود. نوع نیروی محرکه، نقش مهمی در دسته‌بندی وسایل صنعتی هر کارگاه دارد و آن‌ها را به چهار دسته، برقی، بادی و بنزینی تقسیم‌بندی می‌کند که هرکدام قدرت و کارایی ویژه‌ای دارند.

کارگاه‌های صنعتی باید متناسب با نیاز خود، تجهیزاتی را از این گروه‌ها انتخاب کنند. در ادامه ابتدایی‌ترین و ضروری‌ترین ابزار مورد نیاز کارگاه را معرفی می‌کنیم.

ابزار مورد نیاز کارگاه

ابزارآلات ضروری برای هر کارگاه

دریل

شاید قدیمی‌ترین و شناخته‌شده‌ترین دستگاه موجود در هر کارگاه دریل باشد. دریل یک وسیله ساده است که برای سوراخ کردن اجسام به‌کار می‌رود. این محصول، با بهره‌گیری از مته تراشه‌ای و متناسب با نوع مته، تمام سوراخ‌کاری‌ها را انجام می‌دهد. دریل‌ها مدل‌های مختلفی با نیروهای محرکه متفاوت دارند؛ اما شناخته‌شده‌ترین آن‌ها، مدل‌ها برقی و شارژی هستند که قدرت آن‌ها وابسته به توان موتور است.

عموماً دریل‌های برقی توان بیشتری از دریل‌های شارژی دارند. دریل‌های شارژی، متناسب با توان باتری، قدرت‌های متفاوتی دارند. یکی از مهم‌ترین بخش‌های دریل، سه‌نظام است. حالت حرکت سه‌نظام، وجه متمایز کننده مدل‌های مختلف این دستگاه برقی است. دریل‌های چکشی، علاوه بر چرخاندن مته به دور یک محور، امکان ضربه زدن مته به قطعه کار را فراهم می‌آورند که عملیات سوراخ‌کاری را سرعت می‌بخشند و آلیاژهای مقاوم‌تر را نیز به‌راحتی دریل کاری می‌کنند.

هر کارگاهی نیاز دارد یک دریل قدرتمند برای سوراخ‌کاری تمام قطعه‌های کار داشته باشد و از یک دریل شارژی با نیروی متوسط، برای انجام کارهای کوچک و بستن پیچ‌ها بهره ببرد.

راهنمای خرید بهترین دریل شارژی

دریل کارگاهی

فرز

فرزکاری و برش‌کاری بخش جدایی‌ناپذیر هر کارگاه صنعتی است. به همین دلیل در تمام کارگاه‌ها از ساختمان‌سازی تا نجاری، ابزار فرز، اهمیت بسیار زیادی دارد. این دستگاه با کمک نیروی محرکه خود صفحه برش را با سرعت بسیار زیاد به چرخش در می‌آورد تا عملیات فرزکاری انجام شود. دستگاه‌های فرز از نیروی محرکه برق بهره می‌برند و به دو دسته کلی برقی و شارژی تقسیم می‌شوند. بااین‌حال با توجه به نوع طراحی و عملیاتی که می‌توانند انجام دهند دارای انواع مختلفی هستند.

مینی فرز و فرزهای سنگ‌بری و آهن‌بری شناخته‌شده‌ترین انواع فرز هستند. مینی فرزها که موتور کوچک‌تری دارند برای صیقل‌کاری‌ها، فرزکاری‌ها و برش‌کاری‌های کوچک طراحی‌شده‌اند و دو مدل آن که ازنظر ساختاری شباهت زیادی دارند، دارای قدرت‌های متفاوت هستند. بهره‌مندی فرزها از صفحات برش گوناگون، این امکان را به وجود آورده است تا با خرید یک فرز، بتوانید طیف وسیعی از آلیاژهای مختلف را فرزکاری کنید. فقط توجه داشته باشید که متناسب با هر عملیاتی، صفحه مخصوص بر روی دستگاه فرز باید نصب گردد.

ابزارآلات صنعتی فرز

اینوتور جوش

برقراری اتصال‌ها، یکی از بخش‌های مهم در ساخت و تولید یک محصول است. برخی از این اتصالات موقتی است و بخش دیگر اتصالات باید دائمی باشد. برای هر کارگاهی که نیاز به اتصال قدرتمند و دائم قطعات دارد، اینورتور جوش یک دستگاه ضروری است. این وسیله صنعتی، با تبدیل جریان مستقیم AC به جریان متناوب DC، انرژی الکتریکی لازم برای فرآیندهای جوش‌کاری را فراهم می‌آورد.

این دستگاه که مدل پیشرفته‌تر دستگاه‌های جوش قدیمی است، توانایی تنظیم جریان‌های مختلف را دارد تا بتوانیم آلیاژها و فلزهای متفاوت را جوش‌کاری کنیم. اینورتورهای جوش، قطعه‌های مختلفی دارند که بدون آن‌ها کار نمی‌کنند. مهم‌ترین قطعه اینوتور جوش، الکترود است که باید متناسب با قطعه جوش‌کاری تهیه شود تا از هدر رفتن انرژی و از بین رفتن قطعه کار جلوگیری شود.

دستگاه جوش کارگاهی

ست آچار و بکس

قدیمی‌ترین و کاربردی‌ترین ابزارآلات صنعتی دستی، آچار است. این وسیله، با طراحی مخصوص به خود، نیروی دست انسان را به نیروی گشتاور بسیار قدرتمند تبدیل می‌کند تا اتصال پیچ و مهره با کیفیت و سرعت زیاد، انجام شود. آچارها انواع بسیار مختلفی دارند که بر اساس سایز دهانه و نوع دهانه تقسیم‌بندی می‌شوند. آچارهای سر تخت و رینگی مشهورترین نوع آچارها هستند. هر کارگاهی باید یک ست کامل آچار داشته باشد تا بتواند هر مهره‌ای را در هراندازه‌ای باز و بسته کند.

بکس‌ها درواقع همان آچار هستند که از سیستم جغجغه بهره می‌برند تا با مصرف انرژی کمتر، بیشترین نیروی گشتاور به پیچ و مهره وارد شود. این تجهیزات صنعتی، عموماً دارای یک دسته و سوکت‌های مختلف است. سوکت‌ها بر اساس نوع و اندازه پیچ و مهره طراحی می‌شوند. همچنین، بکس یک وسیله بسیاری کاربردی برای باز و بسته کردن اتصالاتی است که در فضای بسته قرار دارند.

بکس برقی بهتر است یا بادی؟ کدام را بخریم؟

ابزار صنعتی دستی کارگاهی

کمپرسور هوا

کمپرسور هوا، منبع نیروی محرکه تمام دستگاه‌های صنعتی بادی است. این دستگاه صنعتی با فشرده‌سازی هوا، انرژی حرکتی لازم برای دیگر تجهیزات بادی را فراهم می‌کند. کمپرسور هوا، در هر کارگاهی، با توجه به وسایل پنومانتیک متصل به خود، امکان انجام طیف گسترده‌ای از کارها و عملیات‌ها را با بیشترین کیفیت، دقت و سرعت فراهم می‌کند. درواقع، تجهیزات بادی، بدون پمپ باد، نمی‌توانند کار کنند.

به‌طور مثال در کارگاه‌های مبل‌سازی و MDF سازی، میخکوب بادی و منگنه‌کوب بادی، با بیشترین سرعت و قدرت، اتصالات محکم و پایداری ایجاد می‌کنند. در کارگاه‌های صافکاری و نقاشی، با کمک پیستوله‌های بادی، نقاشی کاملا یک‌دست، در بهترین کیفیت انجام می‌شود و در تعمیرگاه‌ها و آپارتی‌ها، بکس‌های بادی، در کوتاه‌ترین زمان، انواع مختلف پیچ‌ها را باز و بسته می‌کنند.

معرفی مهمترین ابزار کاربردی در منزل

کمپرسور هوا تجهیزات پنوماتیک

سخن پایانی

پیدایش ابزارآلات صنعتی، به‌منظور ساده‌سازی و افزایش سرعت و دقت کارها بوده است. برخی از تجهیزات، دارای تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته هستند که بیشتر مناسب محیط‌های صنعتی و تولیدی‌های بزرگ هستند. بااین‌حال، برخی از تجهیزات صنعتی هستند که از محیط کارگاهی کوچک تا صنعتی‌ترین کارگاه‌ها نیازمند به آن‌ها هستند. وسایلی مانند دریل، فرز، اینورتور جوش، آچار و درنهایت کمپرسور هوا که تمامی دستگاه‌های بادی به آن نیاز دارند.

فروشگاه ابزارآلات و تجهیزات صنعتی کولیس، تلاش کرده است تا تمامی تجهیزات ضروری برای هر کارگاهی را در بهترین کیفیت و با تضمین قیمت فراهم آورد تا تمامی افراد از سرتاسر نقاط ایران، بتواند به‌راحتی تمام وسایل ضروری برای کارگاه خود را به‌صورت اینترنتی تهیه کنند.

سؤالات متدوال

مهمترین تجهیزات تقریباً ضروری برای هر کارگاه کدام است؟

هر صنعت و فعالیتی متناسب با کار خود باید دستگاه‌ها و تجهیزات صنعتی خود را تهیه کند. با این حال برخی دارای کاربرد عمومی هستند، وسایلی مانند، دریل، فرز، پمپ باد و...

چگونه دستگاه‌های صنعتی خود را تهیه کنیم؟

شما می‌توانید از فروشگاه اینترنتی کولیس، انواع مختلف لوازم صنعتی را با یکدیگر مقایسه کنید و متناسب با نیازهای خود، تجهیزات صنعتی را در بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت سفارش دهید.

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: فنی مهندسی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
6 بازدید 0 لایک

انتخاب بین پیچ گوشتی دستی و برقی مناسب برای کارهای خانگی همیشه یکی از دغدغه‌های افراد مبتدی و حتی حرفه‌ای بوده است....

مشاهده بیشتر
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
14 بازدید 0 لایک

بالابر دستگاهی است که برای جابه‌جایی افراد یا انواع بار ساخته شده است و مدل‌های مختلف مثل برقی و هیدرولیکی دارد. هر...

مشاهده بیشتر
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
25 بازدید 1 لایک

جعبه ابزار محفظه‌ای است که برای نگهداری و دسته‌بندی تجهیزات مختلف در منازل، کارگاه‌ها و صنایع مختلف طراحی شده است....

مشاهده بیشتر
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
28 بازدید 3 لایک

مته یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت و کارهای فنی است که برای سوراخ‌کاری انواع مواد مانند چوب، فلز، پلاستیک و مصالح...

مشاهده بیشتر
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
30 بازدید 0 لایک

بدون تردید همه ما تاکنون با انواع جرثقیل دستی در پروژه‌های ساختمانی یا محیط‌های کاری مختلف سروکار داشته‌ایم و تا حدی...

مشاهده بیشتر