بکس برقی بهتر است یا بادی؟ کدام را بخریم؟

1530 بازدید 2 لایک
 

آچار بکس یا آچار جغجغه یک ابزار بسیار کارآمد برای باز و بسته کردن پیچ‌ها و مهره‌ها است. مکانیسم جغجغه این آچارها به‌گونه‌ای طراحی‌شده است که با ایجاد نیروی گشتاور بیشتر مهره‌ها با سرعت بیشتری باز و بسته شوند. با پیشرفت تکنولوژی آچار بکس بادی و آچار بکس برقی وارد بازار شده‌اند. آچار بکس بادی به‌جای نیروی انسان از فشار باد برای حرکت درآوردن مکانیسم جغجغه استفاده می‌کند و آچار بکس برقی با تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی حرکتی مکانیسم جغجغه را به حرکت درمی‌آورد تا عملیات باز و بسته شدن پیچ‌ها با کمترین هدر رفت انرژی صورت بگیرد. در این مقاله قصد داریم به تفاوت های بکس بادی و بکس برقی اشاره کنیم تا دید بهتری در خصوص هر کدام ازین دو نوع آچار بکس داشته باشید.

آچار بکس بادی چیست؟

آچار بکس بادی یک ابزار پنوماتیک قدرتمند جهت باز و بسته کردن پیچ و مهره‌ها است. این آچار به‌گونه‌ای طراحی‌شده است که هم از عملکرد جغجغه آچار بکس و هم از نیروی جنبشی فشار هوای بهره می‌برد. مکانیسم جغجغه به‌گونه‌ای است که دامنه حرکتی را افزایش می‌دهد و درنتیجه باعث افزایش نیروی گشتاور می‌شود، همچنین فشار باد نیروی بسیار بیشتری نسبت به نیروی انسانی دارد و شاهد افزایش حداکثری نیروی گشتاور در این ابزار هستیم.

به همین منظور آچار بکس بادی نیروی گشتاور بسیار بالا به پیچ و مهره وارد می‌کند و فرآیند باز و بسته کردن پیچ  و مهره‌ها را افزایش می‌دهد و باعث کاربرد ویژه این ابزار در صنعت خودروسازی و مکانیکی باشیم.

آچار بکس بادی برای کارایی و عملکرد خود نیاز به یک کمپرسور هوا دارد تا منبع نیروی گشتاور خود را تأمین کند. همچنین، این ابزار معمولاً دارای سیستمی است که می‌تواند گشتاور را کنترل کند و از آسیب رساندن به پیچ‌ها و مهره‌ها جلوگیری کند.

بکس بادی

آچار بکس برقی چیست؟

آچار بکس برقی و شارژِی یکی ابزارآلات برقی مهم است که وظیفه باز و بسته کردن پیچ و مهره‌ها را بر عهده دارد. بکس برقی از یک موتوری الکتریکی برای تأمین نیروی گشتاور خود استفاده می‌کند و باعث می‌شود با کمترین انرژی و بالاترین سرعت عملیات باز و بسته کردن پیچ و مهره‌ها را به‌آسانی انجام داد.

آچار بکس برقی با تبدیل نیروی الکتریکی به نیروی حرکتی باعث چرخش سوکت های بکس می‌شود و سوکت نیروی گشتاوری بالایی را به پیچ و مهره‌ها اعمال می‌کند تا فرآیند باز و بسته شدن مهره به‌آسانی صورت بگیرد.

آچار بکس برقی برای عملکرد خود نیاز به برق دارد و به‌راحتی قابلیت جابه‌جایی دارد. این آچار بکس ها در صنعت خودروسازی، نجاری، ساخت‌وساز و مکانیکی و تعمیرگاه‌های عمومی کاربرد گسترده‌ای دارند. برخی از آچارهای بکس برقی دارای تنظیمات سرعت و گشتاور هستند که به شما امکان می‌دهد کنترل دقیق‌تری بر روی عملکرد آن داشته باشید و از آسیب رساندن به پیچ‌ها و مهره‌ها جلوگیری کنید.

بکس برقی

تفاوت آچار بکس برقی و آچار بکس بادی در چیست؟

تفاوت اصلی آچار بکس های بادی با برقی در منبع تأمین‌کننده نیروی گشتاور آن‌ها است که دیگر تفاوت‌های این دو ابزار را با یکدیگر رقم می‌زند.

تفاوت آچار بکس برقی و بادی در منبع قدرت

آچار بکس برقی از یک موتور الکتریکی برای تولید گشتاور استفاده می‌کند. آچار بکس بادی از هوافشرده به‌عنوان منبع قدرت استفاده می‌کند. هوای فشرده توسط کمپرسور هوا تولید می‌شود و از طریق شلنگ به آچار بکس بادی منتقل می‌شود.

انرژی جنبشی باد نیروی گشتاور بیشتری نسبت به انرژی الکتریکی تولید می‌کند درنتیجه آچار بکس بادی از قدرت بالاتری برخوردار است و پیچ‌ها را با سرعت بسیار بالاتری باز و بسته می‌کند و به‌راحتی پیچ‌های قفل‌شده را آزاد می‌کند. به دلیل نیروی گشتاور بالا، قوی‌ترین آچار بکس یعنی بکس بادی مستقیم در دسته بکس های بادی قرار می‌گیرد، بکس بادی مستقیم مناسب کامیون‌ها و ماشین‌آلات سنگین است که از مهره‌ها و پیچ‌های به‌مراتب بزرگ‌تری نسبت به دیگر خودروها دارند.  

منبع قدرت در آچار بکس

تفاوت آچار بکس برقی و بادی در قابلیت حمل و جابه‌جایی

عملکرد آچار بادی وابسته به پمپ باد است. به همین دلیل بکس های بادی مناسب برای کارهایی هستند که نیاز به جابه‌جایی کمتری دارند. در حالی بکس های برقی برای عملکرد خود نیاز به برق شهری دارند و هرکجا که برق در دسترس باشد این ابزار کارایی خود را دارد. 

بکس های  شارژی که از باتری‌های لیتیومی برای تأمین انرژی خود بهره می‌برند قابلیت مانور پذیری و جابه‌جایی بیشتری نسبت به بکس های برقی دارند اما نیروی گشتاوری کمتری تولید می‌کنند.

نکته قابل اشاره دیگر فضای است که یک آچار بکس بادی نیاز دارد. بکس های بادی به دلیل همراه داشتن پمپ باد فضای بیشتری را نسبت به بکس های برقی اشغال می‌کنند.

قابلیت حمل در آچار بکس

تفاوت آچار بکس برقی و بادی در هزینه تهیه و نگهداری

هزینه تهیه و نگهداری آچار بکس بادی  به دلیل ساختار ساده‌تر معمولاً کمتر از آچار بکس های برقی است. همچنین آچار بکس های بادی اگر به‌صورت روزانه سرویس و روغن‌کاری شوند از استهلاک کمتری برخوردار می‌شوند و قطعات آن از دوام بالاتری برخوردار می‌باشد. درصورتی‌که عمر قطعات آچار بکس های برقی پایین‌تر از مدل‌های بادی است و موتور الکتریکی این مدل آچارها زودتر دچار خرابی می‌شود. بااین‌حال آچار بکس های برقی نیاز به سرویس و هزینه نگهداری روزانه ندارند.

هزینه و نگهداری آچار بکس

مزایا و معایب آچار بکس بادی و آچار بکس برقی

در مقایسه آچار بکس بادی و برقی می‌توانیم، همچنین مزایا و معایب هرکدام را در نظر بگیریم تا انتخابی دقیق‌تر و آسان‌تری داشته باشیم.

مزایا آچار بکس بادی

  1. نیروی گشتاور و سرعت‌بالا و حالت چکشی قدرتمند برای باز و بسته کردن پیچ‌های سخت
  2. عمر طولانی‌تر دستگاه در صورت روغن‌کاری و  سرویس روزانه 
  3. آلیاژ مقاوم‌تر  بدنه نسبت به مدل‌های برقی در برابر ضربه و رطوبت
  4. ایمنی بالاتر  شیلنگ نسبت به سیم برق در هنگام قطعی و اتصالی

    مزایا آچار بکس برقی


مزایا آچار بکس برقی

  1. قابلیت انعطاف‌پذیری و جابه‌جایی با توجه به در دسترس بودن برق شهری یا شارژ بودن باتری‌ها
  2. عدم نیاز به روغن‌کاری و سرویس روزانه
  3. تولید آلودگی صوتی کمتر نسبت به آچار بکس بادی
  4. تعمیرات آسان و در دسترس در صورت خرابی آچار بکس برقی

    مزایا آچار بکس برقی

معایب آچار بکس بادی 

  1. تولید آلودگی صوتی
  2. نیاز به پمپ باد برای داشتن کارایی 
  3. بکس بادی قابلیت جابه‌جایی کمتری نسبت به مدل برقی دارد.

معایب آچار بکس برقی

  1. نیروی گشتاور پایین و قدرت کمتر و سرعت پایین‌تر در باز و بسته کردن پیچ‌ها
  2. عمر کوتاه قطعات نسبت به آچار بکس بادی
  3. قیمت بالاتر نسبت به آچار بکس دستی و بکس بادی
آچار بکس برقیآچار بکس بادی
قدرت گشتاور
سرعت باز و بسته کردن
قابلیت حمل و جابه‌جایی
هزینه و نگهداری

جمع‌بندی

در این مقاله به تفاوت آچار بکس برقی و بادی پرداختیم. به طور خلاصه یک ابزار بسیار کاربردی و پرقدرت در باز و بسته کردن پیچ‌ها آچار بکس است. آچار بکس های بادی و برقی مدل‌های پیشرفته‌تری نسبت به آچار بکس های دستی هستند و منبع نیروی گشتاور خود نسبت به‌جای نیروی انسانی انرژی جنبشی باد و انرژی الکتریکی هستند.

آچار بکس های بادی به دلیل استفاده از جریان هوای فشرده دارای قدرت و سرعت بیشتر نسبت به مدل‌های برقی هستند اما همواره برای کارکرد خود نیاز به کمپرسور هوا دارند و فضای بیشتری را اشغال می‌کنند و امکان جابه‌جایی کمتری نسبت به مدل‌های برقی دارند. درحالی‌که مدل‌های برقی در صورت بودن پریز برق کارایی و عملکرد خود را از دست نمی‌دهند و فضای کمی را به خود اختصاص می‌دهند و از انعطاف‌پذیری و قابلیت جابه‌جایی بیشتری برخوردار هستند.

آچار بکس های بادی به‌شرط روغن‌کاری و سرویس روزانه از عمر بالاتری نسبت به آچار بکس های برقی برخوردار هستند بااین‌حال تعمیرات آچار بکس های برقی آسان و در دسترس تر است

آچارهای بکس بادی و برقی هرکدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و توجه به کارکرد شما از این دستگاه برتری یکی بر دیگری مشخص می‌شود.

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: فنی مهندسی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
6 بازدید 0 لایک

انتخاب بین پیچ گوشتی دستی و برقی مناسب برای کارهای خانگی همیشه یکی از دغدغه‌های افراد مبتدی و حتی حرفه‌ای بوده است....

مشاهده بیشتر
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
14 بازدید 0 لایک

بالابر دستگاهی است که برای جابه‌جایی افراد یا انواع بار ساخته شده است و مدل‌های مختلف مثل برقی و هیدرولیکی دارد. هر...

مشاهده بیشتر
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
25 بازدید 1 لایک

جعبه ابزار محفظه‌ای است که برای نگهداری و دسته‌بندی تجهیزات مختلف در منازل، کارگاه‌ها و صنایع مختلف طراحی شده است....

مشاهده بیشتر
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
28 بازدید 3 لایک

مته یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت و کارهای فنی است که برای سوراخ‌کاری انواع مواد مانند چوب، فلز، پلاستیک و مصالح...

مشاهده بیشتر
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
30 بازدید 0 لایک

بدون تردید همه ما تاکنون با انواع جرثقیل دستی در پروژه‌های ساختمانی یا محیط‌های کاری مختلف سروکار داشته‌ایم و تا حدی...

مشاهده بیشتر