راهنمای خرید بهترین دریل شارژی در مجله صنعتی کولیس
با پیشرفته تکنولوژی و وارد شدن باتریهای لیتیوم به ابزارآلات برقی و صنعتی، دریلهای شارژی از اهمیت و جایگاه ویژه برخوردار شدند. این ابزار با توانایی دریل کاری سطوح مختلف و مانور پذیری بالا بهخصوص در مکانهای که منبع برق مستقیم وجود ندارد به یک محصول ویژه و خاص برای صنعتکاران، تعمیرکاران و سازندگان شد.
امروزه قریب بهاتفاق اکثر دریلها هم در مدلهای شارژی و هم در مدلهای برقی وجود هستند. هرکدام از این دو مدل دارای ویژگیها و قابلیتهای منحصربهفرد هستند که کاربران بر اساس نیاز خود انتخاب میکند.
باید این مسئله را در نظر بگیریم که دریل شارژی بخریم یا دریل برقی، ما قبلاً در مقاله ابزار برقی بخریم یا شارژی؟ کدام بهتر است؟ به مزیتها و معایب ابزارهای برقی و شارژی پرداختهایم. شما با خواندن این مقاله میتوانید تصمیم خود را در تهیه مدل شارژی یا برقی بگیرید.
نکته اول: ولتاژ دریل شارژی
اولین و مهمترین نکته در هنگام خرید دریل شارژی، ولتاژ این ابزار است. هرچقدر مقدار ولتاژ آن بیشتر باشد به این معنی است که خروجی این دستگاه دارای قدرت و گشتاور بیشتری است. قدرت و گشتاور دو مخلفه بسیار مهم در عملکرد دریل در هنگام سوراخکاری و باز و بسته کردن پیچها است. هرچقدر قدرت و گشتاور دستگاه بیشتر باشد، دریل میتواند متریالهای سختتر را راحتتر سوراخ کند و پیچهای سفت تر را بهآسانی باز کند. مقدار ولتاژ روی باتری نوشتهشده است. هرچقدر مقدار ولتاژ بیشتر باشد قیمت این ابزار بیشتر خواهد بود.
نکته دوم: ظرفیت یا آمپرساعت
نکته دیگری که در هنگام خرید دریل شارژی باید به آن توجه کرد آمپرساعت یا ظرفیت ابزار است که با نماد AH نشان داده میشود. آمپرساعت ساعت درواقع نشاندهنده ظرفیت باتری است. هرچقدر آمپرساعت باتری بیشتر باشد نشاندهنده این است که باتری شارژ بیشتری به خود میگیرد و ساعتهای بیشتری طول میکشد که باتری شارژ و خالی یا دشارژ شود. درنتیجه باتری که آمپرساعت بالاتری دارد راند تایم یا مدتزمان استفاده بالاتری دارد.
نکته سوم: باتری دریل شارژی
نکتهای بعدی این است که ولتاژ باتریها با اندازه باتری در تناسب است امروزه باوجود باتریهای فیک در ابزار امکان دارد باتریهای 12 ولتی از سری 3 باتری 4 ولتی درستشده است بر روی آن ولتاژ 100 ولتی درج شود. ولتاژهای باتری از دارای گستردگی وسیعی است اما عموماً از 12 ولت آغاز میشود و 64 ولت به اتمام میرسد.
در نظر داشته باشید با افزایش باتریها و شارژهای فیک که بسیار شبیه به مدلهای اصل امکان خریداری باتریهای فیک بسیار زیاد است. مشخصه بارز فیک بودن باتریهای ناخوانی اندازه باتریها با مقدار ولتاژ و آمپرساعت درج شده بر روی آن است.
هنگام تهیه به داشتن یدک باتری توجه کنید. بیش از 50 درصد قیمت و عملکرد این دستگاه وابسته به باتری است. درنتیجه داشتن باتری یدک یک سرمایه محسوب میشود و همچنین زمان استفاده از دستگاه دو برابر میشود.
نکته چهارم: توان خروجی دستگاه
نکته دیگر دریلهای شارژی توان خروجی آنها است. در دریلها توان خروجی با واحد نیوتون بر متر(N/m) نشان داده میشود. هرچقدر مقدار نیوتون بر متر بیشتر باشد نشاندهنده این است که دریل شارژی میتواند زور و فشار بیشتری به مته و پیچ وارد کند. مقدار نیوتن بر متر با مقدار ولتاژ دستگاه درنتیجه با گشتاور و قدرت آن تناسب دارد. دریلهای که دارای توان خروجی کمتری هستند آلیاژهای نرمتر را میتوانند سوراخ کنند و هرچه توان خروجی بالاتر باشد آلیاژهای سختتر راحتتر سوراخ میشوند. توصیه میشود کف تهیه دریل شارژی خود را 40 یا 45 نیوتون بر متر قرار دهید.
نکته پنجم: سایز مته سهنظام دستگاه
مسئله مهم دیگر، سایز سهنظام است، محدودیت ساپورت دهی سهنظام دریل در اندازه مته از نکات مهمی است که باید به آن توجه داشت. عموماً محدودیت ساپورت دهی هم در داخل کاتالوگ دستگاه نوشتهشده است و هم بر روی سهنظام دستگاه برحسب میلیمتر(mm) و اینچ(") درج شده است. منظور از سایز دنباله مته است که در درون سهنظام قرار میگیرد و هدف از آن انتخاب مته مناسب با توجه به این دستگاه است. هرچه مته کوچکتر باشد دریل کارکرد کمتری دارد. سایز 13 میلیمتر یا ½ اینچ یک انتخاب مناسب برای کارهای خانگی است.
نکته ششم: قطر سوراخکاری
یکی از محدودیت قابلتوجه در فرآیند سوراخکاری دریلهای شارژی، قطر سوراخکاری است. قطر سوراخکاری رابطه مستقیم با توان خروجی و ولتاژ دریل دارد. محدودیت قطر سوراخکاری ماکسیمم نشاندهنده قطر دایرهای است که دریل میتواند سوراخ کند. این محدودیت عموماً در کاتالوگ دستگاه نوشته میشود، توجه نکردن به این نکته میتوان شارژ دستگاه را زودتر خالی کند و در مواردی باعث سوختن دریل شارژی بشود.
نکته هفتم: مدل گیربکس دریل شارژِی
نوع گیر بکس دستگاه یکی دیگر از نکات مورد اهمیت است. بهترین مدل گیربکسهای که در دریلهای شارژی استفاده میشود، گیربکس خورشید یا همان گیربکس سیارهای است. گیربکسها با توجه به توان خروجی دستگاه عموماً از آلیاژ فلز و چهار طبقه هستند.
نکته هشتم: ابزارهای براشلس یا ابزار براش
ابزار براشلس یا ابزار براش بودن دریلهم نکته قابل اهمیتی است. براشلس ها آپدیتهای جدید ابزارهای براش هستند. درگذشته دریلهای عموماً دارای ابزار براش یا همان ابزارهای زغالها و کنداکتور است که ابزارهای براشلس دیگر این زغال و کنداکتور را ندارند درنتیجه حجم کمتری نسبت به مدلهای براش دارد.. ابزار براشلس هم باعث عمر طولانیتر دستگاه و خرابی کمتر آن میشود. همچنین کنترل بهتر و نیروی بیشتری به کار میدهد. عموماً ابزارهای براشلس دارای قیمت بیشتری است.
نکته نهم: حالت چکشی
یکی از نکات مهم در هنگام تهیه آن، مخصوص برای کارکردهای خانگی، دارا بودن حالت چکشی دریل است. اکثر دریلهای شارژی دارای سکتورهای هستند که حالت چرخش مته را مشخص میکنند، این سکتورها دارای سه حالت دریل کاری ساده، پیچ بندی و چکشی است. حالت چکشی باعث میشود متریال های سختتر و مصالح بنایی را با توجه به ولتاژ و توان خروجی دستگاه سوراخکاری کنید.
نکات دهم: اکسسوری و قابلیت دریل
بسیار از دریلهای شارژی کاربرد خانگی دارند به همین دلیل بسیاری از فروشندگان دریلهای شارژی این بازار را همراه با کیف حمل و اکسسوری های مختلف ارائه میدهند. کیف حمل یک آپشن ضروری محسوب میشود. درست است که متهها و انواع آچارهای همراه با دریل شارژی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار نیستند و به درد کارهای صنعتی نمیخورند. اما این اکسسوری ابزاری کار راه اندازه و بهدردبخور برای کارهای خانگی است که تهیه جدای آن دارای قیمت بیشتری است.
همچنین قابلیت چراغ قوه و چرا راهنما یک مزیت بسیار خوب برای این دستگاه محسوب میشود با توجه به اینکه این ابزار در مکانهای برق مستقیم وجود ندارد کارای و کاربرد دارد چرا دستگاه میتواند در هنگام تاریکی به کار شما بیاید تا محل دریل کاری را بهخوبی ببینید.
نکته پایانی: برند دریل شارژی و گارانتی محصول
یکی از نکات بسیار مهم و قابلتوجه، توجه به برند و شرکت تولیدکننده است. امروزه برندهای متفرقه چینی و برندهای فیک که بسیار از آنها با ابزار بانهای شناخته میشوند در بازار وجود دارند. این مدل ابزارها از کیفیت بالایی برخوردار نیستند و خدمت پشتیبانی مناسبی ندارد و اصطلاحاً یکبارمصرف هستند.
حتماً از برندهای معتبر و شناختهشده موجود در بازار خریداری کنید که هم از خدمات پشتیبانی خوبی برخوردار هستند و هم قطعات آنها در بازار پیدا میشود تا در صورت خرابی دریل شما بهراحتی تعمیر شود. بهترین برندهای این دستگاه که میتوان از آنها نام برد عبارتاند از:
- بوش (BOSCH)
- میلواکی (MILWAUKEE)
- آاِگ (AEG)
- توسن (TOSAN)
- دیوالت (DEWALT)
- رونیکس (RONIX)
- باس (BOSS)
جمعبندی
امروزه دریل شارژی به یک ابزار کاربردی و بسیار پرمصرف در صنعت و مصارف خانگی تبدیلشده است. برای تهیه این تجهیز باید نکات مهمی از قبیل ولتاژ، توان خروجی، باتری دستگاه، سایز پشتیبانی سهنظام، قطر سوراخکاری، ابزارهای براشلس، حالت چکشی و... توجه کنید که در عملکرد دستگاه و کارایی آن بسیار تأثیر دارند با توجه به نیازهای خود بهترین انتخاب را از برندهای معتبر داشته باشید تا علاوه بر تهیه یک دریل شارژی باکیفیت و دریافت خدمات پشتیبانی از هزینه اضافی جلوگیری کرده باشید.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.