انواع جوشکاری چیست؟
انواع جوشکاری با توجه به شرایط و ویژگی های متعددی تعیین می شوند. در واقع با پیشرفت علم، انسان ها دریافته اند که دیگر، وجود یک روش برای جوشکاری کاربردی نبوده و می توان با بهره مندی از علوم و تجهیزات مختلف، اقدام به بهره مندی از جدید ترین و عالی ترین روش های مختلف برای جوشکاری کرد. امروزه، روش های بسیار زیادی برای انجام جوشکاری وجود دارد. و هر کدام از آن ا با توجه به شرایط محیط، لوازم و تجهیزات صنعتی، و به طور کلی، تمامی عواملی که وجود دارد، مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه وجود انواع جوشکاری و روش های مختلف سبب شده تا بسیاری از افرادی که قصد آموزش جوشکاری را دارند، با این سوال که از چه روش جوسکاری ای باید استفاده کرد رو به رو شوند. در واقع علم جوشکاری دارای جزئیات بسیار زیادی بوده که آشنایی با انواع جوشکاری روش های آن نیز از جمله این جزئیات است.
امروزه با وجود انواع چوشکاری و لوازم و تجهیزات متعدد، بهترین گزینه، فرا گرفتن همه چیز درباره این روش ها و آشنایی با تمامی جزئیات آن ها می باشد. به همین منظور، در ادامه این مطلب، همه چیز را درباره انواع جوشکاری و همچنین مشخصات آن ها بیان کرده ایم. پس اگر قصد دارید تا با فرآیند جوشکاری و انواع دستگاه جوش و تمامی روش هایی که برای انجام آن وجود دارد آشنا شوید، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید و حتما درباره انواع روش های جوشکاری بدانید.
جوشکاری چیست؟
جوشکاری به فرآیندی گفته می شود که با انجام آن، می توان اتصالاتی بسیار محکم و پایدار را بین دو قطعه فلزی ایجاد کرد. در واقع به منظور ایجاد اتصالات مختلف در شرایط متفاوت، می توان از عملیات جوشکاری استفاده کرد. برای انجام این عملیات ابزار ها و تجهیزات متعددی وجود دارد. اما مساله ای که دراین جا باید به آن بپردازیم، انواع جوشکاری است. با آشنایی با انواع جوشکاری می توانید به راحتی و آسانی اقدام به انجام این کار کنید و در نهایت، با ظرافت و دقت بسیار زیاد، پایان کار بسیار زیبایی را داشته باشید.
انواع جوشکاری
جوشکاری دارای انواع مختلفی است که در لیست زیر به طور کامل ذکر شده اند.
جوشکاری قوسی با استفاده از الکترود تنگستن
یکی از جالب ترین و بی نظیر ترین انواع جوشکاری بوده که دارای این امکان است که می تواند بدون فلز پر کننده انجام شود. در این نوع جوشکاری از الکترود غیر مصرفی استفاده می شود.
جوشکاری قوسی فلز پوشش دار از قدیمی ترین انواع جوشکاری
در این روش از الکترود برای ایجاد اتصال و پر کردن دو فلز استفاده می شود. جالب است بدانید که از قدیمی ترین روش های جوشکاری بوده که امروزه نیز مورد استفاده قرار می گیرد اما پایداری و مقاومت آن چنانی ندارد.
جوشکاری قوسی با استفاده از مفتول توپودری
در این روش از انواع جوشکاری، جوشکاری به جای الکترود، با استفاده از سیم صورت می گیرد. این سیم در هنگام جوشکاری بر روی فلز ها تغذیه می شود و در نهایت، می تواند گاز مورد نیاز خود را تامین کند.
جوشکاری قوسی گاز محافظ
از این روش جوشکاری عموما برای فلز هایی با ضخامت های مختلف استفاده شده و باید اشاره کنیم که با وجود نوع کار این نوع جوشکاری، عموما برای استفاه در فضاهای آزاد مناسب نیست و توصیه نمی شود.
جوشکاری قوس پلاسما
این نوع جوشکاری دقت بسیار زیادی داشته و ظرافت خوبی را در هنگام جوشکاری ایجاد می کند. همچنین باید اشاره کنیم که از روش جوشکاری قوس پلاسما گاز تحت فشار قرار می گیرد و در نتیجه، پلاسما تولید می کند. این پلاسما تحت شرایطی قرار می گیرد که سبب می شود تا قوس ایجاد شود و در نهایت، عملیات جوشکاری به خوبی انجام شود.
جوشکاری الکترو واسلگ
این روش جوشکاری بسیار ظریف بوده و جزو جدید ترین روش ها می باشد. در این روش می توان جوشکاری را در دو لبه ی فلزاتی که ضخامت بسیار کمی دارند انجام داد و در نهایت اقدام به ایجاد اتصال بین آن ها کرد.
جوشکاری پرتو الکترونی جالب ترین انواع جوشکاری
یکی از عجیب ترین و جالب ترین انواع روش های جوشکاری بوده که در هر محیطی نمی توان به انجام آن ها پرداخت. باید اشاره کنیم که در این روش، از الکترون ها با سرعت بسیار زیادی استفاده می شود تا با ایجاد انرژی جنبشی شود و در نهایت، سبب ایجاد اتصال بین دو فلز شود.
جوشکاری هیدروژن اتمی
یکی از روش ه ای قدیمی در جوشکاری بوده که در آن، از هیدروژن استفاده می شود و در واقع، شباهت بسیار زیادی با جوشکاری قوسی با استفاده از الکترود تنگستن دارد. چرا که می توان آن را به صورت بدون فلز پر کننده نیز صورت بگیرد.
جوشکاری پرتو لیزر
این روش یکی از روش های پر استفاده در زمینه های خودرو سازی بوده که مطابق با نام آن، با استفاده از پرتو های لیزر، عملیات جوشکاری صورت می گیرد.
مشاهده و خرید انواع ابزار جوش و برش
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.