معرفی تمامی لوازم کارگاه تراشکاری

6081 بازدید 7 لایک
 

لوازم کارگاه تراشکاری، بسیار متعدد و گوناگون است. در کارگاه های تراشکاری، باید ابزارهای متعددی وجود داشته باشد و ازجمله مهم ترین ابزارها، ماشین‌های تراش می باشد. در واقع، عملیات تراشکاری عملیاتی گسترده است که برای شکل‌دهی به یک قطعه و یا ایجاد هر شیار و تغییراتی در آن، باید از یک ابزار مخصوص استفاده کرد. آشنایی با ابزار تراش و لوازم کارگاه تراشکاری، برای علاقه‌مندان این حوزه ضروری است. جالب است بدانید که به منظور فرم دهی به یک ابزار باید از چندین ماشین استفاده کرد. برخی از این ماشین ها دستی بوده، و برخی دیگر نیز به صورت تمام ماشینی، عملیات را انجام می‌دهند.

هر کدام از ماشین های تراشکاری، دارای عملکرد متفاوتی می باشند. و در نتیجه، برای آشنایی با تجهیزات و لوازم کارگاه تراشکاری، تمامی این ماشین های تراشکاری را به طور کامل معرفی خواهیم کرد. در ادامه این مطلب، همه چیز را درباره لوازم کارگاه تراشکاری، و همچنین ابزار هایی که باید در این کارگاه ها وجود داشته باشد توًیح داده‌ایم، برای اطلاعات بیشتر دریاره هر دستگه می‌توان به لینک مرتبط به آن رجوع کنید.

لیست لوازم کارگاه تراشکاری

قبل از شروع باید اشاره کنیم که ماشین‌های تراشکاری، دارای 2 نوع است. دستی و ماشینی. دستگاه تراشکاری دستی، به گونه‌ای است که بخش عمده فرآیند، توسط انسان صورت می گیرد و هدایت آن نیز توسط انسان انجام می شود. اما دستگاه تراش CNC به گونه‌ای است که در ابتدا، برنامه کامپیوتری آن تنظیم می شود و سپس دستگاه شروع به تراشکاری می‌کند. در ادامه لیستی از انواع لوازم کارگاه تراشکاری آورده شده است.

انواع ماشین تراش ها

ماشین تراش‌ها یکی از مهم‌ترین ابزارهایی هستند که باید در کارگاه تراشکاری وجود داشته باشند. این ماشین‌ها دارای انواع مختلفی دارد و هر کدام از آن‌ها دارای ویژگی‌ها و خصوصیات منحصربفردی هستند. ماشین تراش‌ها، با انجام عملیات براده برداری، می توانند عملیات تراشکاری را انجام دهند و در نهایت قطعات را به شکل دلخواه و مد نظر شما درآورند. لیست زیر انواع ماشین تراش را معرفی کرده است.

  1.      ماشین تراش عمودی
  2.      ماشین تراش معمولی
  3.      ماشین تراش ابزار سازی
  4.      ماشین تراش کوچک مرغک دار
  5.      ماشین تراش طویل

دستگاه-تراش

انواع دستگاه سوهانکاری

از دیگر لوازم کارگاه تراشکاری، می‌توان به دستگاه سوهانکاری اشاره کرد. دستگاه سوهانکاری به منظور ایجاد قوزهای محور فرمان مورد استفاده قرار می گیرد و دارای انواع مختلفی است. از انواع دستگاه سوهانکاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1.      دستگاه سوهانکاری گیره ای
  2.      دستگاه سوهانکاری با میز ثابت و کشوی محرک

انواع ماشین های سنگ زنی

سنگ زنی، یکی از زیر مجموعه‌های عملیات تراشکاری است که تفاوت‌هایی با عملیات اصلی تراشکاری دارد. حتما تا به حال با دستگاه‌هایی مواجه شدید که به خاطر سطوح ناهموار، دچار اصطحکاک در حرکت شدند و در نتیجه، دستگاه به خوبی و راحتی کار نمی‌کند. حتی در این مواقع، اگر از روغن‌ها و یا حتی موادی که چرب کننده هستند نیز استفاده کنید، باز هم تاثیر چندانی دیده نمی‌شود و در برخی موارد حتی عملکرد آن بدتر خواهد شد. به همین سبب، برای جلوگیری از بروز این موارد، از ماشین‌ها و ابزار‌های سنگ زنی استفاده می‌شود. در ادامه لیستی از انواع ابزار سنگ زنی معرفی کرده ایم.

  1.      سنگ زنی سطوح صاف (کف سائی)
  2.      سنگ زنی بدون مرغک
  3.      سنگ زنی پرداخت کاری
  4.      سنگ زنی گردسائی داخلی
  5.      سنگ زنی گردسائی خارجی
  6.      سنگ زنی فرم سائی

ماشین-سنگ-زنی

انواع ماشین صفحه تراش

امروزه، برخی از قطعات که دارای ابعاد نسبتا بزرگی می باشند، نیز نیاز به تراشکاری در برخی قسمت ها می باشند. ماشین صفحه تراش، نوعی از ماشین تراش می باشد که دارای نوع مخصوصی از براده برداری می باشد و علاوه بر این، می تواند با عملیات تراشکاری، سطوح صاف، سطوح مایل، سطوح عمودی، سطوح فرم دار را ایجاد کند. این ماشین تراش که عموما دستگاه فرز تراشکاری نیز عملیات آن را انجام می دهد دارای انواع مختلفی می باشد و هر کدام از انواع آن، با انجام عملیاتی خاص، می تواند جزو مهم ترین ابزار ها و ماشین های تراش قلمداد شود. این نوع ماشین ها، قابلیت تنظیم سرعت دارند و علاوه بر این، از آن ها در کارگاه های مختلفی مانند قالب سازی، کارگاه های تعمیراتی، و ... استفاده می شود. در لیست زیر انواع ماشین صفحه تراش را معرفی کرده ایم.

  1.      ماشین صفحه تراش فرم تراش
  2.      ماشین صفحه تراش عمودی
  3.      ماشین صفحه تراش معمولی
  4.      ماشین صفحه تراش دروازه ای
  5.      ماشین صفحه تراش کپی تراش

سایر دستگاه ها و لوازم کارگاه تراشکاری

در موارد بالا تمامی ماشین ها و لوازم کارگاه تراشکاری را ذکر کردیم. و شما با با تمامی ابزار ها و ماشین آلاتی که باید در کارگاه های تراشکاری وجود داشته باشند آشنا کردیم. اما باید اشاره کنیم که یکی دیگر از ماشین آلاتی که باید در کارگاه تراشکاری وجود داشته باشد، دستگاه پیچ تراش می باشد. این دستگاه نیز به عنوان یکی از ماشین آلات برای دنده زنی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

مشاهده و خرید انواع ابزار تراش و اندازه گیری

 
این مطلب و دوست داشتین؟

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
6 بازدید 0 لایک

انتخاب بین پیچ گوشتی دستی و برقی مناسب برای کارهای خانگی همیشه یکی از دغدغه‌های افراد مبتدی و حتی حرفه‌ای بوده است....

مشاهده بیشتر
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
14 بازدید 0 لایک

بالابر دستگاهی است که برای جابه‌جایی افراد یا انواع بار ساخته شده است و مدل‌های مختلف مثل برقی و هیدرولیکی دارد. هر...

مشاهده بیشتر
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
25 بازدید 1 لایک

جعبه ابزار محفظه‌ای است که برای نگهداری و دسته‌بندی تجهیزات مختلف در منازل، کارگاه‌ها و صنایع مختلف طراحی شده است....

مشاهده بیشتر
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
28 بازدید 3 لایک

مته یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت و کارهای فنی است که برای سوراخ‌کاری انواع مواد مانند چوب، فلز، پلاستیک و مصالح...

مشاهده بیشتر
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
30 بازدید 0 لایک

بدون تردید همه ما تاکنون با انواع جرثقیل دستی در پروژه‌های ساختمانی یا محیط‌های کاری مختلف سروکار داشته‌ایم و تا حدی...

مشاهده بیشتر