انواع الکترود ها و آشنایی با کاربرد آن ها
الکترود چیست؟
الکترود یکی از مهم ترین لوازم و تجهیزات در صنعت جوشکاری می باشد. این وسیله در واقع مفتولی رسانا می باشد که با عبور جریان الکتریکی از خود عمل جوشکاری را انجام می دهد. این مفتول دارای مغزی ای با جنس های مختلف می باشد. به دلیل اینکه در صنعت، اجسام و فلزات مختلفی را که دارای ضخامت های مختلفی می باشد را با استفاده از جوشکاری به یکدیگر متصل می کنند، این مفتول را در ابعاد و جنس های مختلفی می سازند. علاوه بر این بر روی این مفتول یک لایه به نام پوشش فلاکس نام دارد که تاثیر بسیار زیادی در آب شدن درست مفتول و همچین شکل گیری درست سرباره دارد.
معرفی انواع الکترود در صنعت جوشکاری
جالب است بدانید که به دلیل تنوع بسیار زیاد الکترود ها، آن را در دسته های مختلفی تقسیم بندی کرده اند.
دسته اول ( تقسیم بندی الکترود با جنس های مختلفی از پوشش):
- پوشش قلیایی
- پوشش سلولوزی
- پوشش روتیلی
- پوشش روتیلی با پودر آهن
دسته دوم (تقسیم بندی بر اساس مغزی الکترود):
- آلومینیومی
- نیکلی
- فولاد کم کربن
- فولاد زنگ نزن
دسته سوم (تقسیم بندی بر اساس ضخامت):
- پوشش نازک
- پوشش متوسط
- پوشش ضخیم
- پوشش خیلی ضخیم
دسته هایی که در موارد بالا ذکر شد، تمامی انواع الکترود را درون خود جای داده است. اما عوامل دیگری وجود دارد که با توجه به آن ها می توان این تجهیزات را به دسته های بیشتری نیز تقسیم کرد.
انواع الکترود جوشکاری بر اساس ساختار
بسیار مهم است که قبل از خرید این وسیله با انواع آن آشنا باشید. آشنایی با انواع این تجهیزات از لحاظ ساختار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در نتیجه توصیه می کنیم ادامه مطلب را مطالعه کنید.
الکترود انجماد پر شده
این نوع الکترود که به آن fill freeze Electtode نیز می گویند یکی از مهم ترین انواع الکترود می باشد. این نوع لوازم عموما دارای فلاکسی بسیار سنگین می باشند. با کمک همین فلاکسی سنگین می توانند دانه هایی با ترکیب یکنواخت ایجاد کنند و همچنین سرباره ها را به خوبی خارج کنند. همانطور که می دانید این تجهیزات دارای نمره می باشند که نمره ی انجماد پر شده عبارتست از E6013، E6012، E7014 .
الکترود انجماد سریع
این الکترود از جمله پرفروش ترین انواع لوازم جوشکاری می باشد که 3 ویژگی دارد. از ویژگی های این نوع می توان به تولید سرباره بسیار کم، تنوع در استفاده و تشکیل قوس قوی اشاره کرد. در واقع باید اشاره کنیم که این نوع را در هر جایی می توان استفاده کرد. کد های انجماد سریع عبارتست از E6010 و E6011 .
الکترود کم هیدروژن
یکی دیگر از انواع این تجهیزات، کم هیدروژن می باشد. این نوع تنها در صنایعی خاص مورد استفاده قرار می گیرند و می توان گفت که در ساختار آن ها و در فلاکسی این نوع میزان بسیار کمی هیدروژن می باشد. این نوع را در هنگام جوشکاری فولاد های پر کربن مورد استفاده قرار می دهند. کد کم هیدروژن عبارتست از: E7018 و E7028 .
الکترود چسبان سریع
این نوع نیز در صنعت مورد استفاده های بسیار زیادی قرار می گیرد و یکی از مهم ترین انواع لوازم جوشکاری است. این نوع رسوب گذاری بسیار سریعی دارند و همچنین باید اشاره کنیم که پوشش فلاکسی روی این مفتول ها بسیار سنگین می باشد. از جمله کد های چسبنده سریع می توان به E6027 و همچنین E6028 اشاره کرد که جزو پرفروش ترین ها نیز می باشند.
نکاتی در خصوص خرید الکترودهای جوشکاری
برای خرید الکترود های جوشکاری لازم است به چندین نکته توجه کنید. اول اینکه ابتدا به نوع سطحی که قصد جوشکاری آن را دارید و جنس آن توجه کنید. دوم اینکه نوع جوشکاری نیز یکی از مهم ترین عوامل برای انتخاب نوع الکترود جوشکاری می باشد. علاوه بر این باید اشاره کنیم که جوشی که از این وسیله حاصل می شود، باید با فلز پایه برابری کند و مناسب آن باشد. جالب است بدانید که این نوع تجهیزات جوشکاری باید وزن مناسب و نسبتا کمی نیز داشته باشند.
کلام آخر
امروزه جوشکاری یکی از محبوب ترین صنایع شناخته می شود. دانش جوشکاری بسیار گسترده می باشد که با فرا گیری آن می توان با سرعت بالاتر، دانش بهتر، و همچنین شناخت بیشتر اقدام به جوشکاری انواع سطوح کرد. الکترود ها که امروزه یکی از مهم ترین عناصر جوشکاری می باشند متناسب با انواع سطوح دارای دسته بندی های متفاوتی می باشند که آشنایی با آن می تواند تاثیر بسیار زیادی در روند جوشکاری و عملکرد بهتر این کار داشته باشد.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.