اشتباهات و خطاهای جوشکاری چیست؟
خطاهای جوشکاری، ایراداتی هستند که در صورت اشتباه انجام دادن عملیات جوشکاری ایجاد می شوند. در واقع باید بیان کنیم که در جوشکاری، عوامل بسیار زیادی وجود دارند که عدم رعایت آن ها می تواند باعث بروز مشکل شود. که این مشکلات، به شکل نا همواری در جوشکاری ایجاد شده، ایجاد سوراخ، ایجاد دانه هایی از گرد جوش در سایر سطح فلز، و به طور کلی، انواع و اقسام موارد دیگر ایجاد شود. برای ایجاد اتصال بین دو قطعه فلزی، روش های مختلفی از جوشکاری وجود دارد. اما باید اشاره کنیم که تمامی روش هایی که برای انجام جوشکاری به کار برده می شوند، در صورتی که اشتباه انجام شوند، خطاهایی را در هنگام جوشکاری ایجاد می سازند. در ادامه این مطلب، شما را با انواع خطاهای جوشکاری آشنا کرده ایم و تمامی اشتباهات در این فرایند را معرفی کرده ایم.
اگر با جوشکاری سر و کار دارید و همچنین قصد دارید تا همه چیز را درباره جوشکاری بدانید، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید.
انواع خطاهای جوشکاری
جوشکاری، یکی از پرکاربرد ترین اقدامات می باشد که امروزه، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. به منظور داشتن بهترین و عالی ترین شکل جوشکاری، باید تمامی اصول جوشکاری را به درستی انجام دهید. و در صورتی که کوچکترین اشتباهی را در این فرایند انجام دهید، با خطای جوشکاری رو به رو می شوید. اما این خطاهای جوشکاری چیستند و به چه شکلی ظاهر می شوند؟
- پاشش
یکی از متداول ترین خطاهای جوشکاری، پاشش می باشد. پاشش به شکلی از خطای جوشکاری گفته می شود که در طی عملیات جوشکاری، ذرات و قطرات ناشی از جوشکاری، به سطوح اطراف ناحیه جوش پرتاب شده و در همان نقطه می مانند. پاشش به علت زیاد بودن جریان جوشکاری ایجاد می شود. عموما خطای جوشکاری پاشش در جوشکاری با گاز محافظ و همچنین در هنگام کار با دستگاه جوش رخ می دهند. یکی از راهکار هایی که می تواند از پاشش جلوگیری کند، کاهش طول قوس و همچنین کاهش جریان جوش است. همچنین توصیه می کنیم حتما قطبیت دستگاه جوش، و همچنین تمیزی نازل گاز دستگاه را بررسی کنید تا از بروز خطای پاشش جلوگیری حاصل نمایید.
- ترک
در جوشکاری، یکی از خطاهایی که گاهی اوقات اپراتور با آن مواجه می شود ترک است. ترک به این معنا است که محل جوش، به طور کامل ترک خورده و اتصال ایجاد شده به طور کامل از بین می رود. لازم به ذکر است که در صورتی که در هنگام جوشکاری با ترک در محل جوش مواجه شدید، آن را جدی بگیرید. چرا که ترک های کوچک، می توانند در طول زمان، بزرگ تر شوند و مشکلات بسیار جدی ای را به وجود بیایند. اگر با خطای جوشکاری ترک مواجه شدید، تنها راه شما این است که جوشکاری را به طور کامل از بین ببرید و دوباره از اولعملیات جوشکاری را انجام دهید.
- تخلخل، بارز ترین خطای جوشکاری
در هنگام جوشکاری باید به این مساله توجه نمایید که امکان ایجاد تخلخل در جوشکاری بسیار بالا است. در واقع، یکی از شایع ترنی و بارز ترین خطاهای جوشکاری که همیشه امکان رخ دادن آن ها وجود دارد، تخلخل می باشد. تخلخل جوشکاری، در اثر عوامل متفاوتی رخ می دهد. به عنوان مثال، گاهی اوقات بر اثرتعویض آماده نبودن مواد، در زمانی که سیلندر گاز تعویض شده باشد، تغییری در سیم پیچی حاصل شده باشد، و همچنین آلودگی مواد خطای تخلخل رخ می دهد. البته باید اشاره کنیم که عموما، خطای تخلخل، در زمانی رخ می دهد که جریان گاز دارای مشکل باشد.
- تغییر شکل در جوش، از خطاهای جوشکاری
تغییر شکل جوش، یکی دیگر از خطاهای جوشکاری می باشد که برای بسیاری از اپراتور ها به وجود می آید. در واقع باید اشاره کنیم که تغییر شکل جوش، خطایی است که همیشه، علت بروز آن، عدم دقت در ایجاد اتصالات بین فلزات است. در صورتی که فلزات به یکدیگر به خوبی منطبق نشده باشند و اتصال بین آن ها دارای ایراد باشد، پس از جوشکاری با تغییر شکل جوش مواجه خواهید شد. این خطای جوشکاری، در زمانی نمایان می شود که عملیات جوشکاری تمام شده، و جوش در حال سرد شدن است. پس از سرد شدن، جوش تغییر شکل داده و در نتیجه، سبب بروز خطای جوشکاری می شود.
تجربه خود را در جوشکاری بیشتر کنید!
جوشکاری عملیاتی است که لازمه ی انجام حرفه ای آن، تمرین بسیار زیاد است. اگر قصد دارید که به کم ترین حد ممکن، با خطای جوشکاری رو به رو شوید، حتما باید زمان بسیار زیادی را صرف تمرین کردن کنید. با افزایش تجربه در جوشکاری، می توانید به راحتی، الکترود مناسب را شناسایی کرده، قبل از شروع جوشکاری، تمامی بخش های دستگاه ها بررسی کرده، و در نهایت، قبل از بروز هر خطایی آن را شناسایی کنید.
مشاهده و خرید انواع ابزار جوش و برش
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.