بررسی جامع سنباده لرزان

275 بازدید 0 لایک
 

سنباده لرزان ابزاری حرفه‌ای و کارآمد برای پرداخت و صیقلی کردن سطوح است. این ابزار با کمک ورق‌های سمباده و مکانیسم لرزان با سرعت و قدرت بسیار بالا سطوح مختلف را پرداخت می‌کند. از همین رو این ابزار نیازی ضروری برای کارگاه‌های تولیدی و ساخت‌وساز است. در این مقاله به سؤال که سنباده لرزان چیست؟ چه کاربردهای دارد؟ انواع آن کدام است و نحوه کار کردن آن چگونه است؟ به‌صورت جامع و مفصل خواهیم پرداخت تا به شناخت کامل از دستگاه سنباده لرزان برسیم.

سنباده لرزان چیست؟

سنباده لرزان یک ابزار حرفه‌ای برای پرداخت و صیقل‌کاری سطوح است. این دستگاه از یک صفحه تشکیل‌ شده که انواع ورق‌های سنباده را بر روی آن می‌توان چسباند. دارای یک موتور است که با بهره‌وری از مکانیسم حرکتی و تبدیل انرژی الکتریکی یا انرژی باد به انرژی حرکتی لرزشی، صفحه را به حرکت درمی‌آورد با حرکت سریع و لرزش پرقدرت صفحه بر روی سطوح عملیات پرداخت صورت می‌گیرد. همچنین ساختار این دستگاه به‌گونه‌ای طراحی‌شده است که دارای دسته یا دستگیره باشد تا بتوان سنباده لرزان را به‌صورت ثابت بر روی قطعه کار نگه داشت.

درواقع دستگاه سنباده لرزان با بهره‌وری از نیروی لرزشی عملیات سنباده‌زنی را ساده‌تر و باکیفیت‌تر می‌کند و باعث تسریع شدن روند کارها می‌شود. قدرتی که سنباده لرزان در اختیار ما می‌گذارد باعث می‌شود تمام خراش‌ها و ناصافی‌های موجود در سطوح به‌راحتی از بین رود و یک سطح صاف و صیقلی به دست آید.

سنباده‌های لرزان دارای انواع مختلفی هستند. اکثر سنباده‌های لرزان برقیند و برخی از مدل‌ها از کمپرسور هوا استفاده می‌کنند. این دستگاه دارای انواع مختلفی است که هرکدام اهداف خاصی را می‌توانند انجام دهند.


سنباده لرزان چیست

کاربرد سنباده لرزان چیست؟

ابزار سنباده لرزان به‌منظور ساده‌سازی و سرعت بخشیدن به عملیات صاف‌کاری و صیقل‌کاری طراحی‌شده است. کاربرد اساسی و مهم این دستگاه در صنایع چوبی و نجاری است. با توجه به این مسئله که امروزه ورق‌ها و صفحه‌های سنباده در انواع مختلفی به‌منظور سنباده کاری سطوح آلیاژی‌های گوناگون طراحی‌شده است. این ابزار در صنایع تولیدی و ساخت‌وساز که نیاز به پرداخت سطوح دارند کاربرد ویژه پیداکرده است.

کاربرد سنباده لرزان در کارگاه‌های نجاری

یکی از مراحل مهم در ساخت سازه‌های چوبی پرداخت سطوح به‌منظور نقاشی است. بعد از برقراری اتصالات و درست کردن وسایل چوبی نیاز به پرداخت دقیق و باکیفیت است تا تمام ناهمواری‌ها و خراشیدگی‌های سطوح چوبی از بین برود. سنباده لرزان به کمک نجارها می‌آید تا در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت عملیات سنباده‌زنی را انجام دهد تا چوب‌ها آماده نقاشی  و پرداخت شوند.

بیشتر بخوانید: راهنمای جامع ابزار کارگاه نجاری

سنباده لرزان در نجاری

کاربرد سنباده لرزان در کارگاه‌های مبل‌سازی

همان‌طور که اشاره شد کاربرد اصلی سنباده لرزان در صنایع چوبی است. مبلمان سازی یکی از مهم‌ترین و پردرآمدترین صنایع چوبی است. نقاشی مبلمان و پرداخت چوب‌ها یکی از اساسی‌ترین مراحل ساخت مبلمان است. برای نقاشی و پرداخت باکیفیت باید زیرساخت چوب به بهترین شکل مهیا شود. دستگاه سنباده لرزان به همین منظور کاربرد ویژه در مبلمان سازی دارد.

بیشتر بخوانید: تجهیزات ضروری برای کارگاه مبل سازی

سنباده لرزان در مبل سازی

کاربرد سنباده لرزان در نقاشی و صاف کاری اتومبیل

یکی دیگر از در کاربردهای سنباده لرزان، در صاف‌کاری‌ها و نقاشی‌های اتومبیل است. هنگام صاف‌کاری اتومبیل و قبل از نقاشی باید بدنه اتومبیل به‌درستی بتونه‌کاری شود تا سطح صاف و یکنواختی در نهایت ایجاد شود. بتونه‌کاری بدون سنباده‌زنی عملیات ناقص است به همین منظور این ابزار در میان صافکارها به یک ابزار محبوب و کارآمد تبدیل‌شده است.

صافکاری و سنباده لرزان

کاربرد سنباده لرزان در مجسمه‌سازی و صنایع هنری

در هنگام ساخت وسایل خانگی و صنایع چوبی هنری باید این وسایل به‌خوبی صیقل‌کاری شوند تا نقاشی و پرداخت آن‌ها با بالاترین کیفیت صورت بگیرد به همین منظور دستگاه سنباده لرزان به کمک مجسمه ساز ها و  هنرمندان آماده است تا بر رسیدن به یک محصول باکیفیت مسیر را هموار کند.

مجسمه سازی و سنباده لرزان

کاربرد سنباده لرزان در کابینت سازی 

یکی دیگر از کاربردهای دستگاه سنباده لرزان در کابینت سازی ها است به‌خصوص کابینت‌های چوبی که نیاز به پرداخت و سنباده کاری دقیق‌تری دارند تا محصول نهایی از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار باشد. سنباده لرزان با سرعت بخشیدن به فرآیند سنباده‌زنی و ایجاد یک سطح یکنواخت و صیقلی شرایط را برای رنگ زدن و نقاشی صفحه‌های کابینت فراهم می‌کند.



انواع سنباده لرزان

سنباده‌های لرزان بر اساس منبع تأمین نیرو به سه مدل سنباده لرزان برقی، شارژی و بادی تقسیم‌بندی می‌شوند. سنباده لرزان برقی از برق مستقیم برای تأمین انرژی لرزشی استفاده می‌کنند، سنباده‌های لرزان شارژی از باتری‌های لیتیومی برای به حرکت درآوردن صفحه استفاده می‌کند و قدرت آن‌ها گره‌خورده با توان باتری است و سنباد‌ه‌های لرزان بادی از هوای فشرده برای به لرزش درآوردن صفحه‌های سنباده بهره می‌برند.

با توجه به این مسئله که اکثر سنباده‌های لرزان در مدل‌های برقی یا شارژی هستند تقسیم‌بندی دیگر صورت می‌گیرد که بر اساس نوع صفحه این دستگاه که مرتبط  نوع ورق‌های سنباده قابل‌استفاده در این دستگاه است. در ادامه مدل‌های مختلف سنباده لرزان را بررسی می‌کنیم.

سنباده لرزان صفحه گرد

این دستگاه سنباده لرزان دارای صفحه گرد است و به طبع ورق‌های سنباده دایره‌ای شکل بر روی این صفحه می‌چسبد. چرخش دایره وار سنباده لرزان گرد باعث شده است که به این مدل سنباده لرزان چرخشی نیز بگویند. این دستگاه صفحه سمباده را به‌صورت غیرخطی رو سطوح حرکت می‌دهد و به لرزش درمی‌آورد تا سطوح صاف و یکنواخت به دست آید.

سنباده لرزان صفحه گرد از  بلبرینگ‌های که دارای انحراف است درست‌شده است تا صفحه در دو حالت بیضی و دایره‌ای چرخش داشته باشد. به دلیل همین ویژگی در سنباده‌زنی و صیقل چوب نیاز نیست در مسیر رگه‌های چوبی حرکت کرد بلکه با کمک این ابزار می‌توان در جهت‌های مختلف چوب حرکت کرد و عملیات صیقل‌کاری را انجام داد.

در هنگام استفاده از سنباده لرزان توصیه می‌شود ابتدا از سنباده‌های زبر شروع کنیم و بعد از یک دور صیقل‌کاری سپس از سنباده‌های نرم استفاده کنیم تا سطح پرداخت‌شده در صیقل‌ترین حالت به دست آید.

سنباده لرزان گرد

سنباده لرزان تخت

دستگاه سنباده لرزان تخت از یک صفحه مستطیلی شکل درست‌شده است. سنباده لرزان تخت از لرزش کمتری نسبت به مدل گرد برخوردار است. به همین این دستگاه مناسب برای صیقل‌کاری و پرداخت نهایی سطوح می‌باشد. 

سنباده‌های لرزان تخت دارای مکانیسم حذف خاک‌اره و کنترل سرعت هستند تا عملیات سنباده‌زنی با توجه  به نیاز ما شخصی‌سازی شود اما توجه به این نکته ضروری است که هنگام استفاده از این دستگاه با مسیر حرکتی سنباده تخت در مسیر حرکتی رگ‌های چوبی باشد تا به چوب آسیبی وارد نشود و پرداخت نهایی به بهترین شکل صورت بگیرد.

سنباده لرزان تخت

سنباده لرزان تسمه‌ای یا تانکی

پرقدرت‌ترین مدل سنباده لرزان، مدل سنباده لرزان تسمه‌ای یا تانکی است. این مدل از نواری‌های سنباده برای پرداخت و سنباده کاری سطوح استفاده می‌کند. کاربرد سنباده لرزان تسمه‌ای برای مسطح کردن صفحات نوپان، تخته‌های فشرده و   ورق‌های mdf  خام است. 

همچنین این مدل سنباده از سرعت بسیار بالایی نسبت به دو مدل دیگر برخوردار است و مناسب برای از بین بردن خش‌ها و قطعه‌های چوب‌تراش خورده یا لب‌پریده هستند.  سنباده‌های لرزان تسمه‌ای دارای دو مدل کوچک و بزرگ هستند. مدل‌های کوچک قدرت پایین‌تری دارند و به طبع کنترل‌پذیری راحت‌تری دارند. مدل‌های بزرگ دارای قدرت و سرعت بسیار بالایی دارند و کاربرد آن‌ها بیشتر در کارخانه‌های صنعتی چوب است.

سنباده لرزان تانکی

معرفی اجزا و قطعات سنباده لرزان

سنباده لرزان از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل‌شده است تا دستگاه عملکرد بهینه داشت باشد و بهترین صورت عملیات پرداخت و صیقل‌کاری انجام دهد. در ادامه مهم‌ترین قطعات و اجزای بررسی می‌کنیم تا با شناخت کامل از این دستگاه به سراغ کارایی  و نحوه کار دستگاه سنباده لرزان برویم.

اجزای سنباده لرزان

صفحه سنباده لرزان

صفحه سنباده لرزان که عموماً در قسمت پایینی دستگاه قرار دارد همان‌گونه که متوجه شدیم دارای شکل‌های گوناگون است. صفحه‌های سنباده لرزان درواقع با حرکت خود باعث ارتعاش صفحه سنباده می‌شوند تا سنباده کاری و پرداخت با سرعت و قدرت بالایی صورت بگیرد.

آرمیچر و بالشتک سنباده لرزان

دو قطعه بسیار مهم در سنباده لرزان آرمیچر و بالشتک هستند که وظیفه تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی حرکتی را بر عهده‌دارند و صفحه سنباده لرزان را به حرکت درمی‌آورند.

دستگیره و بدنه  سنباده لرزان

بدنه سنباده لرزان از یک پوسته پلاستیکی  دولایه تشکیل‌شده است تا از آرمیچر و بالشتک محافظت کند و احتمال برق در هنگام اتصالی را به کاربر کاهش دهند. همچنین بدنه سنباده لرزان به‌گونه‌ای طراحی‌شده است که یک دسته ارگونومیک برخوردار باشد تا به‌راحتی دستگاه را کنترل کرد و بر روی سطوح قطعه‌های کار هدایت کرد.

دکمه پاور و قفل کن  سنباده لرزان

سنباده لرزان مانند هر ابزار برقی دیگری دارای دکمه پاور جهت روشن و خاموش کردن دستگاه است. همچنین این دستگاه از یک دکمه قفل کن برخوردار است تا حرکت صفحه سمباده را ثابت و همواره فعال کند تا عملیات سنباده‌زنی بی‌وقفه انجام شود.

اهرم گیره  سنباده لرزان

یکی از  اجزای مهم در سنباده لرزان اهرم‌های گیره است. اهرم‌های گیره بر روی صفحه سمباده قرار دارند و با باز و بسته شدن روی صفحه، ورق‌ها یا نوارهای سنباده را بر روی دستگاه مهار  و قفل می‌کنند تا هم عملیات تعویض سمباده با سرعت بسیار بالا و به‌سادگی صورت بگیرد و هم عملیات پرداخت به‌راحتی انجام شود.

نحوه کار با سنباده لرزان

کار کردن با دستگاه سنباده لرزان نیازمند به دانستن نکات و مهارت‌های فنی مخصوص به خود را دارد. اولین نکته‌ای که در هنگام کار کردن با سنباده لرزان بدانیم. علامت‌گذاری نقاط سنباده کاری است. به این صورت که در ابتدا نقاطی که دارای خراشیدگی یا بلندی بیشتر نسبت به دیگر سطوح قطعه کار هستند را مشخص می‌کنیم. سپس سمباده را روی قسمت‌های مشخص‌شده حرکت می‌دهیم و بعد از یکنواختی سطح پرداخت نهایی و صیقل‌کاری نهایی را انجام می‌دهیم.

نکته دیگری که در نحوه کار کردن با سنباده لرزان باید به آن توجه کنیم. حرکت سنباده لرزان باید متناسب با نوع دستگاه، سطح  و متریال سنباده‌زنی باشد. عملکرد سنباده لرزان تخت به‌گونه‌ای است که باید در مسیر رگ‌های چوبی وارد شود تا پرداخت به بهترین نحوه صورت بگیرد. همچنین با توجه به نرمی و سختی سطح قطعه کار نباید فشار بیش از به دستگاه بیاوریم زیرا ممکن است سطح به‌خوبی یکنواخت و همواره نشود.

بهترین عملکرد سنباده لرزان زمانی صورت می‌گیرد که دستگاه به‌صورت کامل روی سطح قطعه کار خوابیده باشد. در حین کار کردن با سنباده لرزان نباید آن را خم و کج کرد و با زاویه عملیات سنباده را انجام داد. همچنین در هنگام کار کردن با این دستگاه سعی کنید از سرعت‌پایین لرزش استفاده کنید تا سطح به‌طور یکنواخت پرداخت و صیقل‌کاری شود.

نکته دیگری که در نحوه کار با سنباده لرزان باید به آن توجه داشت، توجه به سمباده و زمان تعویض آن است. صفحات یا ورق‌های سنباده جز لوازم مصرفی هستند که به‌مرور دچار ساییدگی و پارگی می‌شوند و بعد از مدتی استفاده خاصیت خود را از دست می‌دهند. اولین مسئله‌ای که در هنگام تعویض سنباده باید به آن توجه کرد، برش ورق‌ها و صفحه‌های سنباده با توجه به‌اندازه دستگاه سنباده لرزان است.

تعویض سنباده در دستگاه‌های که از اهرمی برخوردار هستند کار ساده‌ای است با باز کردن اهرمی‌ها سنباده از دستگاه سنباده لرزان جدا می‌شود. سپس ورق سنباده بعدی را روی دستگاه قرار می‌دهید و اهرمی را قفل می‌کنید. در سنباده لرزان که اهرمی ندارند، ابتدا باید فوم و ورق‌های سنباده را به‌اندازه کفی صفحه دستگاه برش دهیم. سپس با کمک یک چسب مقاوم ابتدا فوم را به صفحه دستگاه می‌چسبانیم بعد از ورق‌های سمباده را بر روی فوم می‌چسبانیم و عملیات سنباده‌زنی را آغاز می‌کنیم.

جمع‌بندی

دستگاه سنباده لرزان یک ابزار بسیار قدرتمند و کاربردی برای صیقل‌کاری و صاف‌کاری سطوح مختلف است. این دستگاه با توجه به منبع تغذیه به سه مدل برقی، شارژی و بادی تقسیم‌بندی می‌شوند  و بر اساس نوع صفحه به مدل‌های گرد، تخت و تسمه‌ای  دسته‌بندی می‌شوند که هرکدام کارکرد و کارایی ویژه خود را دارد.

سنباده لرزان یک دستگاه کاربردی و ضروری در صنایعی است که نقاشی در آن‌ها از اهمیت ویژه برخوردار است بااین‌حال بیشترین کاربرد این ابزار در صنایع چوبی و نجاری است که باید در آن به‌صورت دقیق سازه‌های چوبی پرداخت شود.  عملکرد دستگاه سنباده لرزان به اجزای آن  و دانستن نکات مهارتی و فنی در نحوه کار با این دستگاه است تا سطح به‌صورت صاف و یکنواخت پرداخت و صیقل‌کاری شود.

 

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: فنی مهندسی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
1 مشاهده 0 لایک

انتخاب بین پیچ گوشتی دستی و برقی مناسب برای کارهای خانگی همیشه یکی از دغدغه‌های افراد مبتدی و حتی حرفه‌ای بوده است....

مشاهده بیشتر
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
12 بازدید 0 لایک

بالابر دستگاهی است که برای جابه‌جایی افراد یا انواع بار ساخته شده است و مدل‌های مختلف مثل برقی و هیدرولیکی دارد. هر...

مشاهده بیشتر
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
18 بازدید 1 لایک

جعبه ابزار محفظه‌ای است که برای نگهداری و دسته‌بندی تجهیزات مختلف در منازل، کارگاه‌ها و صنایع مختلف طراحی شده است....

مشاهده بیشتر
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
23 بازدید 3 لایک

مته یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت و کارهای فنی است که برای سوراخ‌کاری انواع مواد مانند چوب، فلز، پلاستیک و مصالح...

مشاهده بیشتر
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
27 بازدید 0 لایک

بدون تردید همه ما تاکنون با انواع جرثقیل دستی در پروژه‌های ساختمانی یا محیط‌های کاری مختلف سروکار داشته‌ایم و تا حدی...

مشاهده بیشتر