تفاوت کارواش صنعتی با کارواش خانگی
کارواشهای ابزاری مکانیزه جهت شستشوی محیطهای مختلف هستند. این ابزاربه واترجت نیز معروف است. امروزه دو مدل کارواش صنعتی و کارواش خانگی رایجترین واترجتها هستند که با یکدیگر تفاوت دارند. کارواشهای خانگی دارای موتور و سیستم ضعیفتر هستند و مناسب برای کارهای خانگی هستند و کارواشهای صنعتی بهگونهای طراحیشدهاند تا فضاهای بزرگتر مانند محیطهای صنعتی و کارخانهها را شستشو دهند.
کارواش خانگی چیست؟
کارواشهای خانگی یا همان واترجتهای خانگی یک دستگاه مکانیزه پرقدرت و کاربردی در شستشو خانه و منازل و محیطهای کوچک است. اکثر کارواشهای خانگی از وزن سبک برخوردار هستند و قابلیت حمل و جابهجایی دارند. این دستگاه با خارج کردن آب پرفشار فرآیند شستشو را سهولت میبخشند و باعث صرفهجویی در مصارف آب خانگی میشوند.
این دستگاه از یک پمپ آب، یک موتور و یک نازل تشکیلشده است. پمپ آب اصلیترین بخش کارواش خانگی است و وظیفه ایجاد جریان آب پرفشار را دارد. موتور کارواشهای خانگی بر اساس مدل دارای توآنهای مختلفی است و عملکرد دستگاه و میزان فشار جریان آب به قدرت موتور وابسته است. نازل واترجتهای خانگی در واقع یک شاسی است که با یک شلنگ به پمپ آب وصل است و به کمک نازل آب پرفشار بهصورت هدایتشده بر روی سطوح پاشیده میشود تا فرآیند شستشو صورت بگیرد.
کارواشهای خانگی با ایجاد آب پرفشار باعث میشوند محیطهای مختلف بهراحتی و با سرعت زیاد تمیز شوند. کارواشهای خانگی به دلیل محدودیت فشار آب و قدرت مناسب برای تمیز کردن ماشینها، حیاط خانه، دیوارها، نظافت کف پارکینگ، پلهها و راهرو، باغها و دیگر فضاها و محیطهای نسبت کوچک هستند.
کارواش صنعتی چیست؟
کارواشهای صنعتی یا واتر جتهای یک دستگاه شستشو بسیار قوی است که با پاشش پرفشار آب محیطهای آلوده را بهراحتی تمیز میکند. کارواشهای صنعتی مدلهای پیشرفته و مجهزتری نسبت به کارواشهای خانگی هستند. دستگاه کارواش صنعتی علاوه بر پمپ آب، موتور، نازل از لانس تفنگی و فیلترهای آب درستشدهاند. موتور و پمپ آب کارواشهای صنعتی از کارواشهای خانگی قدرتمندتر است. همچنین لانس تفنگی باعث افزایش فشار آب میشود و فیلترهای آب مدتزمان استفاده از کارواشهای صنعتی را افزایش میدهد.
عموم دستگاههای کارواش صنعتی قابلیت تنظیم فشار آب متناسب با نوع آلودگی و آلیاژ سطوح را دارند. همچنین برخی از کارواشهای صنعتی از سیستمهای گرمکن برخوردار هستند تا آلودگیهای چرب و آلودگیهای صنعتی را بهراحتی تمیز کنند. از دیگر مزیتهای کارواشهای صنعتی مجهز بودن به فیلترها و سیستمهای محافظ برای افزایش عمر دستگاه و جلوگیری از خرابی پمپ است.
کارواشهای صنعتی به دلیل صرفهجویی در مصرف آب و تولید جریان پرفشار آب برای مدتزمان طولانی مناسب برای فرآیندهای نظافت در صنایع خودروسازی، ساختوساز، خدمات غذایی، حملونقل، و صنایع تولیدی هستند.
تفاوت کارواش خانگی و کارواش صنعتی
تفاوت کارواشهای خانگی و صنعتی در چیست؟ منشأ این تفاوت در کجاست؟ قطعات سازنده کارواشهای صنعتی و کارواشهای خانگی چه تفاوتی با یکدیگر دارند. برای پاسخ به این سؤال قطعات مختلف کارواشهای صنعتی و کارواشهای خانگی را باهم بررسی میکنیم تا به یک شناخت جامع از این دستگاه مکانیزه شستشو برسیم.
تفاوت کارواش صنعتی و خانگی در موتور
منشأ تفاوت و مهمترین قطعه که تفاوتها را در کارواشهای خانگی و کارواشهای صنعتی رقم میزند. موتور این دستگاهها است.
موتور کارواشهای خانگی کلکتور هست و جنس سر سیلندرهای این موتورها آلومینیوم یا آلیاژ برنج با درجه کیفی پایینتر است. همچنین به دلیل پایین بودن کیفیت پیستونهای موتورهای کارواش خانگی بهمرورزمان دچار ساییدگی میشوند. موتور کارواشهای خانگی بهگونهای طراحیشده است که مناسب برای کار طولانیمدت نیست و مناسب برای محیطهای بزرگ که دستگاه باید بهطور مداوم کار کند نیست. در استفاده طولانیمدت موتورهای کارواشهای خانگی داغ میکند و باعث کم شدن عمر دستگاه میشود.
موتور کارواشهای صنعتی از نوع دائم کار و القایی هستند. و سیلندرها و قطعات موتورهای کارواش خانگی از آلیاژ برنج باکیفیت درستشده است و پیستونهای کارواشهای صنعتی از جنس سرامیک است تا کمترین آسیب و ساییدگی را در برخورد آب داشته باشد. موتورهای کارواشهای صنعتی باعث شده است تا این ابزار برای استفاده طولانیمدت و محیطهای بزرگ مناسب باشند.
موتورهای کارواشهای صنعتی با توجه به مدل دستگاه تک و سه فاز هستند. مدلهای سه فاز دارای دور موتور پایین 1400 دور هستند که باعث افزایش قدرت موتور میشود و در مدلهای تک فاز دور موتور نزدیک به 3000 دور است در دقیقه است. دور موتور پایین علاوه برافزایش قدرت موتور باعث طولانی عمر موتور نیز میشود.
تفاوت کارواش صنعتی و خانگی در شلنگ
وجه تمایز دیگر دستگاههای کارواش خانگی و کارواش صنعتی، شلنگهای آنها است. میزان فشار جریان آب در دو دستگاه متفاوت به همین دلیل جنس شلنگها نیز تفاوت دارد. شلنگها در هر دو کارواشها از جنس شلنگهای فشارقوی هستند با این تفاوت که شلنگهای کارواشهای صنعتی به دلیل فشار بسیار بالای جریان آب از آلیاژ فولاد درستشدهاند تا بتوانند فشار آب را تحمل کنند و به دلیل استفاده طولانیمدت از دستگاه کمتر دچار پارگی و نشتی شوند. درحالیکه عموماً کارواشهای خانگی از شلنگهای فشارقوی معمولی درستشدهاند و عموماً دارای لایه فولادی نیستند. همچنین طول شلنگهای کارواشهای صنعتی بلندتر از کارواشهای خانگی است.
تفاوت کارواش صنعتی و خانگی در شاسی و بدنه
تفاوت کارواشهای خانگی و کارواشهای صنعتی در شاسی و بدنه نیز است. کاربرد و عملکرد این دستگاهها باعث شده است، شاسی و بدنه آنها از آلیاژهای متفاوت ساخته شوند. شاسی و بدنه در کارواشهای خانگی عموماً از آلیاژ فلز سبکتر و بدنه پلاستیکی چندلایه است تا هم جابهجایی آسانتری داشته باشند و هم از قیمت بهصرفهتری برخوردار باشند. درحالیکه شاسی و بدنه دستگاههای کارواش صنعتی از آلیاژ فلز با مقاومت بسیار بالا است تا این دستگاه در محیطهای صنعتی از عمر بالایی برخوردار باشد. همچنین بدنه فلزی مقاوم کارواشهای صنعتی این دستگاه را برای استفاده طولانیمدت و برخورد با آب مقاومتر میکند.
تفاوت کارواش صنعتی و خانگی در وزن و قابلیت حملونقل
تفاوت دیگر کارواشهای خانگی و صنعتی وزن آنها است که برآمده از اندازه موتور و شاسی و بدنه ابزارهای مکانیزه شستشو است. به طبع وزن کارواشهای صنعتی بیشتر است کارواشهای خانگی است به همین دلیل جابهجایی آنها دشوارتر است و از شلنگهای بلندتری برخوردار هستند وزن کارواشهای صنعتی عموم از 20 کیلوگرم شروع میشود درحالیکه وزن کارواشهای خانگی بهصورت میانگین 5 کیلوگرم است تا حمل آسانتری داشته باشد و کاربردهای گستردهتری در محیطهای خانگی و فضای کوچک داشته باشند.
تفاوت کارواش صنعتی و خانگی در قابلیت تنظیم فشار و حرارت آب
فرق کارواش صنعتی با کارواش خانگی در قابلیت و ویژگیهای پیشرفته کارواشهای صنعتی است. کارواشهای صنعتی مجهز به گیج فشار هستند. گیج فشار توانایی تنظیم قدرت فشار آب را دارد. قطعهای که به کارواشهای صنعتی این قابلیت را میدهد تا فشار آب را کنترل و کموزیاد کنند.
نکته حائز اهمیت که باید به آن توجه کنیم این مسئله است که فشار آب ارتباط مستقیمی با حرارت آب دارد و هرچه فشار آب بیشتر باشد دمای آب نیز بیشتر است. برای از بین بردن آلایندگی که از چربی بالایی برخوردار است و در محیط های صنعتی بسیار است باید دمای آب بالا باشد.
در کارواشهای خانگی فشار آب واقعی نیست. سیستم فشار آب کارواشهای خانگی از نازلهای چرخشی برای ایجاد فشار جریان آب استفاده میکند به همین دلیل دمای آب تغییر نمیکند به همین دلیل کارواشهای خانگی فقط باقدرت آب توانایی از بین بردن آلایندگیها را دارند.
تفاوت کارواش صنعتی و خانگی در تجهیزات
تفاوت دیگری که در کارواشهای صنعتی و کارواشهای خانگی وجود دارد. تجهیزات و مخزن آب این دستگاهها است. کارواشهای صنعتی از نازلها بیشتری نسبت به مدل خانگی برخوردار هستند. به دلیل تولید آب گرم در کارواشهای صنعتی این کارواش میتوانند دارای خروجی سهراه باشند و از دو نازل متفاوت برای پاشیدن آب استفاده کنند. درصورتیکه در کارواشهای خانگی تنها با یک نازل آب پاشیده میشود.
به دلیل استفاده طولانیتر و تمیز کردن فضای های بزرگتر کارواشهای صنعتی از آبدهی بیشتری نسبت به کارواشهای خانگی برخوردار هستند. کارواشهای صنعتی دارای آبدهی 12 تا 20 در دقیقه هستند درحالیکه کارواشهای خانگی بین 5 تا 7 لیتر در دقیقه آبدهی میکنند.
تفاوت کارواش صنعتی و خانگی در یک نگاه
کارواش صنعتی | کارواش خانگی | |
موتور | قدرتمند و آلیاژ با کیفیت | ضعیف تر و آلیاژ با کیفیت پایین |
شلنگ | بلند تر | کوتاه تر |
شاسی و بدنه | مقاوم تر | استقامت پایین تر |
وزن و قابلیت حمل | سنگین تر و قابلیت حمل سخت تر | سبک تر و قابلیت حمل آسان تر |
فشار آب و حرارت آب | قابلیت تنظیم دارد | قابلیت تنظیم ندارد |
تجهیزات | دارد | ندارد |
جمعبندی
دستگاههای کارواش از ابزارهای مکانیزه مهم در شستشو و نظافت محیطها و سطوح مختلف هستند. این دستگاه دارای دو مدل کارواش صنعتی و کارواش خانگی است. هرکدام از این دستگاه عملکرد و کارکرد مخصوص به خود را در محیطهای متناسب با خود دارند. اما تفاوت این دو دستگاه در کجاست؟
کارواشهای صنعتی و کارواشهای خانگی دارای موتورهای متفاوتی نسبت به کارکرد خود هستند که میتوان موتور را منشأ اصلی تفاوت این دستگاه مطرح کرد. موتور کارواشها دارای قدرتهای متفاوت هستند که باعث میشود فشار آب و حرارت آب در دو دستگاه متفاوت باشد و کارایی و عملکرد آنها را متفاوت کند.
از دیگر تفاوتهای کارواش صنعتی و خانگی به شاسی و بدنه و به دنبال آن به وزن و قابلیت حمل آنها اشاره کرد. مدلهای صنعتی از شاسی فلزی مقاومتر و سنگینتری نسبت به مدلهای خانگی برخوردار هستند و قابلیت حمل آنها دشوارتر است. همچنین مدلهای صنعتی از تجهیزات پیشرفتهتری برخوردار هستند مانند تنظیم فشار و حرارت آب برخوردار هستند که امکانهای بیشتری به این دستگاه مکانیزه شستشو میدهد.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.