آشنایی با مخازن کرایوژنیک
مخازن کرایوژنیک، مخازنی هستند که شرایط بسیار خاص و متفاوتی را در بین تمامی دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی دارد. باید اشاره کنیم که کرایوژنیک، عملیاتی است که زیر مجموعه ای از علم فیزیک بوده و در نهایت، باید اشاره کنیم که لوازم و تجهیزاتی که در این مخازن مورد استفاده قرار می گیرد نیز باید در شرایط خاص باشند. به طور مختصر، مخازن کرایوژنیک، مخازنی هستند که گاز های مختلف هوا درون ان ها قرار می گیرد. اما باید اشاره کنیم که این مخازن، باید دارای شرایط بسیار ویژه ای باشند و علاوه بر این، عملیات خاصی را بر روی این گاز ها انجام دهند.
در ادامه این مطلب، به معرفی مخازن کرایوژنیک و همچنین عملیات کرایوژنیک پرداخته ایم. اگر شناخت چندانی بر روی مخازن کرایوژنیک ندارید و یا نمی دانید که این مخازن، برای چه کار هایی مورد استفاده قرار می گیرند، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید. و با این مخازن آشنا شوید.
کرایوژنیک چیست؟
کرایوژنیک علمی است که طبق آن، می توان اقدام به جدا سازی گاز های سازنده هوا نمود. این علم فیزیکی، توانسته تغییرات بسیار زیادی را در علم به همراه داشته باشد. به طور کلی، کرایوژنیک عملیاتی است که طبق آن، در دمای بسیار بسیار پاییز و فوق سرد، عملیات هایی انجام می شود. در پی این عملیات ها، به راحتی، گاز های سازنده هوا جدا سازی شده و در نهایت، وارد مخازن کرایوژنیک می شوند. این عملیات، با استفاده از ماشین آلات بسیار دقیق و قدرتمند صورت می گیرند. چرا که بدون شک، استفاده از لوازم و تجهیزاتی صنعتی که بتوانند در دمای بسیار بسیار پایین عملکرد عادی خود را حفظ کنند اهمیت بسیار زیادی دارد.
ساختار مخازن کرایوژنیک
مخازن کرایوژنیک ساختار بسیار جالبی دارد. این مخازن ها، دارای دو لایه هستند. لایه ی مخزن داخلی، و همچنین لایه مخزن خارجی. هر کدام از این مخازن، از جنس خاصی بوده و به همین سبب، دارای عالی ترین و بهترین ویژگی ها برای نگه داری مایعات و گاز هایی با دمایی بسیار بسیار پایین مورد استفاده قرار می گیرد. مخزن داخلی این دستگاه ها، از جنس استنلس استیل بوده، و همچنین جنس مخزن خارجی آن، فولاد کربن است. جنس این مخازن به گونه ای است که همچنین به گونه ای ساخته می شوند که بتوانند تا دمایی پایین تر از 150- درجه نیز مقاومت داشته باشد.
یکی از عجیب ترین و خارق العاده ترین نکاتی که در خصوص مخازن کرایوژنیک وجود دارد این است که آن ها، بدون مصرف انرژی می توانند به راحتی مایعات و گاز ها را در این مخازن نگه داری کنند.
انواع مخازن کرایوژنیک
به طور کلی، امروزه، صنایع بسیار زیادی وجود دارند که باید از مخازن کرایوژنیک استفاده کنند. به بیان بهتر، این مخازن، می توانند به راحتی در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار گیرند چرا که کارایی بی نظیر و بسیار عالی ای را از خود ارائه می دهند. از جمله انواع مخازن کرایوژنیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- Flasks
- Open Buckets
- Loose-fitting Stoppers
- Self-pressurising Tanks
با توجه به نوع و ساختار مخازن کرایوژنیک می توان از آن ها در صنایع مختلفی استفاده نمود. لازم به ذکر است که مخازن کرایوژنیک توسط عوامل دیگری نیز سنجیده می شوند که عموما، بر اساس مکانی که مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین نوع استفاده ای که از آن ها می شود دسته بندی می شوند. این دسته بندی ها نیز عبارتند از:
- مخزن های ساخته شده برای حمل و نقل که استوانه ای شکل هستند.
- مخزن هایی با قابلیت جا به جایی که پایه دار هستند.
- مخزن هایی با ساختار قابل حمل بودن
- مخازن ثابت
- مخزن های پمپ گاز که با داشتن وپرایزر برای عرضه مایع و گاز
هر کدام از این کرایوژنیک ها دارای خصوصیات و ویژگی های متفاوتی هستند. اما به طور کلی می توانند به راحتی گاز و مایعات را در دمای بسیار پایین نگه داری کنند.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.