همه چیز درباره دستگاه جوش و نحوه کار با آن

1244 بازدید 6 لایک
 

دستگاه جوش از جمله لوازم و تجهیزاتی می باشد که با داشتن ساختار و ویژگی های خود، اعمال بسیار زیادی را در خصوص سازه های ساختمانی و به ویژه فلزی انجام می دهد. امروزه به عنوان یکی از پر استفاده ترین و پر تقاضا ترین لوازم فنی در بازار است که به دلیل کارایی خود، در تمامی صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.

در ادامه این مطلب همه چیز را درباره دستگاه جوش بیان کرده ایم و نکات مهمی را در خصوص این دستگاه و ساختار آن ذکر کرده ایم. 

دستگاه جوش چیست؟

 نوعی وسیله برقی می باشد که با استفاده از آن می توان اتصالات پایدار و بسیار محکمی را بین دو قطعه فلزی ایجاد کرد. در حقیقت عملیات جوش کاری با استفاده از این دستگاه  صورت می گیرد و طبق آن دو قطعه فلزی به یکدیگر متصل می شوند. به همین سبب و به واسطه همین عملکرد، به جرات می توان گفت که به عنوان پر کاربرد ترین دستگاه در میان سایر ماشین آلات و دستگاه های پیشرفته صنعتی شناخته می شود.

امروزه از دستگاه جوش، برای انواع مختلفی از اتصالات، استفاده می شود و به بیان بهتر، با وجود این دستگاه، و تمامی ابزار ها و قطعاتی که به آن متصل می شود، می توان پیچیده ترین و سخت ترین فلزات را به یکدیگر متصل کرد. بسیاری از سازه های فولادی با استفاده ازاین دستگاه به یکدیگر متصل می شوند و با این اتصال پایدار، تا سال ها عملکرد مطلوبی را دارا می باشند.

انواع دستگاه جوش

 دارای انواع مختلفی می باشد. در حقیقت، در طول سال هایی که از این دستگاه استفاده می شود، انواع مختلف و گوناگونی از آن تولید شد. علت هم این بود که برای استفاده های مختلف از این دستگاه ها، نیاز به عملکرد های متفاوت تری بود. به همین سبب، با رشد صنعت، انواع مختلفی از این دستگاه نیز به بازار عرضه شد. 

•  اینورتر
• ترانس های قدیمی
• با مولد دینام جوش کاری
•  رکتی فایر

هر کدام از این دستگاه های جوش، با داشتن کارایی و عملکرد خاص خود، برای کار با بخش های مختلفی از یک صنعت استفاده می شود. در نتیجه با شناخت بر روی این دستگاه ها می توانید به راحتی اقدام به استفاده بهینه از آن ها کنید. اما امروزه، یکی از جدید ترین و پیشرفته ترین دستگاه های جوش، مدل اینورتر بوده و میزان تقاضا برای تهیه آن بسیار بالا می باشد.

دستگاه جوش چگونه کار می کند؟

دارای عملکرد بسیار پیشرفته ای در مقابل تبدیل جریان برق دارد و نحوه ی کار آن بسیار جالب است. با دریافت برق شهر AC که 50 یا 60 HZ است، آن را درون منبع تغذیه خود تبدیل به جریان برق DC کرده و در نهایت، از این جریان برق، عملیات جوش کاری را امکان پذیر می کند. به بیان تخصصی تر،  اینورتر پس از دریافت جریان AC (متناوب) که دارای ولتاژ بالا و همچنین شدت جریان پایین می باشد، آن را تبدیل به جریان DC (جریان مستقیم) که دارای شدت جریان بالا و ولتاژ پایین است می کند و با این روند، امکان جوش کاری را برای اپراتور فراهم می سازد.

ویژگی های دستگاه جوش

در میان تمامی انواع دستگاه های جوش، دستگه جوش اینورتر، دارای ویژگی های بسیار بیشتر و بهتری است. این نوع دستگاه، با داشتن مزایای بسیار زیاد، یکی از بهترین گزینه ها برای انجام عملیات جوش کاری بوده و همه ساله، افراد بسیار زیادی که در طول سال، استفاده های بسیار زیادی از این دستگاه دارند، اقدام به خرید دستگاه جوش اینورتر می کنند. از جمله ویژگی های  اینورتر می توان به امکان جوش کاری متناوب و یکپارچه اشاره کرد. در واقع،  اینورتر کمک می کند تا اپراتور، بدون اینکه در هنگام جوش کاری قطع و وصل ایجاد شود، به صورت یکپارچه به جوش کاری خود ادامه دهد.

از دیگر ویژگی های اینورتر می توان به ایجاد قوس الکتریکی مناسب، امکان کنترل جریان، عدم داشتن سر و صدای زیاد، کم حجم بودن، وزن بسیار سبک و مناسب، قدرت بسیار بالا، و همچنین امکان جوش کاری با استفاده از عموم الکترود ها اشاره کرد.

نحوه کار با دستگاه جوش اینورتر

برای کار کردن با این دستگاه نیاز است نکات مختلف را گام به گام مرور کنیم تا بتوانیم با این دستگاه بهترین عملکرد را داشته باشیم.

استفاده از لوازم ایمنی

قبل از آغاز کار نیاز است، لوازم ایمنی ازجمله ماسک جوشکاری، دستکش کار مقاوم در برابر حرارت و لباس ایمنی را بپوشید. همچنین محیطی که قرار است عملیات جوشکاری انجام شود باید به‌خوبی تمیز باشد و مواد قابل اشتعال در آن وجود نداشته باشد و از تهویه مناسب برخوردار باشد

آماده‌سازی قطعه کاری

در هنگام استفاده باید به‌خوبی محل جوش‌کاری با استفاده از فرز یا برس سیمی تمیز شده باشد تا اتصال جوش به‌درستی برقرار گردد. در صورت امکان قطعه‌های کار را به کمک گیره فیکس کنید تا در هنگام جوش‌کاری به مشکل برنخورید.

تنظیمات دستگاه جوش قبل از آغاز کار

 باید کابل جوش متصل به انبر جوش به جریان مثبت اینورتر که به رنگ قرمز است و کابل جوش متصل به انبر اتصال به قطب منفی که رنگ مشکی است متصل گردد. با قرار دادن فیش‌ها در جایگاه باید آن‌ها را به حالت ساعت‌گرد بچرخانید تا در دستگاه فیکس شود.

بعد از قرارگیری کابل‌ها در دستگاه با کمک کلید پاور دستگاه را روشن کنید. بعد از روشن‌سازی دستگاه نیاز است الکترود مناسب با قطر قطعه کار را به انبر جوش متصل کنید و جریان را متناسب با الکترود تنظیم کنید. جریان متناسب با جوش‌کاری از حاصل‌ضرب قطر الکترود در 35 به دست می‌آید. (قطر الکترود * 35 = جریان مناسب)

توجه داشته باشید اگر قطر الکترود  بزرگ‌تر از ضخامت قطعه کار باشد قطعه کار ذوب می‌شود و اگر قطر الکترود ناکافی باشد اتصال برقرار نمی‌گردد.

تنظیم عمق جوش یا ولوم ARC FORCE اینورتر جوشکاری

این سیستم به جوشکارها کمک می‌کند تا بتواند عمق جوشکاری را در جریان‌های بالا تنظیم کند و از سوراخ شدن قطعه کار در هنگام جوشکاری جلوگیری کند. باید توجه داشت که این سیستم صرفاً روی جوش الکترود مورداستفاده قرار می‌گیرد که با کنترل سطح ولتاژ و جریان می‌تواند میزان نفوذ جوش را تغییر دهد.

نحوه قرارگیری الکترود به قطعه کار در هنگام جوشکاری

جوشکاری زمانی صورت می‌گیرد که الکترود به قطعه کار نزدیک شود و قوس الکتریکی به وجود آمده باعث ذوب الکترود و سطح قطعه کار می‌شود تا اتصال برقرار گردد. در هنگام نزدیک کردن الکترود باید طول قوس(فاصله نوک الکترود تا قطعه کار) در اندازه معین باشد تا مواد ذوب‌شده دقیقاً در مسیر اتصال قرار بگیرد. همچنین سرعت حرکت و پیشروی مسیری الکترود از موارد مهمی است که در هنگام جوشکاری باید به آن توجه داشت

پهنای جوش با سرعت پیشروی رابطه معکوس دارند اگر قرار است پهنای جوش زیاد داشته باشید نیاز است الکترود را به‌آرامی حرکت دهید و اگر محل جوشکاری سطحی است نیاز است پهنای جوش کم باشد و الکترود را با سرعت‌بالا حرکت دهید. درنتیجه اگر ضخامت قطعه کار بالا باشد الکترود به‌کندی حرکت داده شود  تا الکترود به‌اندازه کافی رسوب می‌شود.

قبل از آغاز جوشکاری، زاویه الکترود اگر به‌صورت عمود بر روی قطعه کار قرار بگیرد در آن صورت نفوذ و عمق جوشکاری بیشتر است و هرچقدر زاویه کمتر باشد عمق و نفوذ جوشکاری کمتر است. همچنین اگر الکترود به‌صورت نوسانی و زیگزاگی حرکت داده شود، جوش‌کاری سطحی است و هرچقدر یکنواخت‌تر باشد حرکت عمق جوشکاری بیشتر است.

آغاز جوشکاری

بعد از دانستن نحوه قرارگیری الکترود برای انجام جوشکاری‌های مختلف زمان، آغاز فرآیند جوشکاری رسیده است. بعد از تنظیم دستگاه، انبر اتصال را به قطعه فلزی وصل کنید، سپس با توجه به جوش موردنظر الکترود را نزدیک محل جوش کنید تا فرآیند جوشکاری آغاز شود. توجه داشته باشید حتماً در هنگام جوشکاری از ماسک استفاده کنید. برای دید بهتر در هنگام جوشکاری با صرف هزینه بیشتر می‌توانید از ماسک اتوماتیک استفاده کنید.

در پایان جوشکاری، محل اتصال را با کمک فرز پرداخت کنید تا سطح صاف و یکنواختی داشته باشید.

کلام آخر : نکاتی که قبل از تهیه دستگاه جوش باید بدانید!

همانطور که می دانید، صنعت به طور روزانه در حال پیشرفت است. و در این راه، انواع و گونه های مختلفی از ابزار ها و دستگاه های صنعتی تولید می شود که هر کدام دارای ویژگی ها و عملکرد های متفاوت تر می باشند. به همین منظور، بهتر است قبل از تهیه ، تمامی انواع آن را به همراه کارایی و عملکرد بشناسید تا در نهایت، بتوانید بهترین و مناسب ترین نوع دستگاه که متناسب با خواسته های شما باشد را تهیه کنید. همچنین باید اشاره کنیم که از فروشگاه های معتبر اقدام به تهیه این دستگاه کنید تا با مناسب ترین قیمت دستگاه جوش رو به رو شوید و کم ترین و به صرفه ترین مبلغ را برای آن ها پرداخت کنید. به یاد داشته باشید که در تهیه این تجهیز به شدت جریان تولیدی، لوازم جانبی، چرخه عملکرد، و سایر عوامل دقت کنید.

 
این مطلب و دوست داشتین؟

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
1 مشاهده 0 لایک

انتخاب بین پیچ گوشتی دستی و برقی مناسب برای کارهای خانگی همیشه یکی از دغدغه‌های افراد مبتدی و حتی حرفه‌ای بوده است....

مشاهده بیشتر
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
12 بازدید 0 لایک

بالابر دستگاهی است که برای جابه‌جایی افراد یا انواع بار ساخته شده است و مدل‌های مختلف مثل برقی و هیدرولیکی دارد. هر...

مشاهده بیشتر
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
18 بازدید 1 لایک

جعبه ابزار محفظه‌ای است که برای نگهداری و دسته‌بندی تجهیزات مختلف در منازل، کارگاه‌ها و صنایع مختلف طراحی شده است....

مشاهده بیشتر
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
23 بازدید 3 لایک

مته یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت و کارهای فنی است که برای سوراخ‌کاری انواع مواد مانند چوب، فلز، پلاستیک و مصالح...

مشاهده بیشتر
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
27 بازدید 0 لایک

بدون تردید همه ما تاکنون با انواع جرثقیل دستی در پروژه‌های ساختمانی یا محیط‌های کاری مختلف سروکار داشته‌ایم و تا حدی...

مشاهده بیشتر