پمپ باد سایلنت با پمپ باد معمولی چه تفاوتی دارد؟
کمپرسور هوا یا پمپ باد یک ابزار بسیار کاربردی در صنایع و تعمیرگاههای مختلف است. این ابزار صنعتی با فشردهسازی هوا، انرژی جنبشی لازم برای عملکرد ابزارهای بادی را تأمین میکند. کمپرسور هوا بهصورت کلی به دو دسته سایلنت و معمولی تقسیمبندی میشود. اگر شما نیاز به تهیه یک کمپرسور هوا برای کارهای خود دارید. نیاز است تفاوت این مدل را بدانید و با توجه به نیازها و عملکرد مورد انتظار خود بهترین گزینه را انتخاب کنید. در این مقاله کمپرسورهای سایلنت و معمولی را با یکدیگر مقایسه میکنیم تا مزایا و برتری هریک نسبت به دیگری را متوجه شویم.
کمپرسور هوا معمولی چیست؟
کمپرسور هوا معمولی یک ابزار صنعتی است که به کمک یک موتور الکتریکی یا دیزلی هوای اطراف را در درون یک مخزن فشردهسازی میکند. این ابزار با ذخیره کردن هوای اطراف و فشردهسازی آن به کمک میللنگ، پیستون، شیر، سر و میله اتصال انرژی الکتریکی را به انرژی جنبشی تبدیل میکند.
کمپرسورهای هوا از یک شلنگ و یک تفنگی برای انتقال انرژی جنبشی به ابزار بادی بهره میبرند و با انتقال جریان هوای فشرده به ابزار بادی باعث کارکرد این ابزارها میشوند.
کمپرسور هوا بیصدا یا سایلنت چیست؟
کمپرسورهای هوا بیصدا ساختاری بسیار نزدیک به مدلهای معمولی دارند. قطعات پمپ باد سایلنت مانند مخزن، موتور و دیگر قطعات جانبی تفاوت چندانی از بیرون ندارند. اما با نگاه جزئیتر کمپرسورهای بیصدا از سیلندر و موتور متفاوتی نسبت به مدلهای بیصدا برخوردار هستند. سیلندرهای پمپ باد معمولی بهگونهای طراحیشدهاند که نیاز به روغنکاری ندارد برای چرخاندن پیستون و مکش هوا ندارد به همین دلیل این مدل کمپرسورها به اویل فری نیز معروف هستند. برخی دیگر از کمپرسورهای هوا از موتورهای یخچالی برای فشردهسازی هوا استفاده میکنند.
بهصورت کلی در پمپ باد سایلنت به ازای هر مخزن 25 لیتری از یک موتور استفاده میشود، درحالیکه در کمپرسورهای معمولی تنها از یک موتور بهره میبرند. همچنین کمپرسورهای بیصدا از تعداد بیشتر سیلندر برای تولید هوای فشرده استفاده میکنند و هرکدام از این سیلندرها ورودی هوای مخصوص به خود را دارند.
کمپرسورهای هوا با حجم مخزنهای متفاوت تولید میشوند که هرکدام کارایی و کاربرد مخصوص به خود را دارند و به دودسته کلی کمپرسورهای سایلنت و معمولی تقسیمبندی میشوند که در ادامه این مدل را مقایسه میکنیم.
بیشتر بخوانید: آچار بکس بادی چیست و چه کاربردهای دارد؟
تفاوت کمپرسورهای سایلنت و معمولی
کمپرسورهای هوای بیصدا و معمولی در مؤلفههای مختلفی با یکدیگر تفاوت دارند، مهمترین تفاوت این دستگاهها در بخش سیلندر است که باعث تمایز این دستگاه با دیگر پمپهای باد معمولی شده است. تفاوت در میزان صدای تولیدشده، قدرت موتور، میزان هوای تولیدشده، هزینه تعمیر و نگهداری، مصرف برق از دیگر تمایزهای این دو محصول با یکدیگر است که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
سیلندر پمپ باد سایلنت و معمولی
مهمترین و منشأ اصلی تفاوت میان کمپرسور معمولی و سایلنت در بخش سیلندر است. در مدلهای بیصدا سیلندرها بهگونهای طراحیشدهاند که از یک واشر لاستیکی یا همان کاسهنمد به دور پیستون بهره میبرند. کاسهنمد استفادهشده در پمپهای باد سایلنت نقش بسیار مهمی در بیصدا کردن پمپ باد سایلنت دارد. همچنین کاسهنمد استفادهشده به دور پیستونهای باد بیصدا موجب میشود که این دستگاه دیگر نیاز به روغنکاری نداشته باشد و همچنین به دلیل پلاستیکی بودن بهراحتی به دور پیستونها بچرخد و عملیات مکش هوا را انجام دهد.
میزان تولید صدا پمپ باد سایلنت و معمولی
کمپرسورهای سایلنت به دلیل بهرهمندی از سیستمهای اویل فری بسیار کمصدا هستند. به همین دلیل پمپهای باد بیصدا مناسب برای فعالیتها و مکانهای داخل شهری مانند کارگاههای خانگی، دندانپزشکی و بیمارستان است. پمپهای باد معمولی به دلیل بهرهمندی از سیستمهای پیستونی و میللنگ بسیار پر صدا هستند و به همین دلیل این ابزار مناسب برای کارگاهها و تعمیرگاههای خارج از شهر است.
قدرت موتورپمپ باد سایلنت و معمولی
کمپرسورهای معمولی به دلیل بهرهمند بود از سیستم پیستونی و تسمهای دارای قدرت بسیار بالایی نسبت به کمپرسورهای هوای سایلنت هستند. کمپرسورهای سایلنت که از سیستم یخچالی برخوردار هستند به دلیل دور موتور بسیار بالا نسبت قدرت بالاتری نسبت به مدلهای اویل فری برخوردار هستند. همچنین مدلهای اویل فری به دلیل چند موتوره بودن نیز دارای قدرت بیشتری نسبت به مدلهای معمولی هستند.
میزان هوای فشرده تولیدشده پمپ باد سایلنت و معمولی
کمپرسورهای هوای سایلنت که از موتورهای یخچالی استفاده میکنند. به دلیل داشتن موتوری با توان 3000 دور در دقیقه هوای بیشتری را فشردهسازی میکنند و هوای بین 8 تا 15 بار را فشردهسازی میکنند. در مدل پمپ باد بیصدا اویل فری بهطور میانگین میزان هوای فشردهسازی 8 بار است. کمپرسورهای هوای معمولی با توجه به مخزن و قدرت موتور میزان هوای فشردهسازی آنها متفاوت است. و این مقدار میتواند بین 8 تا 20 بار متفاوت باشد.
توان کار مداوم پمپ باد سایلنت و معمولی
هر دو مدل کمپرسورها بهگونهای طراحیشدهاند که بهصورت مداوم نمیتوان با آنها کار کرد. هنگام استفاده از پمپهای باد معمولی و سایلنت باید بعد از یک ساعت تا دو ساعت مدت نیم ساعت به دستگاه استراحت داد تا عملکرد پمپهای باد کاهش پیدا نکند.
استفاده مداوم از کمپرسورهای هوا موجب میشود موتور دستگاه بعد از مدتی کار کردن داغ شود و داغ شدگی بیشازحد موتور باعث سوختن سیمپیچها و خرابی به دیگر قطعات میشوند.
لازم به ذکر است. کمپرسورهای صنعتی اسکرو توانایی کار بهصورت دائم در محیطهای صنعتی و کارخانهها را دارند. این ابزار صنعتی از قیمت بسیار بالاتری نسبت به دیگر کمپرسورها برخوردار است.
مصرف برق پمپ باد سایلنت و معمولی
کمپرسورهای بیصدا به دلیل برخوردار بودن از تکنولوژی پیشرفتهتر و استفاده از قطعات بهینهتر مصرف برق پایینتری نسبت به مدلهای معمولی دارد. پمپ باد معمولی به دلیل استفاده از موتورهای تسمهای و به حرکت درآوردن پیستونها برق مصرفی بسیاری بالایی دارند و برخی از مدلهای پمپ باد معمولی از برق سه فاز بهره میبرند تا عملکرد بالایی را در ذخیرهسازی انرژی جنبشی هوا انجام دهند.
هزینه تعمیر و نگهداری پمپ باد سایلنت و معمولی
کمپرسورهای معمولی به دلیل استفاده از موتورهای پیستونی نیازمند به روغنکاری و سرویس مرتب هستند. اگر فرآیند تعویض روغن و نگهداری از پمپهای باد معمولی بهدرستی انجام نشود امکان دارد باعث خرابی قطعات دیگر ابزار شود و هزینههای گزافی بر روی دست کاربران بگذارد درصورتیکه هزینه تعمیر و نگهداری کمپرسورهای سایلنت به دلیل نیازمند نبودن به سرویس مرتب پایینتر است و در مدلهای اور فری به دلیل نیازمند نبودن به روغنکاری باعث کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری میشود.
تفاوت کمپرسور هوا صدا دار و بی صدا در یک نگاه
پمپ باد سایلنت | پمپ باد معمولی | |
سیلندر | استفاده از کاسه نمد | استفاده از سیستم روغن کاری |
میزان تولید صدا | بسیار پایین | بالا |
قدرت موتور | کمتر | پایین تر |
میزان تولید هوای فشرده | بالاتر | وابسته به قدرت موتور و مخزن |
توان کار مداوم | یکسان | یکسان |
میزان مصرف برق | پایین تر | بالاتر |
هزینه تعمیر و نگهداری | کم هزینه تر | هزینه روغن کاری و سرویس مرتب |
جمعبندی
کمپرسور هوا یا پمپ باد یک دستگاه صنعتی ضروری برای بسیاری از کارگاهها و صنایع است. این دستگاه با فشردهسازی هوا، انرژی جنبشی بسیاری از ابزارهای بادی را تأمین میکند. امروزه این ابزار در دو مدل بیصدا و صدادار روانه بازار میشود. در نگاه اولی این دو دستگاه تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. اما تفاوت در طراحی موتور و بهخصوص سیلندر این دستگاه باعث رقم خوردن تفاوت در مؤلفههای عملکردی ازجمله، میزان تولید صدا، مصرف برق، میزان تولید هوای فشرده، قدرت موتور و درنهایت هزینه تعمیر و نگهداری شده است.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.