چکش چیست؟ آشنایی با انواع چکش
چکش، ساده ترین، مهم ترین، کاربردی ترین و به طور کلی پر فروش ترین ابزار، در میان تجهیزات صنعتی می باشد. چکش ها زیر مجموعه ای از ابزار های ضربه ای به شمار می روند که به جرات می توان گفت که صنعتی نیست که در آن از چکش استفاده نشود. به بیان بهتر، هر رشته ای در صنعت، نیاز به عملیات ضربه ای دارد و به همین سبب، چکش یکی از مهم ترین و اصلی ترین ابزار آلاتی است که به منظور ضربه زدن استفاده می شود. در واقع، در هر صنعتی و یا حتی در بسیاری از فعالیت های خانگی، نیاز به وسیله ای است که با استفاده از آن بتوان به برخی از ابزار ضربه وارد کرد و کار ها را به سادگی انجام داد. چکش نیز با کارایی خود، جزو ابزاری است که با استفاده از آن می توان به راحتی انجام بسیاری از کارها را سهولت بخشید.
در واقع شاید برایتان جالب باشد بدانید که از همان ابتدای خلقت، انسان ها نیاز به ضربه زدن به برخی از ابزار و اجسام را با استفاده از اشیاء سخت مانند سنگ برطرف می کردند. اما به مرور، و با کشفیات جدید، انسان توانست ابزاری خلق کند که هم استفاده از آن بسیار آسان باشد، هم برای اپراتور و فرد استفاده کننده آزاری نداشته باشد، و هم با استفاده از آن بتوان بسیاری از کار ها را بسیار آسان تر و ساده تر انجام داد. به همین سبب، ابزاری به نام چکش خلق شد و به مرور زمان، شکل آن تغییر یافت. و تا به امروز که چکش، با توجه به نیاز های جامعه و گستردگی در صنعت خود، تبدیل به یکی از مهم ترین و کاربردی ترین ابزار ها شده و حتی آپشن ها و امکانات متعددی را نیز دارا می باشد.
در ادامه این مطلب، همه چیز را درباره چکش و انواع آن بیان کرده ایم. اگر قصد دارید تا با این دستگاه آشنا شوید و یا نیاز به خرید چکش دارید، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید تا با انواع چکش و کاربرد های آن آشنا شوید و بتوانید بهترین و مناسب ترین آن را که متناسب با نیاز هایتان باشد، خریداری کنید.
چکش چیست؟
چکش ابزاری است که با استفاده از آن می توان به راحتی، به سخت ترین ابزار ضربه وارد کرد. شاید برای شما هم پیش آمده که نیاز به ابزاری داشتید تا بتوانید به شیء ای مانند میخ ضربه وارد کنید. به همین منظور، و با استفاده از چکش می توان به سخت ترین و تیز ترین ابزار ها و اشیاء ضربه وارد کرد و در نتیجه، به سادگی عملیات مد نظر خود را انجام دهید. در واقع با استفاده از چکش ها می توانید در کوتاه ترین مدت، و به سادگی به ابزار ضربه وارد کنید و آن ها را مطابق با نیاز خود، در سطح مقطعی وارد کنید.
آشنایی با انواع چکش
امروزه چکش ها در بسیاری از زمینههای صنعتی، خانگی، نجاری، و .... مورد استفاده قرار می گیرند. و به همین سبب، دارای انواع مختلفی می باشند تا بتوانند نیاز های هر کدام از رشته های صنعتی را به خوبی برآورده کنند. در واقع، هر صنعتی، نیاز های خاصی دارد و چکش ها نیز، جزو آن دسته از ابزار ها به شمار می روند که متناسب با نیاز هر صنعتی ساخته شده اند. در ادامه لیستی از انواع کش ها ذکر کرده ایم که با استفاده از آن ها می توانید به راحتی چکش مورد نظر خود را پیدا کرده و تهیه کنید.
چکش سر گرد
این نوع چکش دارای یک سر گرد بوده و در زمینه های پرچ کاری، شکل دهی به فلزات، گرد کردن لبه ها، و ... استفاده می شود.
چکش نجاری
این مدل چکش، دارای یک سر زاویه دار است که با استفاده از آن می توان میخ ها را به سادگی از سطح جدا کرد.
چکش آجر
از این مدل چکش برای شکستن و خرد کردن سنگ و مصالح استفاده می شود.
چکش جوش زدا
در هنگام جوشکاری، پوسته هایی بر روی سطح ایجاد می شود که با استفاده از چکش جوش زدا می توان آن ها را از جای کند.
چکش نرم
برخی از اشیاء دارای سطح حساسی می باشند و برای وارد کردن ضربه به آن ها باید از چکش نرم استفاده کرد تا سطح آن آسیب نبیند.
چکش برق کاری
دسته این مدل چکش کاملا عایق برق بوده و علاوه بر این، یکی از سطوح آن دارای زاویه کمی می باشد و با استفاده از آن می توان میخ را از جای در آورد.
چکش آلومینیومی
چکش هایی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان بدون اینکه سطح مقطع تغییر شکل دهد، به آن ضربه وارد کرد. سطح مقطع این چکش نسبتا بزرگ است.
چکش پونز
به منظور وارد کردن ضربه بر ابزاری کوچک مانند پونز استفاده می شود. ساختار این نوع ابزار کمی متفاوت تر از سایر چکش ها می باشد و در نتیجه با استفاده از آن می توان به سادگی، میخ و پونز را به قسمت آهنربایی آن چسباند و در نهایت به سادگی اقدام به وارد کردن ضربه بر روی آن ها کرد.
چکش مس و چرم
چکشی است که سر آن را با استفاده از مس یا چرم پوشانده اند تا بتوان در برخی از فلزات ضربه ایجاد کرد بدون اینکه ردی از ضربه بر روی سطح فلز باقی بماند.
چکش زمین شناسی
این مدل از چکش به منظور نمونه برداری از سنگ ها برای استفاده زمین شناسان ساخته شده است. ساختار این مدل چکش همانند یک کلنگ است اما در ابعاد کوچکتر و می توان برای وارد کردن ضربه و در نهایت شکستن سنگ ها از آن استفاده کرد.
چکش آهنگری
از این نوع چکش برای شکل دهی به فلزاتی که تازه از کوره بیرون آمده اند استفاده می شود.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.