موتور استرلینگ چیست؟
موتور استرلینگ، یکی از بهترین اختراعات بشر در طول سال های گذشته بوده است. همانطور که می دانید، در سال های بسیار بسیار دور، از موتور بخار برای تولید انرژی مکانیکی استفاده می شد. موتور های بخار، دارای خطرات بسیار زیادی می بود و باید اشاره کنیم که، احتمال انفجار در آن ها بسیار بسیار زیاد بود. با توجه به وجود خطرات بسیار زیادی که موتور بخار داشت، سازه ای اختراع شد که بتواند به راحتی، کار موتور بخار را انجام دهد بدون اینکه ذره ای خطر را به همراه داشته باشد. در واقع باید اشاره کنیم که موتور بخار، سازه ای بود که با توجه به ساختار آن، انرژی و فشار بسیار زیادی درون مخزن های آن ذخیره می شد. و در نهایت این مساله، سبب می شد تا اختمال وقوع اتفاقات متعدد و انفجار بسیار بالا باشد.
موتور استرلینگ، سازه ای بود که توانست، با بهره مندی از امکان انجام کاری که موتور بخار انجام می داد، و همچنین عدم وجود خطرات زیاد در خصوص انفجار، به سرعت، جایگزین خوبی برای موتور های بخار باشد. در واقع باید اشاره کنیم که درست پس از اختراع موتور استرلینگ، ذره ذره، این موتور، جایگزین موتور بخار شد و در نهایت، می توان گفت که امروزه، موتور استرلینگ، جایگزین بسیار مناسب و خوبی برای موتور های بخار است. در ادامه این مطلب، همه چیز را درباره موتور استرلینگ بیان کرده و شما را با یکی از مهم ترین و جالب ترین سازه های بشر آشنا نموده ایم. اگر با این موتور و همچنین نحوه عملکرد و قطعات آن آشنایی ندارید، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید.
معرفی موتور استرلینگ
موتور استرلینگ، موتوری است که با بهره مندی از فشار سیالات، قادر می باشد تا انرژی حرارتی زیادی را تولید کند. موتور استرلینگ، یکی از اختراعات بسیار خوب بشر است که در سال 1816 ساخته شد. مخترع این موتور، فردی به نام رابرت استرلینگ می باشد. جالب است بدانید که ایشان، در واقع یک کشیش اسکاتلندی بوده که توانسته، سازه ای را خلق کند که تحولات بسیار زیادی را در صنعت و زندگی افراد به همراه داشته باشد.
مزایای موتور استرلینگ
موتور استرلینگ، با داشتن ساختار متفاوت، توانسته بود تا معایب موتور های بخار را به حداقل برساند و با کم ترین میزان ضرر و زیان، تبدیل به بهترین گزینه برای استفاده در صنعت شود. از جمله مزایای موتور استرلینگ، می توان به مواردی همچون آلایندگی بسیار بسیار کم، و همچنین مصرف سوخت پایین اشاره کرد. یکی دیگر از مزایای استفاده از موتور استرلینگ این است که می تواند از انرژی خورشید بهره مند شود و به همین واسطه، آلایندگی آن صفر است. از دیگر مزایای آن می توان به دریافت مقدار بسیار زیادی از راندمان است که سایر سازه های مشابه قادر به ارائه این حجم از راندمان نیستند.
اجزاء تشکیل دهنده موتور استرلینگ
موتور استرلینگ دارای اجزاء متعددی می باشد که از آن ها می توان به مواردی همچون منبع حرارتی، پیستون های جا به جا کننده، فلایویل، مبدل حرارتی، گاز، خنک کننده، میل لنگ، و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد. تک تک این اجزا، با قرار گرفتن در کنار هم، توانسته اند تحول بسیار زیادی را در صنعت به همراه داشته باشند و در نهایت، تغییرات متعددی را در رشته های مختلف صنعتی به همراه داشته باشند.
سیالات به کار رفته درون این موتور ها چیست؟
از جمله گاز ها و سیال هایی که درون موتور استرلینگ وجود دارد می توان به انواع سیالات مانند هوای خشک، هلیون و همچنین هیدروژن اشاره کرد.
کاربرد های موتور استرلینگ
موتور استرلینگ، در طول زمان و در سال های پس از اختراع خود، توانست، تحولات بسیار زیادی را در تمامی رشته های صنعتی به همراه داشته باشد و می توان گفت که امروزه، از آن ها، استفاده های بسیار زیادی می شود. از جمله کاربرد هایی که موتور های استرلینگ دارند، می توان به استفاده از آن ها در برخی از تجهیزات صنعتی، پزشکی، فضاپیماها، یخچال ها، پمپ آب، زیر دریایی ها، و ... اشاره کرد.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.