جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی چیست؟

664 بازدید 7 لایک
 

جوشکاری، یکی از متداول ترین و مهم ترین روش های ایجاد اتصال است که امروزه از آن استفاده می شود. به واسطه وجود استحکام بسیار زیادی که در این روش اتصالی ایجاد می شود، از آن در بسیاری از موقعیت ها و مکان ها استفاده می شود. ایجاد اتصال بین دو فلز مختلف، امروزه به میزان بسیار زیادی انجام می شود و در طول چندین سال گذشته، از آن در بسیاری از موارد استفاده شده است. البته باید اشاره کنیم که در طول سالیان متعدد، روش های مختلفی از جوشکاری ارائه شده است که جوشکاری اغتشاشی یکی از آن ها می باشد.

نام دقیق تر این نوع جوشکاری، جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی است. با بهره مندی از این روش از جوشکاری، می توان به راحتی، در بین قطعات مختلف اتصال ایجاد کرد و در نهایت، باید اشاره کنیم که نحوه جوشکاری در این روش متفاوت است. در ادامه این مطلب، هر آن چه که درباره جوشکاری اغتشاشی وجود دارد را بیان کرده ایم و شما را با جزئیات این نوع از جوشکاری آشنا نموده ایم. پس اگر اطلاعات چندانی از این روش از جوشکاری ندارید، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید.

معرفی جوشکاری اغتشاشی

همانطور که می دانید، در فرآیند جوشکاری، از یک ماده پر کننده کمک می گیرند تا بتواند به خوبی، اتصال را ایجاد کند. اما جالب است بدانید که در روش جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، با استفاده از یک ابزار مخصوص، فرآیند جوشکاری صورت می گیرد. به این صورت که این ابزار، با چرخیدن بر روی سطح فلز، ایجاد گرما می کند. حاصل این گرما، سبب می شود تا اتصال محکمی به شکل جوشکاری صورت گیرد. لازم به ذکر است که به این نوع از جوشکاری، فرایند اتصال از نوع جامد می گویند. علت هم کاملا واضح است. چرا که همانطور که توضیح دادیم در این روش از جوشکاری، هیچ نوع فلزی برای ایجاد اتصال بین دو فلز دیگر ذوب نمی شود.

جوشکاری-اصطکاکی

مراحل مختلف روش جوشکاری اغتشاشی

جوشکاری اطصکاکی اغتشاشی که آن را با نام (Friction Stir Welding) یا به اختصار FSW نیز می شناسند، به این صورت شروع می شود که یک جسم که به شکل استوانه می باشد، و دارای یک پراب در یک سمت خود است، بر روی محل مورد نظر برای جوشکاری قرار می گیرد. پس از قرار گرفتن این پراب بر روی صفحه فلزی مد نظر، عملیات جوشکاری شروع می شود. به این صورت که این استوانه، شروع به چرخیدن کرده و بر روی سطح فلزی حرکت می کند. با شروع این کار، گرما و فشار زیادی ایجاد می شود که در نهایت، سبب ایجاد جوش در بین دو فلز می شود.

مزایای بهره مندی از روش جوشکاری اصطکاکی

بهره مندی از روش جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی دارای مزیت های متعددی می باشد. در واقع باید اشاره کنیم که اگر بخواهیم جوشکاری ذوبی را با جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی مقایسه کنیم، می توانیم برخی از مزایا را مشاهده نماییم. از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-         این روش از جوشکاری، در مقایسه با سایر روش های جوشکاری، دارای بالا ترین میزان سازگاری با محیط زیست می باشد. چرا که آلاینده های این روش بسیار کم بوده و همچنین کم ترین میزان مصرف انرژی را با خود به همراه دارد.

-         کار با این روش از جوشکاری بسیار ساده بوده و نیاز به دانش و اطلاعات چندانی ندارد.

-         مصرف ماده در این روش از جوشکاری صفر است. چرا که نیاز به ماده پر کننده وجود ندارد و به همین سبب می توان تا بی نهایت اقدام به انجام آن نمود.

-         از بهترین مزیت های بهره مندی از روش چوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، این است که می توان به راحتی و آسانی، پایان کاری بی نقص را در آن مشاهده نمود.

-         به واسطه وجود مزیتی که در بالا اشاره شد، استفاده از ماشین کاری، پس از اتمام جوشکاری حذف شده و به همین سبب، با وجود پایان کاری تمیز، دیگر نیازی به انجام ماشین کاری بر روی قطعه نیست.

جوشکاری-اصطکاکی-اغتشاشی

معایب جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی

بدون شک، هر عملی دارای برخی مزایا و معایب است. این روش از جوشکاری نیز دارای معایبی است که در ادامه آن ها را معرفی نموده ایم.

-         با توجه به اینکه پراب این دستگاه همراه با چرخش بر روی سطح پیش می رود، باید اشاره کنیم که سرعت جوشکاری در این روش کمی پایین تر از سرعت جوشکاری در سایر روش ها است.

-         همانطور که مشخص است، به منظور حرکت پراب بر روی این صفحات فلزات، نیاز به نیروی بسیار زیادی می باشد. به همین سبب باید اشاره کنیم که به منظور انجام این روش به بهترین شکل ممکن، نیاز است تا قطعه بر روی یک گیره یا یک سطح محکم شود. پس از اتمام جوشکاری، یک حفره حاصل از حرکت پراب بر روی فلز باقی خواهد ماند.

 

 
این مطلب و دوست داشتین؟

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
5 بازدید 0 لایک

بالابر دستگاهی است که برای جابه‌جایی افراد یا انواع بار ساخته شده است و مدل‌های مختلف مثل برقی و هیدرولیکی دارد. هر...

مشاهده بیشتر
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
16 بازدید 1 لایک

جعبه ابزار محفظه‌ای است که برای نگهداری و دسته‌بندی تجهیزات مختلف در منازل، کارگاه‌ها و صنایع مختلف طراحی شده است....

مشاهده بیشتر
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
19 بازدید 3 لایک

مته یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت و کارهای فنی است که برای سوراخ‌کاری انواع مواد مانند چوب، فلز، پلاستیک و مصالح...

مشاهده بیشتر
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
24 بازدید 0 لایک

بدون تردید همه ما تاکنون با انواع جرثقیل دستی در پروژه‌های ساختمانی یا محیط‌های کاری مختلف سروکار داشته‌ایم و تا حدی...

مشاهده بیشتر
آموزش گام‌ به‌ گام نصب تسمه کولر بدون نیاز به تعمیرکار
آموزش گام‌ به‌ گام نصب تسمه کولر بدون نیاز به تعمیرکار
272 بازدید 3 لایک

تسمه کولر آبی یکی از اجزای مهمی است که سلامت و کارکرد درست آن، تعیین‌کننده عملکرد کلی این وسیله سرمایشی است. تعمیر و...

مشاهده بیشتر