بررسی جامع دریل همزن و نحوه کار با آن
دریل همزن یا همان دریل میکسر(Mixing Drill) یکی از مدلهای مختلف دریل است. این دریل ساختاری شبیه به دیگر دریلها دارد با این تفاوت که بهجای مته از پره هم زن استفاده میکند، دریل هم زن ابزاری بسیار کاربردی برای هم زدن و ترکیب کردن مواد مختلف صنعتی و ساختمانی است تا کاربرها با مصرف انرژی کمتر به بافت موردنظر از ترکیبهای خود دست پیدا کنند.
دریل همزن یا دریل میکسر چیست؟
دریل همزن یا همان دریل میکسر(Mixing Drill) دارای ساختار و مکانیسم مشابه با دیگر دریلها است با این تفاوت که سهنظام این دستگاه بهجای مته پرههای هم زن را مهار میکند. دریلهای هم زن با توجه به موادی که قرار است با یکدیگر ترکیب شوند دارای پرههای متفاوت است. پرههای دریلهای هم زن از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند.
دریلهای هم زن به دلیل ساختار پره از مکانیسم چرخشی قویتری نسبت به دریلهای دیگر برخوردار است. سیستم چرخش پره دریل هم زن بهگونهای طراحیشده تا پرههای هم زن را که دارای یک میله بسیار بلند است با گشتاور بالا و سرعتبالا به حرکت درآورد.
ساختار بدنه دریلهای همزن بهگونهای است که عموماً در دو طرف بدنه دستگیره تعبیهشده تا کاربران بتوانند بهراحتی دستگاه را مهار کنند و بر روی آن کنترل داشته باشند.یک دریلها همزن خوب از سرعت و قدرت گشتاور بالایی برخوردار است. سرعت گشتاور در این ابزار دارای سیستم کنترل سرعت بوده و به کمک یک سکتور یا ماشه سرعت چرخش پره کنترل میشود تا در هنگام ترکیب مواد با کموزیاد کردن سرعت بتوان به بافت موردنظر از میکسهای مواد دست پیدا کرد.
کاربرد دریل همزن یا دریل میکسر
دریلهای همزن در صنایع مختلف از ساختمانسازی، نقاشی، داروسازی و صنایع شیمایی که در آن مواد مختلف در مواردی با یکدیگر باید باهم ترکیب شوند کاربرد ویژه دارد.
دریل همزن در ساختمانسازی
یکی از کاربرد ویژه دریل همزن در ساختمانسازی است. دریل هم بهمنظور ساخت ملاطها، دوغ آب، گچ و دیگر مواد ساختمانسازی کاربرد دارد. چرخش قدرتمند دریل هم زن باعث میشود این ابزار بهراحتی مصالح ساختمانی از قبیل گچ، سیمان، پودر سنگ و... را باهم ترکیب کند و ملاط موردنظر با کمترین انرژی به دست آید.
دریل همزن در داروسازی
یکی دیگر از کاربردهای دریل همزن در صنعت داروسازی است. این ابزار در کارخانههای تولید دارو برای ترکیب مواد آرایشی، بهداشتی مانند کرم، پماد و مواد شیمیایی دارویی کاربرد ویژه دارد. قابلیت سکتور تنظیم سرعت این دستگاه به متخصصها کمک میکند تا مواد را بهصورت کنترلشده با یکدیگر ترکیب کنند.
دریل همزن در نقاشی
کارگاههای نقاشی یکی از پرکاربردترین صنایع در استفاده از دریل همزن است. از دریل همزن بهمنظور ترکیب رنگهای مختلف، بتونه و... استفاده میشود تا با مصرف کمترین انرژی رنگ موردنظر و بافت موردنظر بهصورت یکنواخت و یکدست حاصل شود و کیفیت کارهای نقاشی را افزایش دهد.
دریل همزن در صنایع شیمیایی
در بسیار از صنایع شیمیایی مواد شوینده بهداشتی مختلف، مواد ضدعفونی و ...با یکدیگر ترکیب میشوند. ترکیب این مواد امکان تولید گازهای سمی را دارد و باید مخلوط شدن آنها سرعت بسیار بالا و بدون تماس برخورد مستقیم متخصصها با این مواد صورت بگیرد. به همین دلیل دریلهای همزن در صنایع شیمیایی کاربرد ویژه دارند.
دریل همزن در صنایع غذایی
صنایع غذایی مانند کیک پزی ها ، شیرینیپزیها، حلیمپزیها و... نیاز به هم زدن مواد دارند. دریلهای همزن در این صنایع به کمکآشپزها میآیند تا با سرعت بخشیدن به فرآیند هم زدن از یکسو و مصرف انرژی کمتر، مواد و خوراکیهای باکیفیتی را موارد بازار کنند.
انواع دریل همزن یا دریل میکسر
دریلهای همزن یا همان دریل میکسر بر اساس قدرت و سرعت گشتاور دارای مدلها مختلفی است اما مهمترین دستهبندی دریل هم زن بر اساس منبع تغذیه آنها صورت میگیرد.
دریل میکسر بنزینی
دریلهای همزن بنزینی از سوخت بنزین و روغن برای تأمین نیروی گشتاور خود استفاده میکنند. این دریلها کاربرد صنعتی دارند و در کارگاههای کوچک و کارهای خانگی کاربردی ندارد. دریل هم زن بنزینی و از قدرت و نیروی گشتاور بسیار بالایی برخوردار است و میتواند مواد را در حجم بسیار بالا با یکدیگر ترکیب کند. به همین دلیل بیشترین کاربرد دریل همزن بنزینی در صنعتها و کارخانههای بزرگ است.
دریل میکسر برقی
رایجترین مدل دریل همزن برقی است. دریل هم زن برقی از برق 220 ولت شهری برای تأمین انرژی گشتاوری موتور خود استفاده میکند، توان خروجی این دستگاه در مدلهای مختلف متفاوت است. به همین دلیل هنگام خرید دریل میکسر برقی باید به توان خروجی و قدرت دستگاه دقت کنید تا انتخاب مناسب را بر اساس نیازهای خود داشته باشید. میزان مانور پذیری و جابهجایی دریلهای همزن برقی وابسته به طول کابل دریل است.
دریل میکسر شارژی
منبع تأمین انرژی دریلهای همزن شارژی باتریهای لیتیوم است. این دریلها از دیگر دریلها قدرت کمتری دارند و مناسب برای کارهای خانگی و کارگاههای کوچک هستند. قدرت دریلهای همزن شارژی یا دریل میکسر شارژی بر اساس توان و ولتاژ باتری مشخص میشود. کاربرد ویژه دریلهای میکسر شارژی در مکانهایی است که دسترسی برق وجود ندارد یا جابهجایی بالایی در آن صورت میگیرد.
نحوه کار با دریل همزن یا دریل میکسر
در هنگام کار با دریل همزن باید به مؤلفههای مختلفی توجه کرد تا این دستگاه بهترین عملکرد خود را داشته باشد.
قدرت موتور و نیروی گشتاور دریل همزن
اولین نکتهای که در نحوه کار دریل همزن باید به آن توجه کرد قدرت موتور و نیروی گشتاور و تعداد دور در دقیقه دستگاه است تا شما بر اساس نیاز خود از دریل همزن مناسب استفاده کنید. توصیه شود دریل هم زنی را انتخاب کنید که دارای سکتور تنظیم سرعت و قدرت باشد تا استفاده چندمنظوره از دستگاه داشته باشید. هرچه قدرت موتور و نیروی گشتاور بالاتر باشد شما میتوانید مواد با حجم بیشتر یا غلظت بیشتر را هم بزنید.
پرههای دریل همزن
مورد دیگری که در نحو کار دریل هم زن مؤثر است. پرههای دریل همزن است. عموماً پرههای دریل میکسر در سه نوع اصلی حلقهای، مارپیچی و سبدی موجود هستند که هرکدام کارکرد، کارایی ویژه و عملکرد منحصر خود را دارا هستند.
اولین نکتهای که باید در انتخاب پرهها باید به آن توجه داشت؛ تناسب میان اندازه پرهها با قدرت موتور است. پرههای بزرگ مناسب برای دریل میکسرهایی است که دارای قدرت بالایی هستند. اگر دستگاه از قدرت کافی برای چرخاندن پرههای دریل برخوردار نباشد، علاوه بر کاهش کیفیت میکس مواد، کاهش عمر دستگاه را نیز به دنبال خواهد داشت. درنتیجه هرچه پرههای دستگاه بزرگتر باشد قدرت دستگاه نیز بیشتر است و باید انرژی بیشتری برای کنترل دستگاه صرف شود.
مورد دیگری که هنگام کار کردن با دریل هم زن باید به آن توجه کرد ارتفاع پرهها است. ارتفاع پرهها محل قرارگیری شما با مواد را مشخص میکند و شما باید بر اساس ارتفاع پرهها فاصله خود را با مواد تنظیم کنید.
دستگیره دریل همزن
یکی دیگر از مؤلفه مهم در نحوه کار کردن دریل همزن محل قرارگیری دستگیرهها است دستگیرههای دریل میکسر عموماً در دو طرف دستگاه یا در بخش جلویی جای میگیرند تا بتوان بهراحتی دستگاه را کنترل نمود و تعادل آن را حفظ کرد. اگر حجم زیاد و غلظت بالایی از مواد قرار است مخلوط شوند بهتر است دستگیرهها از قسمت کنار گرفته شده و اگر مواد با غلظت پایین مانند رنگ قرار است ترکیب شود دستگیره را از بخش بالایی مهار کنید تا تسلط بیشتری بر روی دستگاه داشته باشید.
سیستم چپگرد و راستگرد
اکثر دریل های همزن یا میکسر دارای سیستم چپگرد یا راستگرد هستند که جهت چرخش پرهها را مشخص میکنند. در هنگام ترکیب و مخلوط کردن مواد جهت هم زدن و برعکس کردن در آن در حین کار برای به دست آمدن بافت یکنواخت و یکدست مهم است تا محصول نهایی از کیفیت بالایی برخوردار باشد.
جمعبندی
دریل هم زن یا دریل میکسر یکی از انواع مختلف دریل است که کاربرد گستردهای در صنایعی مانند ساختمانسازی، نقاشی، داروسازی، غذا و صنایع شیمیایی دارد. این دریل ساختاری مشابه با دیگر دریلها داشته با این تفاوت که بهجای مته از پرههای هم زن استفاده میکند.
عملکرد و کارایی دستگاه وابسته قدرت و نیروی گشتاور دریل هم زن است. نوع منبع تغذیه موتور این دستگاه نقش مؤثری در عملکرد دریل دارد. دریلهای بنزینی دارای بیشترین قدرت هستند و بیشتر کاربردهای صنعتی دارند. دریلهای برقی و شارژی از قدرت کمتری برخوردار بوده و مناسب کارگاههای کوچک و کار خانگی هستند.
در هنگام کار کردن و خرید دریل هم زن باید به عواملی مانند قدرت موتور، پرههای هم زن، دستگیره و سیستم چپگرد و راست دریل توجه ویژه داشت تا بهترین عملکرد را از دستگاه دریافت کنید و محصول نهایی بعد از مخلوط شدن دارای بافت یکنواخت و باکیفیتی باشد.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.