معرفی اجزاء اصلی سیستم هیدرولیک
سیستم های هیدرولیک، سیستم هایی هستند که امروزه، در بخش های مختلف صنعت، و در بسیاری از دستگاه هایی که به طور دائم در طول روز با آن ها در ارتباط هستیم، و حتی در اجزاء ساختمانی که درون ان زندگی می کنیم، به کار برده شده اند. در واقع باید اشاره کنیم که، انسان ها با ایجاد تغییراتی در این سیستم ها، توانسته اند از آن، در تمامی بخش های زندگی خود استفاده کنند و حتی رفاه و راحتی را به ارمغان آورند. البته باید اشاره کنیم که هر کدام از ابزار ها و ماشین الاتی که امروزه، از سیستم هیدرولیک درون آن ها استفاده شده است، تفاوت های بسیار زیادی در ساختار و عملکرد خود دارند. اما با این حال باید اضافه کنیم که تمامی سیستم های هیدرولیک، دارای برخی از ساختار و اجزاء ثابتی هستند.
در واقع عملکرد سیستم هیدرولیک، وابسته به این اجزاء و ساختار ثابت بوده و به همین سبب، امروزه می توان از آن ها، کارایی لازم را دریافت نمود. در ادامه این مطلب، قصد داریم اصلی ترین اجزاء سیستم هیدرولیک را معرفی کنیم. با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا با اجزاء مختلف سیستم هیدرولیک آشنا شوید.
مختصری درباره سیستم های هیدلولیک و کاربرد آن ها
همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم، امروزه انسان ها در طول یک روز خود، با محیط ها و ابزار های بسیار زیادی برخورد می کنند. و جالب است بدانید که تعداد بسیار زیادی از لوازم و ابزار ها و ماشین آلاتی که انسان ها در طول روز خود با آن مواجه می شوند، از سیستم هیدرولیکی درون خود برخوردار هستند. به عنوان مثال، امروزه از سیستم های هیدرولیک، در انواع جم ها، درب ها، دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی، گیوتین ها، و ... استفاده می شود. حتی در ساختار گردش آب ساختمانی نیز از سیستم هیدرولیک استفاده شده است. به همین سبب باید اشاره کنیم که اهمیت سیستم های هیدرولیک بر کسی پوشیده نیست.
لیست اجزاء اصلی سیستم های هیدرولیک
در ادامه، لیستی از تمامی اجزاء سیستم های هیدرولیک ذکر شده است. مهم نیست که سیستم هیدرولیک در کجا و چه موقعیتی قرار داشته و استفاده می شود. تمامی سیستم های هیدرولیک، این اجزاء را درون خود دارند.
- پمپ
تمامی سیستم های هیدرولیک، با استفاده از یک پمپ هیدرولیکی کار می کنند. این پمپ ها در انواع مختلفی وجود دارند. به عنوان مثال، پمپ های دنده ای، لوب، پیستونی، و ... پمپ هایی هستند که با توجه به قدرت و کارایی خود، در سیستم های هیدرولیک قرار گذاشته می شوند. این پمپ ها وظیفه به جریان در اوردن سیال، درون لوله ها را بر عهده دارند.
- روغن
روغن، ماده ای است که درون تمامی سیستم های هیدرولیک وجود دارد. روغن های هیدرولیک روغن هایی خاص هستند که عموما، دارای این ویژگی هستند که فشار و دمای بالا را تحمل کنند. ویسکوزیته این روغن ها متوسط بوده و در نهایت، در لوله های سیستم هیدرولیک جا به جا می شوند و وظیفه افزایش راندممان را بر عهده دارند.
- لوله های سیستم های هیدرولیک
لوله های سیستم های هیدرولیک، اجزائی هستند که از آن ها، برای هدایت سیالات درون سیستم های هیدرولیک استفاده می شود. باید اشاره کنیم که این لوله ها دارای نقش بسیار مهمی هستند اما گاهی اوقات، کاهش راندمان سیستم هیدرولیک را باعث می شوند.
- شیر هیدرولیک
این مورد از اجزاء سیستم هیدرولیک، همانند سایر اجزاء وظیفه بسیار مهمی را بر عهده دارد. این قطعه، اقدام به کنترل و همچنین تغییر در جریان حرکت سیالات درون لوله های سیستم هیدرولیک می کند. لازم به ذکر است که این شیر ها دارای انواع مختلفی هستند.
- کپسول نیتروژن سیستم هیدرولیک
کپسول نیتروژن، مخزن نیتروژن و یا آکومولاتور، عضور دیگری از سیستم های هیدرولیک است که می توان گفت بیشترین اهمیت را در میان سایر اجزاء دارد. به طور کلی باید اشاره کنیم که این مورد از اجزاء سیستم هیدرولیک، وظیفه کنترل فشار سیستم را بر عهده دارند. در صورتی که سیستم هیدرولیک با افت فشار رو به رو شود، این عضو می تواند این افت فشار را جبران کند. و در زمانی که سیستم با افزایش فشار رو به رو است نیز به راحتی، اقدام به کاهش فشار می کند تا لوله های سیستم هیدرولیک منفجر نشوند.
- سنسور
همانطور که از نام این عضو مشخص است، حسگر هایی می باشند که درون سیستم هیدرولیک وجود دارد. این سنسور ها، به طور کلی، تمامی مشخصات را بررسی کرده و آن ها را به نمایش می گذارند. به عنوان مثال، جزیان روغن؛ مشخصات هیدرولیکی، دبی، دما، فشار، کاویتاسیون، و ... را بررسی کرده و مشخص می نماید.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.