الکتروموتور های صنعتی و انواع آن ها
امروز در صنعت، بنا به نیاز ها و استفاده های مختلف، محصولات صنعتی مختلفی نیز تولید می شود. الکتروموتور های صنعتی نیز سازه هایی هستند که امروزه، جایگاه خاصی در صنعت دارند. در واقع باید اشاره کنیم که امروزه، در بسیاری از ماشین آلات صنعتی و حتی لوازم و تجعیزاتی که به طور روزانه مورد استفاده قرار می گیرند، از موتور های الکتریکی استفاده شده است. و بنا به همین مساله، انواع مختلفی از آن ها در بازار وجود دارد. اما باید اشاره کنیم که هر کدام از این موتور های صنعتی، دارای ویژگی ها و خصوصیات خاصی می باشد که برای استفاده های خاص و متفاوت ساخته شده اند. در ادامه این مطلب، قصد داریم تا انواع الکتروموتور ها یا موتور های الکتریکی را معرفی کرده و در نهایت شما را با انواع موتور های صنعتی آشنا نموده ایم.
دسته بندی انواع الکتروموتور های صنعتی
الکتروموتور های صنعتی، با توجه به تنوع بسیار زیادی که دارند، در دسته بندی های متعددی قرار گرفته اند. ددر واقع به منظور تقسیم بندی آن ها و معرفی تمامی این موتور ها ،آن ها را در دسته بندی های کلی زیر قرار داده ایم و توضیحات کلی ای را درباره هر کدام از آن ها بیان نموده ایم. اگر قصد آشنایی با انواع الکتروموتور های صنعتی را دارید توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید.
1. موتور های AC
با توجه به این که با در نظر گرفتن انواع نیاز ها انواع مختلفی از الکتروموتور ها ساخته می شود، باید اشاره کنیم که یکی از پر استفاده ترین انواع موتور ها، موتور های AC هستند. به بیان دقیق تر، از این گونه از موتور ها، در عمومی صنایع استفاده می شود و در تمامی زمینه ها کاربرد داشته اند. جالب است بدانید که این گونه موتور ها به صورت کاملا ساده اما بسیار محکم طراحی می شوند. یکی از مهم ترین ویژگی های این گونه از الکتروموتور ها این است که هزینه های آن بسیار پایین بوده و هم می توان آن را با قیمت پایین خریداری کرد و هم می توان کم ترین هزینه های استهلاک را برای آن پرداخت نمود. از جمله انواع الکتروموتور ها که در زیر مجموعه این موتور ها قرار می گیرند، می توان به موتور های القایی و سنکرون اشاره کرد.
2. موتورهای DC
موتور های DC موتور هایی هستند که با استفاده از جریان مغناطیسی ساخته شده اند. درون الکتروموتور های DC یک آرمیچر وجود دارد و به همین سبب باید اشاره کنیم که با توجه به نیروی مغناطیسی که درون این گونه از موتور ها وجود دارد، عملکرد خاصی از آن ها دریافت می شود. میدان مغناطیسی ایجاد شده در این الکتروموتور ها به علاوه ولتاژ و جریانی که درون آن ایجاد می شود سبب می شود تا این گونه از موتور ها با سرعت بسیار زیاد و مطلوبی حرکت کرده و از آن ها در بسیاری از رشته های صنعتی استفاده شود. باید اشاره کنیم که از الکتروموتور های DC عموما در هواکش های صنعتی استفاده می شود.
از انواع الکترووتور های صنعتی که زیرمجموعه الکتروموتور های DC هستند می توان به موتور های خود تجریک، موتور های موازی، موتور های سری، موتور های مغناطیس دائم، و همچنین متور های کمپوند اشاره کرد.
3. الکتروموتور های خاص
در نهایت باید اشاره کنیم که دسته بندی دیگر از الکتروموتور ها وجود دارد که در گروه خاص معرفی می شوند. این دسته بندی، زیر مجموعه های متعددی از موتور های الکتریکی را به خود اختصاص داده است. به طور کلی از زیر مجموعه های الکتروموتور های این دسته، می توان به مواردی همچون هیسترزیسی، موتور های اونیورسال، موتور های رلوکتانسی، موتور های پله ای، موتور های DC بدون جاروبک، و .. اشاره کرد.
شما کدام یک از دسته بندی های الکتروموتور ها را می شناسید؟
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.