راهنمای جامع خرید دستگاه جوش اینورتر و بررسی نکات فنی موثر در خرید آن
اینورتور ها یا دستگاه های جوش جدید یکی از ابزارهای مهم در دسته بندی ابزارهای جوش و برش هستند. امروزه این ابزارها دارای کاربردهای بسیار وسیع و متنوعی در صنایع مختلف هستند. به همین منظور در این مقاله تلاش کرده ایم تا راهنمای خرید دستگاه های جوش ارائه دهیم.
چرا دستگاه جوش یا اینورتر جوش، مزایا اینورتر
دستگاه جوش به سه دسته تقسیم بندی میشوند:
- الکترود
- جوش کربن یا جوش کاری با سیم
- زیر پودری
رایج ترین و پر مصرف ترین دستگاه، اینورتر الکترود است که برای انجام فعالیت های صنعتی و ساخت و ساز استفاده میشود. در راستای بهینه سازی و عملکرد بهتر دستگاه های جوش قدیمی، اینورترهای جوش روانه بازار شدند و جای ترانس های جوش قدیمی و دستگاه های جوش رکتیفاتور را گرفته است.
دستگاه های جوش الکترود اینورتر با مصرف برق بسیار کمتر باعث میشود نوسانات برقی رخ ندهد. همچنین این دستگاه ها به دلیل وزن و ابعاد بسیار کوچکتر انعطاف پذیری و کاربرد گسترده تری دارند.
اینورترهای جوش با تبدیل مستقیم جریان DC به AC، مشکل چسبندگی الکترود را از بین میبرد و باعث افزایش کیفیت جوشکاری میشوند.
از مشکلات دستگاههای جوش قدیمی، هزینه بالای تعمیر ونگهداری و استفاده از سیم پیچی برای تبدیل جریان بوده است. اینورترها با استفاده از قطعات الکتریکی پیشرفته، هزینه تعمیر ونگهداری را کاهش دادند و با قیمت مناسب تر روانه بازار شدند جای دستگاههای جوش قدیمی را گرفتند.
راهنمای خرید دستگاه جوش اینورتر
امروزه به دلیل وجود مدلهای مختلف و تنوع بسیار آنها، برای اکثر خریدارن این سوال پیش میآید چه مدل دستگاه را خریداری کنیم؟ برای پاسخ به این سوال قبل از هرچیز باید به کاربرد خانگی یا صنعتی توجه کرد سپس کات فنی و تخصصی را در نظر بگیریم. در ادامه با توجه به کاربرد دستگاه، نکات خرید اینوتر جوش را بررسی خواهیم کرد.
مدت زمان استفاده از دستگاه جوش اینورتور
مدتزمان استفاده از دستگاه اینورتر، اولین و مهمترین موضوع در هنگام خرید است. درواقع دستگاههای جوش بر اساس زمان استفاده به سه دسته تقسیم بندی میشوند:
- دستگاه جوش خانگی
- نیمه صنعتی
- دستگاه صنعتی
دستگاههای جوش با ولتاژ ورودی 220 ولت و جریان خروجی بین 160 تا 200 ولت مناسبترین دستگاهها برای کارهای خانگی هستند. مدلهای مانند:
- اینورتر جوشکاری 160 آمپر آروا کد 2116.
- بهترین اینورتر جوشکاری 180 آمپر آروا مدل 2114
- اینورتر جوشکاری 200 آمپر آروا مدل 2113.
- اینورتور جوشکار رونیکس مدل RH-4604
- اینورتور جوشکار رونیکس مدل RH-4604
- بهترین اینورتر جوشکاری 200 آمپر ایران ترانس مدل MINIARC200.
- اینورتر جوشکاری 200 آمپر جاب مدل Mini MCT200 S.
اگر جوشکاری حرفه اصلی شما است و در طول شبانهروز با دستگاه سروکار دارید، به دنبال دستگاههای جوش میگ یا اینوترهای جوش با جریان خروجی 200 آمپر با چرخه کاری بالا باشید.
چرخه کاری یا Duty Cycle
چرخه کاری یا به اصطلاح دقیقتر Duty Cycle، مولفهای است که با توجه به مدتزمان استفاده، اهمیت خود را نشان میهد. به بیان ساده چرخه کاری هر دستگاه نشان میدهد که پس از 10هر دقیقه کار مستمر، به چند دقیقه استراحت نیاز خواهد بود. این معیار با محاسبه نسبت (زمان استفاده) به (زمان استراحت)، مشخص میشود. به کمک این فرمول و درنظر داشتن نوع نیازتان میتوانید بهترین Duty Cycle مناسبتان را پیدا کنید.
اگر حوصله انجام محاسبات چرخه کاری برای داشتن بهترین خرید دستگاه جوش اینورتور را ندارید؛ راهنمای زیر کار شما را آسان خواهد کرد.
کاربری دستگاه جوش | مثال | چرخه کاری مناسب | دلیل |
استفاده خانگی | اتصالات قاب پنجره و... | 40الی 50 درصد (هر 10 دقیقه کار،10 دقیقه استراحت) | نیاز به جوشکاری مستمر و طولانی مدت برای حفظ کیفیت کار نیست |
استفاده صنعتی و نیمه صنعتی | جوشکاری اسکلت ساختمان، قطعات صنعتی و... | 60 الی 70 درصد | برای حفظ کیفیت و عملکرد بهینه نیاز به جوشکاری مستمر با زمان استراحت کم است. |
شدت جریان تولیدی دستگاه جوش
برای جوشکاری قطعه های کار ضخیم، شدت جریان جوشکاری باید بالا باشد. بهترین اینورتر های جوش به دلیل بهره وری از قوس الکتریکی (قدرت الکتریکی تولید شده برای ذوب کردن فلز)، توانایی و ظریفت بالایی در تولید جریان الکتریکی دارند.
در فرآیند جوش کاری، تنظیم شدت جریان از اهمیت بالایی برخوردار است. اینورتری را تهیه کنید که میزان خروجی شدت جریان دارای انعطاف پذیری بالایی باشد تا همواره جوش های تمیز و یکنواخت صورت گیرد.
وزن و حجم دستگاه جوش
یکی از دلایل جایگزین شدن دستگاه های جوش اینورتر با ترانس های جوش قدیمی وزن و حجم دستگاه میباشد. هر چقدر حجم و وزن دستگاه پایین تر باشد این دستگاه قابلیت حمل و جابه جایی بیشتری دارد و مناسب برای جوش کاری در ارتفاعات هست. اگر به دنبال دستگاهی برای اسکلت بندی ساختمان ها و جوشکاری در محیط وسیع و گسترده هستید، دستگاهی را انتخاب کنید که از وزن و حجم پایین تری برخوردار باشد.
توان دستگاه جوش کاری
قیمت دستگاه جوش کاری علاوه بر قطعات با کیفیت دستگاه، براساس میزان توان تولیدی دستگاه یا همان آمپر دستگاه نیز صورت میگیرد. هرچقدر توان این دستگاه بالاتر باشد این دستگاه توانایی جوشکاری قطعه های کار ضخیم تر را برخوردار است.
دستگاه های جوشکاری با توان بالا، بیشتر کاربردهای صنعتی و نیمه صنعتی دارند و از قیمت بالاتری نسبت به دیگر دستگاه های جوشکاری برخوردار هستند.
لوازم جانبی دستگاه جوش کاری
دستگاه جوش کاری بدون لوازم از قبیل، انبر جوش، انبر اتصال و کابل جوش کاربرد و کارایی خود را از دست میدهد. وظیفه انبرهای جوش کاری گرفتن الکترود و انتقال شدت جریان به الکترود است تا عملیات جوش کاری صورت بگیرد. به همین دلیل تهیه این دستگاه که انبر و کابل جوش با کیفیتی دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است تا کیفیت جوشکاری در بالاترین سطح خود باشد.
خدمات پس از فروش
در نهایت در هنگام تهیه دستگاه باید به خدمات پس از فروش این ابزار توجه ویژه ای داشت. دستگاهی را خریداری کنید که از پشتیبانی قطعات و خدمات مناسب برخوردار باشد تا در هنگام خرابی به راحتی دستگاه خود را تعمیر یا تعویض کنید.
جمع بندی
در هنگام تهیه دستگاه جوش باید کاربری خود را مد نظر داشت، بعد از آن با در نظر گرفتن نکات فنی و تخصصی دستگاه، اینورتور جوشی را متناسب با نیازهای خود انتخاب کرد. به صورت کلی اگر دستگاهی را برای کاربری های صنعتی و نیمه صنعتی میخواهید، مدلی را تهیه کنید که از آمپر، چرخه کار و شدت جریان بالایی برخوردار باشد و برای کاربری های خانگی یک نوع کم وزن با چرخه کار 50 و آمپر متوسط پاسخ گو نیازهای شما خواهد بود.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.