گیربکس خورشیدی چیست؟
گیربکس ها، تجهیزات صنعتی ای هستند که امروزه از آن ها، به میزان قابل توجهی در بخش های مختلف صنعتی استفاده می شود. در واقع باید اشاره کنیم که در عمومی صنایع، از گیربکس ها استفاده می شود. چرا که این ابزار ها، روند کاری را برای بسیاری از افراد آسان کرده و در نهایت، سبب شده اند تا راندمان کار ها به میزان قابل توجهی بالا رود. البته باید اشاره کنیم که گیربکس ها دارای انواع مختلفی بوده و امروزه، تنوع بسیار زیادی را در صنعت پیدا کرده اند. چرا که با توجه به هر نیازی، نوع متفاوتی از آن ها ساخته شده است و در نهایت، این مساله سبب شده تا رقابت هایی بین برخی از برترین مدل های گیربکس به وجود آید. چرا که برخی از مدل های گیربکس ها، دارای بیشترین میزان راندمان بوده و می توانند کار را به بهترین شکل و کمترین زمان انجام دهند.
یکی از بهترین و عالی ترین مدل های گیربکس ها، گیربکس خورشیدی می باشد. این مدل از گیربکس ها، توانست در مدت زمانی کوتاه، جای خود را در بسیاری از ماشین آلات و سازه های صنعتی پیدا کند و در نهایت، باید اشاره کنیم که امروزه، مهم ترین و اصلی ترین صنایع در دنیا، در مشاین آلات خود از این نوع گیربکس استفاده می کنند. گیربکس خورشیدی، موضوعی است که در ادامه این مطلب، قصد داریم تا به ارائه توضیحاتی درباره آن بپردازیم. اگر با گیربکس های خورشیدی آشنایی ندارید و نمی دانید که این گونه از گیربکس ها چیستند و از آن ها، در چه صنایعی استفاده می شود، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید.
گیربکس چیست؟
گیربکس، سازه ای است که می تواند سرعت را به نیروی دورانی و یا گشتاور تبدیل کند. البته باید اشاره کنیم که این سازه، قابلیت انجام عکس این کار را نیز دارد و می تواند گشتاور را به سرعت تبدیل کند. در بسیاری از ماشین آلات صنعتی، از گیربکس ها استفاده می شود و آن ها می توانند به انجام شدن حجم بسیار زیادی از کار کمک کنند.
گیربکس خورشیدی چیست؟
گیربکس خورشیدی، به نوعی از گیربکس گفته می شود که می تواند به راحتی و آسانی، اقدام به افزایش سرعت و همچنین کاهش گشتاور کند. البته نا گفته نماند که این نوع از گیربکس ها می تواند اقدام به افزایش گشتاور و همچنین کاهش سرعت کنند. همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم، گیربکس خورشیدی، در بین تمامی انواع گیربکس ها، بهترین و عالی ترین عملکرد را دارد. اما با این وجود شاید برایتان جالب باشد بدانید که عملکرد گیربکس خورشیدی درست همانند عملکرد بسیاری از انواع دیگر گیربکس ها است. اما با این وجود آمار استفاده از گیربکس خورشیدی به میزان قابل توجهی بالاتر از انواع دیگر گیربکس ها است.
چرا درون گیربکس خورشیدی روغن ریخته می شود؟
گیربکس خورشیدی، سازه ای است که باید هر چند وقت یک بار، به طور دقیق روغن ریزی شود. علت این روغن ریزی ها، عوامل بسیار زیادی است. که از این دلایل، می توان به مواردی همچون کاهش صدای ناشی از کارکرد این سازه، کاهش گرمای تولید شده ناشی از حرکت قطعات و همچنین انتقال آن ها به محفظه، جلوگیری از زنگ زدن و همچنین افزایش میزان محافظت در برابر این اتفاق، و در نهایت، کاهش اصطحکاک بین اجزاء مختلف موجود در این سازه. نا گفته نماند که استفاده از روغن در گیربکس ها سبب می شود تا طول عمر این سازه ها افزایش یابد و در نهایت، به راحتی و آسانی، از فرسودگی این قطعه جلوگیری شود.
به خاطر داشته باشید که روغن ریزی درون گیربکس های خورشیدی، زمان دقیقی دارد. به طور کلی و طبق استاندارد های تعیین شده، در هر 100 ساعت کارکرد گیربکس خورشیدی، باید عملیات روغن ریزی انجام شود. البته باید اشاره کنیم که پس از هر بار روغن ریزی، زمان تعیین شده بیشتر می شود و در واقع، زمان عملکرد مناسب دستگاه بیشتر می شود. به این گونه که در اولین بار روغن ریزی، باید پس از 100 ساعت، و در دفعات بعدی، باید پس از هر 1000 ساعت کارکرد تعویض شود.
گیربکس خورشیدی چگونه کار می کند؟
گیربکس های خورشیدی، به این گونه ساخته می شوند که درون آن ها، یک قطعه به صورت ثابت نگه داشته می شود، و در نهایت پس از آن، سایر قطعات دیگر، به صورت محرک عملیات های لازم را انجام می دهند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این گونه طراحی در گیربکس خورشیدی، سبب شده تا در مقایسه با سایر گیربکس ها دیگر، میزان سرعت بیشتر و همچنین گشتاور کمتری را داشته باشد. التبه همانطور که در مطالب بالا نیز اشاره کردیم، گیربکس خورشیدی می تواند عکس این عملیات را نیز انجام دهد. به بیان بهتر، افزایش گشتاور و کاهش سرعت.
چینش قطعات
تنظیم انجام عملیات های بالا، یعنی کاهش سرعت و افزایش گشتاور، و یا کاهش گشتاور و افزایش سرعت، به این گونه است که در هر کدام از حالت ها، انتخاب قطعه ای که ثابت می ماند متفاوت است. در صورتی که چرخ دنده خورشیدی در گیربکس خورشیدی ثابت باشد، می توان با افزایش گشتاور و همچنین کاهش سرعت رو به رو شد. و همچنین زمانی که دنده خورشیدی محرک بوده و همچنین قفسه در گیربکس بچرخد، می توان با افزایش سرعت و کاهش گشتاور رو به رو شد.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.