گیربکس چیست؟ معرفی انواع گیربکس
گیربکس، یکی از سازه های مکانیکی است که امروزه در ساختار بسیاری از دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی به کار می رود. باید اشاره کنیم که گیربکس، به نام جعبه دنده نیز شناخته می شود که مجموعه ای از چندین چرخ دنده و سایر قطعات صنعتی است که همه ی آن ها در کنار هم، می توانند اقدامات بسیار مهمی را انجام دهند. اقداماتی که در بسیاری از تجهیزات صنعتی مورد نیاز بوده تا بتوانند عملکرد مطلوبی را ارائه دهند. اما گیر بکس چیست و دارای چند نوع می باشد.
در واقع وجود تنوع بسیار زیاد در گیربکس ها به چه علتی بوده و چرا به وجود آن ها نیاز است؟ در ادامه این مطلب، قصد داریم تا شما را با گیربکس آشنا کنیم. پس از معرفی این سازه صنعتی، انواع گیربکس را معرفی کرده و در نهایت، شما را با کاربرد ها و کارایی های این قطعه صنعتی آشنا نماییم. اگر با گیربکس آشنایی ندارید و نمی دانید که این قطعه صنعتی، چه کار هایی انجام می دهد و دارای چه انواعی است، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید. با ما در ادامه مطلب همراه باشید و این سازه بی نظیر و با اهمیت را بشناسید.
گیربکس چیست؟
به طور مختصر، گیربکس به ماشین کوچکی گفته می شود که می تواند به راحتی، توان تولیدی که که توسط اجزاء دیگری ساخته شده است، دریافت کرده و آن را به بخش های دیگر منتقل کند. علاوه بر این باید اشاره کنیم که به واسطه وجود اجزاء و بخش های مختلف درون آن، می تواند اقدام به تولید نیروی گشتاوری کرده و سپس عملکرد مورد نیاز بسیاری از ماشین آلات صنعتی را ایجاد کند.
معرفی انواع گیربکس
گیربکس ها دارای انواع مختلفی هستند. در واقع باید اشاره کنیم که هر کدام از انواع گیربکس ها، دارای وظایف و ساختار های نسبتا متفاوتی هستند. و به همین سبب، از هر کدام از آن ها، در سازه ها و ماشین آلات متعدد استفاده می شود. به طور کلی، گیر بکس ها در دو دسته کلی ساخته می شوند و در نهایت در هر کدام از این دسته ها، می توان انواع متعددی از گیربکس را مشاهده نمود. برخی از گیربکس ها کاهنده بوده و برخی دیگر از آن ها افزاینده هستند.
- گیربکس کاهنده
گیربکس های کاهنده گیربکس هایی هستند که به طور کلی، می توانند دور مورد نیاز دستگاه ها را تامین کرده و در نهایت، با قرار گیری بین دو جز متحرک و محرک، عملکرد مناسبی را ایجاد کند.
- گیربکس افزاینده
گیربکس های افزاینده گیربکس هایی که هستند که به نام گیربکس دور بالا شناخته شده و در نهایت، از آن ها در شرکت های بزرگ و همچنین صنایع بسیار حرفه ای با کار سنگین استفاده می شود. در لیست زیر، می توانید با انواع گیربکس ها آشنا شوید.
لیست انواع گیربکس ها
همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم، گیربکس ها با تقسیم بندی در دو دسته بندی کلی، در تنوع بسیار زیادی در بازار یافت می شوند. به همین سبب در لیست زیر، تمامی انواع گیربکس ها را معرفی نموده ایم.
- شافت مستقیم (گیربکس هلیکال)
گیربکس هلیکال نوعی از گیربکس های صنعتی می باشد که از چندین چرخ دنده تشکیل شده اند. علت نام گذاری این نوع از گیربکس ها به این نام، این است که چرخ دنده های به کار رفته در این نوع از گیربکس ها مارپیچی بوده و به همین سبب، می توانند توان بسیار بالایی را ایجاد کنند.
- گیربکس حلزونی
گیربکس های حلزونی، گیربکس هایی هستند که از آن ها در روزمره مان به میزان بسیار زیادی استفاده شده است. از جمله کاربرد های این گیربکس ها می توان به استفاده از آن ها در آسانسور اشاره کرد.
- شافت موازی (گیربکس آویز)
گیربکس آویز، گیربکسی است که در بین تمامی گیربکس های دیگر، دارای بالا ترین میزان تولید نیروی گشتاوری است. یکی از کاربردی ترین مثال ها برای گیربکس آویز، استفاده از آن در جرثغیل های سقفی است.
- گیربکس کرانویل پینیون
این نوع از گیربکس ها برای ایجاد گشتاور در زاویه 90 درجه مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع باید اشاره کنیم که از این گیربکس ها دارای چرخ دنده هایی که به صورت مورب و مارپیچی وجود دارند می باشد.
- گیربکس خورشیدی
در بین تمامی گیربکس ها گیربکس های خورشیدی جزو پر کاربرد ترین آن ها می باشد. گیربکس خورشیدی می تواند بالا ترین راندمان را ارائه دهد و در نهایت، از آن به منظور کاهش و یا افزایش دور استفاده می شود.
- گیربکس صنعتی
جالب است بدانید که گیربکس های صنعتی گیربکس هایی هستند که بنا به سفارشات مشتری و همچنین مطابق با خواسته های کاربران ساخته می شود. این گونه از گیربکس ها در کشتی سازی و بسیاری از این قبیل صنعت ها مورد استفاده قرار می گیرد.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.