هیلتی یا چکش تخریب چیست؟ معرفی انواع هیلتی

3458 بازدید 7 لایک
 

هیلتی، یکی از ابزارهایی است که امروزه، جزو پایه ثابت ها در صنعت ساختمان سازی است. دستگاه هیلتی، دستگاهی است که می توان با قدرت بسیار زیاد، عملیات تخریب را انجام دهد. در واقع عملیاتی که اگر به صورت دستی انجام شود، نیاز به نیرو و زمان بسیار زیادی است، توسط هیلتی در کوتاه ترین زمان و با بالاترین سرعت انجام می شود. در صنایع، ابزار ها و ماشین آلات بسیار زیادی وجود دارد که با داشتن تنوع بسیار زیاد، قدرت و سرعت های متفاوتی دارند. اما هر فردی که نیاز به تهیه دستگاه ها و تجهیزات صنعتی باشد، به دنبال بهترین و ها و بالا ترین کیفیت ها از این ابزار می باشد. هیلتی نیز از این داستان مجزا نیست و با داشتن قدرت های بسیار زیاد، طرفداران متعددی دارد.

در ادامه این مطلب، همه چیز را درباره هیلتی، بیان کرده ایم. در واقع هر آنچه که در خصوص دستگاه هیلتی وجود دارد را ذکر کرده و همچنین، شما را با انواع مختلفی از این دستگاه آشنا کرده ایم. اگر با دستگاه هیلتی آشنایی ندارید، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید و با یکی از مهم ترین و اصلی ترین دستگاه ها و تجهیزات ملزوم در صنعت ساختمان سازی و تخریب آشنا شوید.

هیلتی یا چکش تخریب چیست؟

هیلتی ابزاری است که از آن برای تخریب استفاده می شود. سطوح بسیار سخت، که تخریب آن ها به راحتی و به سرعت قابل انجام نیست، با استفاده از هیلتی، در مدت زمان بسیار کوتاهی تخریب می شوند. در نتیجه باید اشاره کنیم که در بسیاری از صنایع و رشته ها، وجود هیلتی در افزایش سرعت و راحتی روند کار بسیار واجب بوده و بدون وجود آن ها، نمی توان به راحتی و آسانی، کار را پیش برد. همانطور که می دانید، در بسیاری از سازه ها، از مواد بسیار سخت و محکم استفاده می شود.

هیلتی

به عنوان مثال، در ساختمان ها، عموم دیوار ها و کف، از بتن ساخته شده است. و اگر نیاز به کندن برای لوله کشی و یا حتی تخریب این دیوار های بتنی، نیاز به قدرت بسیار زیادی می باشد. و حتی پس از اعمال نیروی بسیار زیاد، مقدار بسیار کوچکی از بتن تخریب می شود. در نتیجه در این مرحله، با بهره مندی از هیلتی می توان به راحتی و آسانی، و همچنین بدون صرف نیروی بسیار زیاد، کار خود را پیش برد. در ادامه اجزای سازنده چکش تخریب یا هیلتی را بررسی خواهیم کرد.

اجزای چکش تخریب یا هیلتی

الکتروموتور هیلتی

چکش تخریب به کمک الکتروموتور قابلیت ضربه زدن پیدا می‌کند تا عملیات تخریب را به‌صورت راحت‌تر انجام دهد. در برخی از چکش‌های تخریب به الکتروموتور از کمپرس باد استفاده می‌شود تا به کمک نیروی باد عملیات ضربه زد صورت بگیرد. این موتورها توان‌های مختلفی دارند که برحسب وات محاسبه می‌شوند و بر اساس تعداد ضربه در دقیقه تقسیم‌بندی می‌شوند.

گیربکس

گیر بکس یکی از بخش‌های مهم چکش‌های تخریب است که قطعات مختلف و انواع قلم‌ها و نحوه عملکرد آن‌ها بر روی آن نصب می‌شود. گیر بکس‌ها دارای یک سیستم قفل کننده هستند و یک محفظه برای نگه‌داشتن ابزارها هستند. این قفل کننده می‌تواند یک سیستم قلاب و فرمان باشد که قطعه موردنظر را درون چکش تخریب قرار داده و آن را قفل کند. در این حالت، قطعه به‌طور محکم در این محصول قرار می‌گیرد و قادر است نیروها و لرزش‌هایی که در حین عملکرد چکش تولید می‌شود را تحمل کند هنگام استفاده از گیر بکس، لازم است که مطمئن شوید که قطعه به‌طور صحیح و محکم در این محصول قفل‌شده است تا از لرزش و آسیب به کاربر و اطرافیان جلوگیری کند.

سیستم چرخش گریس

سیستم چرخش گریس برای این در چکش‌های تخریب لحاظ شده است تا از قطعات مکانیکی در این محصول حفاظت کند  و باعث عملکرد دستگاه‌های هیلتی‌ شود. گریس یک نوع روغن چسبنده و غلیظ است که در سیستم‌های مکانیکی استفاده می‌شود تا دو قطعه مکانیکی روی‌هم به‌راحتی حرکت کنند و اصطکاک و خوردگی را کاهش دهند. در این چکش، سیستم گردش گریس معمولاً در مکانیزم مربوط به ضربه زنی قرار می‌گیرد. مثلاً درمکانیزم ضربه دهنده چکش، گریس بر روی سطوح تماسی قطعات مکانیکی مانند آرماتور (قسمتی که ضربه را به اجسام می‌دهد) و توپی (قسمتی که آرماتور را در حالت فرود و برگشت قرار می‌دهد) استفاده می‌شود. معمولاً  سیستم گردش گریس در چکش تخریب به‌صورت منظم باید تمیز و تعمیر شود تا عملکرد بهینه چکش حفظ شود.

سه‌نظام چکش تخریب

سه‌نظام درواقع یک سیستم قلم گیر در چکش‌های تخریب یا هیلتی است که به‌وسیله آن قلم‌های تخریب مهار می‌شوند. سه‌نظام‌ها با مهار قلم‌ها باعث افزایش عملکرد این چکش می‌شود. دو مدل سه‌نظام در چکش‌های تخریب وجود دارد یک مدل آچاری است که باز و بسته کردن آن با آچارهای مخصوص سه‌نظام صورت می‌گیرد، سه‌نظام آچاری در مدل‌های قدیمی‌تر وجود دارند و مدل دیگر سه‌نظام اتو مات است که با کمک قدرت موتور و دست به‌راحتی باز و بسته می‌شوند. سیستم سه‌نظام چکش‌های تخریب مدرن  معمولاً  sds  است که نصب قلم را ساده‌تر می‌کند؛ زیرا در این حالت تنها کافی است قلم را در دستگاه جا بزنید دیگر نیازی به محکم کردن سه‌نظام ندارید. بیشتر تولیدکنندگان مطرح مانند بوش، ماکیتا و هیلتی انواع چکش‌های تخریب را در کلاس‌های وزنی مختلف با سیستم SDS عرضه می‌کنند.

اجزای مختلف چکش تخریب

شفت

شفت یک مکانیزم در چکش تخریب است که برای انتقال قدرت و حرکت از موتور چکش به ابزار تخریب استفاده می‌شود. شفت درواقع باعث  ارتباط میان موتور و ابزار می‌شود. شفت در این چکش باید با آلیاژ مقاوم ساخته‌شده باشند تا بتواند نیروها و لرزش‌های تولیدشده توسط موتور را تحمل کند و به‌طور مؤثر قدرت و حرکت را به ابزارها و قلم‌های تخریب منتقل کند. یکسر شفت معمولاً به موتور متصل است و سر دیگر شفت به بیرون از موتور برای نگه‌داشتن سه‌نظام و قلم‌های مختلف تعبیه‌شده است.

 قلم‌های تخریب

قلم‌ها برای شکستن و خرد کردن سطوح سخت و مقاوم، مانند بتن، سنگ، آسفالت، یا مواد ساختمانی دیگر، طراحی‌شده‌اند. آن‌ها دارای شکل و ساختاری خاص هستند که برای تخریب و خرد کردن سطوح مورداستفاده قرار می‌گیرند. قلم‌های تخریب دارای آلیاژ بسیار مقاومی هستند و به‌گونه‌ای طراحی‌شده که بر اساس تخریب مدل و پهنای سر آن‌ها فرق کند، به‌عنوان‌مثال قلم‌های پهن دارای سری صاف و پهن است  جهت تخریب را فراهم می‌کند و پرداخت بسیار عالی است یا قلم‌های flex دارای تیغه‌های فلزی انعطاف‌پذیری هستند که برای تخریب کاشی  مناسب هستند.

دسته هیلتی 

چکش‌های تخریب یا هیلتی ها عموماً دارای دو دو دسته هستند، یک دسته نگه‌دارنده و یک دسته کمکی، دسته نگه‌دارنده در پشت چکش تعبیه‌شده است و دسته کمکی در کنار بدنه چکش، دسته کمکی قابلیت تغییر به چپ و راست را با توجه به چپ‌دست یا راست‌دست بودن کاربران دارد، اهمیت اصلی دسته کمکی در هدایت کردن چکش‌های تخریب است و  دسته نگه‌دارنده برای مهار و کنترل لگد دستگاه‌های هیلتی است.

نحوه عملکرد هیلتی

هیلتی، سازه ای است که با بهره مندی از نیروی برق، می تواند به خوبی عملیات تخریب را انجام دهد. این سازه، دارای یک موتور الکتریکی می باشد که با چرخیدن، می تواند نیروی بسیار زیادی را تولید کرده و در نهایت، این نیرو که دارای فرکانس بالایی نیز می باشد، تبدیل به یک نیروی ضربه ای با قدرت بسیار زیاد شود.

کاربرد ابزار هیلتی یا چکش تخریب

چکش تخریب یک ابزار قدرتمند است که برای تخریب و خرد کردن سطوح سخت و مقاوم مانند بتن، آسفالت، سنگ، آجر و مواد ساختمانی دیگر استفاده می‌شود. کاربرد اصلی این محصول، در ساختمان‌سازی است. برخی از کاربردهای رایج آن عبارت‌اند از:

کاربرد چکش تخریب

تخریب سازه‌ها و تخریب ساختمانی

چکش تخریب برای تخریب سازه‌های قدیمی و غیرقابل استفاده مورداستفاده قرار می‌گیرد. این ابزار قادر است سازه‌های بتنی، دیوارها، ستون‌ها، پل‌ها و سازه‌های دیگر را شکسته و خرد کند.

تمیز کردن سطوح

چکش تخریب برای تمیز کردن سطوح بتنی یا سنگی از لایه‌های محکم  و سفت شده مانند گچ، روغن، رنگ، آجر خارجی و غیره استفاده می‌شود. با استفاده از قلم‌های مناسب، سطح موردنظر را خراشیده و تمیز می‌کند و با پرداخت سطوح به تمیزی موردنظر از سطح می‌رسید.

حفاری و نصب

این محصول می‌تواند برای حفاری در سطوح سخت مانند بتن و سنگ استفاده شود. همچنین، با استفاده از قلم‌های مناسب، می‌توان شرایط نصب پایه‌ها، پرچ‌ها، گیره‌ها و اتصالات در سازه‌های مختلف را فراهم کرد.

چکش تخریب یا هیلتی

انواع هیلتی

هیلتی که آن را با نام دریل هیلتی نیز می شناسند، دستگاهی است که در بسیاری از صنایع مورد استفاده می باشد. امروزه این دریل ها، دارای انواع متعددی می باشند که با توجه به نیاز کاربران ساخته شده اند. به طور کلی باید اشاره کنیم که امروزه، در حدود 3 نوع هیلتی در بازار وجود دارد. در زیر لیستی از انواع هیلتی ذکر شده است.

-         هیلتی یا چکش تخریبی 6 کیلویی

-         هیلتی یا چکش تخریب 10 کیلویی

-         چکش تخریب 30 کیلویی هیلتی

دریل-هیلتی

نکات انتخاب دستگاه هیلتی

با توجه به اینکه دستگاه هیلتی، بسیار کارا می باشد، و از آن در بسیاری از صنایع استفاده می شود، می توان گفت که قیمت هیلتی، نسبت به سایر دستگاه های دیگر، بسیار بالا می باشد. اما با این حال، باید اشاره کنیم که با توجه به این که کارایی این دستگاه بسیار زیاد بوده و می تواند، حجم بسیار زیاد و سنگینی از کار را از دوش انسان ها بر دارد، بسیار به صرفه بوده و در نتیجه، امروزه، یکی از پر فروش ترین دستگاه ها در میان سایر لوازم و تجهیزات صنعتی می باشد. در هنگام تهیه این دستگاه باید به قدرت آن توجه ویژه‌ای داشت تا بهترین کارایی را برای انجام عملیات داشته باشند.

جمع‌بندی

چکش تخریب که با نام هیلتی نیز شناخته می‌شود یک ابزار قدرتمند برای تخریب سازه‌های بتی و سیمانی و آسفالت است. این دستگاه از اجزای مختلفی تشکیل شده است که هرکدام وظیفه خاصی در کارکرد دستگاه دارند. کاربرد چکش تخریب فقط محدود به تخریب سازه‌ها نمی‌شوند و از آن برای تمیز کردن سطوح و حفاری نیز استفاده می‌شود. هلیتی‌ها در سه دسته بندی کلی به بازار عرضه می‌شوند که هرکدام قدرت متفاوتی ارائه می‌دهند و با توجه به نیاز‌های خود باید مدل مناسب را انتخاب کنیم.

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: ماشین آلات صنعتی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
6 بازدید 0 لایک

انتخاب بین پیچ گوشتی دستی و برقی مناسب برای کارهای خانگی همیشه یکی از دغدغه‌های افراد مبتدی و حتی حرفه‌ای بوده است....

مشاهده بیشتر
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
14 بازدید 0 لایک

بالابر دستگاهی است که برای جابه‌جایی افراد یا انواع بار ساخته شده است و مدل‌های مختلف مثل برقی و هیدرولیکی دارد. هر...

مشاهده بیشتر
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
25 بازدید 1 لایک

جعبه ابزار محفظه‌ای است که برای نگهداری و دسته‌بندی تجهیزات مختلف در منازل، کارگاه‌ها و صنایع مختلف طراحی شده است....

مشاهده بیشتر
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
28 بازدید 3 لایک

مته یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت و کارهای فنی است که برای سوراخ‌کاری انواع مواد مانند چوب، فلز، پلاستیک و مصالح...

مشاهده بیشتر
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
30 بازدید 0 لایک

بدون تردید همه ما تاکنون با انواع جرثقیل دستی در پروژه‌های ساختمانی یا محیط‌های کاری مختلف سروکار داشته‌ایم و تا حدی...

مشاهده بیشتر