معرفی و بررسی انواع پمپ ها از جمله پمپ آب

804 بازدید 11 لایک
 

انواع پمپ

پمپ نوعی تلمبه است که برای جابجایی گازها و مایعات به کار می‌رود و بر اساس کارایی که در انتقال سیالات دارد به سه نوع بالابر مستقیم، گرانشی و جابجایی تقسیم می‌شود. پمپ‌ها کاربردهای مختلفی دارند که از میان آنها می‌توان به پمپ آب و پمپ باد اشاره کرد که هر کدام از اسمشان مشخص است که چه سیالی را جابجا می‌کنند. طبق برآوردها ارزش بازار پمپ‌ها در سال 2018 بیش از 80 میلیارد دلار بوده است که اهمیت آن را نشان می‌دهد. در ادامه به انواع پمپ و ویژگی‌های آنها اشاره می‌کنیم.

پمپ باد چیست؟

پمپ باد دستگاهی است که برای متراکم کردن و محصور کردن هوا به کار می‌رود. در واقع این پمپ برای محصور کردن هوا در یک محفظه و به کارگیری آن در زمانی دیگر استفاده می‌شود و می‌توان این هوا را با فشار از محفظه هدایت کرد. این انرژی جنبشی و هوای ذخیره می‌تواند به منظور مصارف مختلفی به کار رود که بر حسب طراحی پمپ متفاوت است.

کاربردهای پمپ باد

پمپ‌های باد امروزه طیف وسیعی از کاربردها را در بر می‌گیرند. به طوری که در اغلب صنایع، کارخانه جات، معادن، حمل و نقل، راه اندازی و نصب ابزارها و حتی ساختمان سازی از این پمپ‌ها استفاده می‌شود. به عنوان مثال همان دستگاهی که به وسیله آن لاستیک ماشین یا قایق بادی باد می‌شود از پمپ بهره می‌برد. به همین دلیل تهیه پمپ باد مناسب یک دغدغه مهم برای افرادی است که به آن احتیاج دارند. دانستن کاربرد این ابزار باعث می‌شود دستگاه مناسب را نیاز خود تهیه کنیم. به این منظور آشنایی با انواع پمپ باد نیز لازم است.

انواع پمپ باد

برای تهیه پمپ باد آگاهی نسبت به انواع مورد نیاز می‌باشد. به طور کُلی انواع پمپ یا کمپرسور باد شامل: پمپ دینامیکی، پمپ جابجایی مثبت و انژکتورها هستند که کمپرسورهای جابجایی مثبت و دینامیکی کاربردهای گسترده‌تری دارند. پمپ‌های دینامیکی و جابجایی مثبت خود انواع مختلفی دارند که در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم:

پمپ باد دینامیکی

  •        پمپ باد گریز از مرکز

پمپ باد گریز از مرکز جزء پمپ‌های دینامیکی است که یکی از قوی‌ترین و حجیم‌ترین پمپ‌های موجود به حساب می‌آید. این پمپ‌ها عملکردی شبیه به پمپ آب گریز از مرکز دارند اما سیال انتقالی آنها هوا است. به طوری که در طراحی آنها از پروانه‌های چرخشی استفاده می‌شود که هوا را با فشار از مخزن به خروجی هدایت می‌کنند.

 این پمپ به منظور استفاده در صنایع و با ظرفیت‌های  بسیار بالا مثل 150000 دور دقیقه به کار می‌رود. بنابراین اگر به فشار و حجم هوای بالا احتیاج داشته باشید، بهتر است تهیه پمپ باد گریز از مرکز را مد نظر قرار دهید.

  •        پمپ باد محوری

این پمپ‌های باد نیز متوسط تا بزرگ محسوب می‌شوند و می‌توانند برای انواعی از کاربردها استفاده شوند. برخی از انواع کمپرسورها حجم زیادی از هوا را با فشار پرتاب می‌کنند. به طوری که ابتدا فشار هوا را با کاهش حجم افزایش می‌دهند و این باعث می‌شود فشار مورد نظر شما به خوبی تامین شود. این پمپ‌ها در برخی صنایع خاص و حتی موتور جت‌ها به کار می‌روند.

  •        پمپ باد پیستونی

این پمپ باد عملکرد و شکل خاص خود را دارند که با کمک پیستون و یک میل لنگ که به صورت رفت و برگشتی عمل می‌کند، هوا را منتقل می‌کند. این پمپ با استفاده از گاز پر فشار داخل پیستون، فشار مورد نظر را تامین می‌کند. کمپرسور پیستونی در ابعاد کوچک در یخچال و تهویه و در محدوده قدرت بالا در صنایع و ماشین‌آلات کاربرد دارد.

تهیه پمپ باد مناسب

تهیه پمپ باد همیشه با پیچیدگی‌هایی همراه است؛ به طوری که باید ویژگی‌ها و کارایی آن متناسب با نیازهای شما باشد. پمپ‌های باد اغلب الکتریکی هستند و با برق کار می‌کنند. فشار هوا، ابعاد پمپ، نگهداری پمپ، مصرف انرژی و ... از مواردی است که در هنگام انتخاب باید به آن توجه کنید.

شما عزیزان می‌توانید با استفاده از تنوع بالای پمپ باد و کمپرسورهای موجود در فروشگاه ما، بهترین پمپ را که مطابق با نیازهای شماست را با هزینه به صرفه تهیه کنید. ضمناً بعد از تهیه پمپ می‌توانید به صورت بلند مدت از خدمات پس از فروش ما استفاده کنید.

پمپ بنزینی و دیزلی

نوع دیگری از پمپ که کاربرد بیشتری از پمپ باد دارد، پمپ آب است که انتقال آب را با فشار ممکن می‌سازد. این نوع از پمپ کاربردهای مختلفی از کارواش و منازل مسکونی، تا صنایع سنگین مثل فولاد دارد. بسته به کارایی پمپ آب، انواع مختلفی از آن طراحی و تولید می‌شود که مطابق با نیازهای مصرف کننده است.

پمپ آب بنزینی و دیزلی از متداول‌ترین انواع پمپ است که کاربردهای زیادی برای مصرف کنندگان عادی دارد. به عنوان مثال پمپ استفاده شده در چاه آب و برخی مناطق مسکونی، از نوع بنزینی یا دیزلی (گازوئیلی) است که از این سوخت‌ها برای تامین انرژی استفاده می‌کند.

چرا تهیه پمپ آب بنزینی و دیزلی منطقی است؟

تفاوت موتور پمپ آب بنزینی و دیزلی در طراحی و البته سوخت مصرفی آنهاست. پمپ‌های آب دیزلی بدون جرقه کار می‌کنند و تنها با فشرده شدن سوخت دچار احتراق می‌شوند و انرژی مورد نیاز پمپ را تامین می‌کنند. فرق دیگر پمپ آب بنزینی و دیزلی در حجم و وزن آنهاست که در پمپ‌های بنزینی این فاکتورها بیشتر هستند.

استفاده از این پمپ‌های آب به دلایل مختلف بهینه‌تر از انواع دیگر پمپ است. قیمت پمپ آب بنزینی و دیزلی نسبت به پمپ‌های الکتریکی به صرفه‌تر است و تهیه آن را منطقی‌تر می‌کند. این پمپ‌ها سوخت در دسترس‌تری دارند و احتیاجی به استفاده از سیستم برق کشی برای رساندن انرژی به این پمپ‌ها نیست. علاوه بر این باید گفت که تهیه پمپ بنزینی و دیزلی به دلیل تناسب آنها با مصارف عادی و مسکونی، منطقی‌تر از سایر پمپ‌هاست.

توصیه می‌کنیم شما عزیزان برای تهیه پمپ آب بنزینی و دیزلی با هزینه کمتر و خدمات پس از فروش مناسب، به سایت ما مراجعه فرمایید. 

 

 
این مطلب و دوست داشتین؟
ارسال شده در: ماشین آلات صنعتی

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
5 بازدید 0 لایک

بالابر دستگاهی است که برای جابه‌جایی افراد یا انواع بار ساخته شده است و مدل‌های مختلف مثل برقی و هیدرولیکی دارد. هر...

مشاهده بیشتر
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
16 بازدید 1 لایک

جعبه ابزار محفظه‌ای است که برای نگهداری و دسته‌بندی تجهیزات مختلف در منازل، کارگاه‌ها و صنایع مختلف طراحی شده است....

مشاهده بیشتر
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
19 بازدید 3 لایک

مته یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت و کارهای فنی است که برای سوراخ‌کاری انواع مواد مانند چوب، فلز، پلاستیک و مصالح...

مشاهده بیشتر
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
24 بازدید 0 لایک

بدون تردید همه ما تاکنون با انواع جرثقیل دستی در پروژه‌های ساختمانی یا محیط‌های کاری مختلف سروکار داشته‌ایم و تا حدی...

مشاهده بیشتر
آموزش گام‌ به‌ گام نصب تسمه کولر بدون نیاز به تعمیرکار
آموزش گام‌ به‌ گام نصب تسمه کولر بدون نیاز به تعمیرکار
272 بازدید 3 لایک

تسمه کولر آبی یکی از اجزای مهمی است که سلامت و کارکرد درست آن، تعیین‌کننده عملکرد کلی این وسیله سرمایشی است. تعمیر و...

مشاهده بیشتر