اینورتر چیست؟ همه چیز درباره آن
اینورتر یکی از تجهیزات صنعتی ای می باشد که شاید تا به حال، نام آن را در مکان های مختلف شنیده باشید. اینورتر، وسیله ای است که از آن در بسیاری از وسیله ها و تجهیزات استفاده شده است و برای بسیاری از مواقع، کاربرد ایده آلی را به همراه دارد. اینورتر که امروزه آن را با نام های اینورتور، درایور موتور، درایو، کنترل دو موتور، و ... می شناسیم، وسیله ای است که در مقایسه با بسیاری از ماشین ها و ابزار های دیگر، به میزان بسیار بیشتری مود استفاده قرار می گیرد. چرا که این وسیله دارای عملکرد بسیار ایده آلی می باشد. حتی باید اشاره کنیم که بر روی بسیاری از دستگاه های اطراف ما، اینورتر نصب شده است و به همین سبب، می توان گفت که یکی از مهم ترین ابزار ها و دستگاه ها در صنعت به شمار می رود.
اما اینورتر چیست و عملکرد آن دقیقا چه چیزی می باشد؟ در ادامه این مطلب، قصد داریم تا همه چیز را درباره دستگاه اینورتر، و همچنین عملکرد ها و کاربرد های آن بیان کنیم. به بیان بهتر، اگر اطلاعات آن چنانی در خصوص اینورتر ندارید، و یا نمی دانید که از این دستگاه، در چه مکان هایی استفاده می شود و اصلا چه کار می کند، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید.
اینورتر چیست؟
اینورتر، دستگاهی است که می تواند، جریان مستقیم برق DC یا متناوب را به جریان مستقیم برق AC یا شهری تبدیل کند. البته باید اشاره کنیم که این جمله، تعریف کامل و دقیقی برای این دستگاه نیست و در واقع، عملکرد ارائه شده توسط این دستگاه، کمی پیچیده تر است. اما در نهایت، به طور مختصر و مفید، دستگاه اینورتر می تواند جریان متناوب را به جریان مستقیم تبدیل کند.
عملکرد دقیق اینورتر
اینورتر، یکی از جالب ترین و عجیب ترین اختراعاتی است که امروزه می توان از آن بهره مند شد. در واقع باید اشاره کنیم کهاینورتر، با داشتن توانایی برق متناوب به شهری، می تواند در بسیاری از موارد به کار آید. قبل از بیان عملکر دقیق دستگاه اینورتر، باید اطلاعاتی را در خصوص جریان برق شهری ارائه دهیم. برق شهری، دارای ولتاژ 220 ولت و همچنین فرکانس 50 هرتز است. اما برخی از دستگاه ها و لوازم، برای کار کردن، نیاز به ولتاژ و فرکانس متفاوتی هستند.
عملکرد اصلی و دقیق اینورتر ها، به این گونه است که ابتدا، جریان برق شهری یا برق AC را به جریان برق متناوب یا DC تبدیل می کند. در نهایت، این جریان برق DC در دستگاه اینورتر، می تواند به راحتی، تبدیل به همان مقدار ولتاژ و فرکانسی که مورد نیاز می باشد را ارائه دهد.
RPM
به منظور ایجاد این گونه جریان، درون اینورتر، یک موتور وجود است که امکان گردش دارد. بر اساس سرعت گردش موتور می توان همان مقدار ملتاژ و فرکانس مورد نیاز را برای کار کردن دستگاه تامین کرد. در مواقعی که دستگاه، نیاز به ولتاژ و همچنین فرکانس بالایی باشد، موتور اینورتر با سرعت بیشتری چرخیده و در نهایت، در زمانی که نیاز به ولتاژ و فرکانس کمتری است، دور موتور کمتر می شود و سرعت چرخش آن پایین می آید.
کاربرد های اینورتر
اینورتر، دستگاهی است که در عمومی لوازم و تجهیزات برقی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه، دارای عملکرد بسیار جالب و دقیقی است. به طوری که در مواقع مورد نیاز، می تواند ولتاژ بالا با فرکانس بالا تولید کرده، و در مواقعی دیگر، ولتاژ پایین با فرکانس پایین تولید کند. برای مثال، شاید تا به حال در هنگامی که سوار آسانسور شده اید، دقت کرده اید که آسانسور، در ابتدا سرعت پایینی دارد، سپس بعد از چند ثانیه، سرعت حرکت آن بیشتر شده، و در نهایت دوباره سرعت آن کم می شود.
این امکان دقیقا با کمک اینورتر قابل انجام است. در ابتدا، میزان سرعت موتور الکتریکی پایین است و در نتیجه، این دستگاه، با سرعت کمتری میچرخد. سپس دور موتور بیشتر شده و سرعت جرکت آن اقزایش یافته ودر نهایت، دوباره سرعت حرکت آن، کم می شود. لازم به ذکر است که تمامی دستگاه هایی که با استفاده از الکترو موتور در حال کار کردن هستند، دارای اینورتر می باشند. اینورتر این امکان را برای این دستگاه ها ایجاد می کند که بتوانند به طور هوشمندانه کار کرده و در نهایت، بر روی عملکرد آن ها کنترل وجود داشته باشد.
سایر کاربرد های اینورتر
از دیگر کاربرد های اینورتر می توان در لوازمی همچون لباسشویی، کولر گازی، پمپ های آب، کمپرسور یخچال، و حتی در بسیاری از صنایع دیگر مانند صنعت کشاورزی و دستگاه ها و ماشین آلات کاربردی در این صنعت، و ... استفاده می شود.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.