اینورتر در کولر گازی چیست؟

237 بازدید 0 لایک
 

اینورتر در کولرگازی به یک برد الکتریکی گفته می‌شود که قابلیت تغییر فرکانس الکتریکی دارد. استفاده از این تجهیزات در طراحی کولرهای گازی یک تکنولوژی مدرن است که تغییر دور موتور آن از طریق تغییر فرکانس برق در یونیت خارجی انجام می‌شود. در حقیقت، این سیستم باعث می‌شود تا کولر متناسب با دمای محیط و با دور متغیر فعالیت کند.

به‌طورکلی سیستم‌های سرمایشی نقش مهمی در رفاه و آسایش انسان ایفا می‌کنند. پیشرفت علم و بهره‌گرفتن از سیستم‌های به‌روز و پیشرفته در طراحی لوازم خنک‌کننده به کاهش مصرف انرژی، افزایش بازدهی و طول عمر مفید دستگاه منجر شده است. اگر می‌خواهید بدانید که اینورتر چیست و با انواع و نقش آن در کولرهای گازی آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

اینورتر چیست؟

این تجهیزات به‌عنوان یکی از مهم‌ترین تجهیزات برق صنعتی شناخته می‌شوند و وظیفه تبدیل جریان مستقیم را به جریان متناوب برعهده دارند. به همین دلیل است که در صنعت از آن‌ها با نام معکوس گر نیز یاد می‌شود. امکان تنظیم دلخواه میزان فرکانس، ولتاژ و توان تولیدی از ویژگی‌های مفید این محصولات به شمار می‌روند.

خروجی اینور تر در حالت ساده به شکل یک موج مربعی است و با استفاده از فیلتر امکان تبدیل آن به موج سینوسی وجود دارد. این خروجی در حالت پیشرفته به‌صورت موج PWM است. برای شناخت بیشتر این تجهیزات و کاربردهای آن مقاله اینورتر چیست؟ همه چیز درباره آن را مطالعه کنید.

اینورتر

انواع اینورتر

به‌طورکلی انواع اینور تر از لحاظ ورودی در دو نوع تک‌فاز و سه‌فاز دسته‌بندی می‌شوند. این محصولات برای ساخت لوازم صنعتی و خانگی مثل ماشین لباسشویی، یخچال، پمپ‌های آب، آسانسورهای خانگی و کولرهای گازی مورداستفاده قرار می‌گیرند. هر دو نوع این محصول این قابلیت را دارند که با استفاده از تقویت‌کننده‌ها سطح ولتاژ تولیدی و فرکانس را به میزان موردنیاز تغییر دهند. نوع تک‌فاز آن نیز در دو دسته نیم پل و تمام پل طبقه‌بندی شده است.

ساخت اینورتر بر اساس موج تولیدی در سه مدل موج مربعی، موج سینوسی اصلاح‌شده یا شبه سینوسی و موج سینوسی خالص انجام می‌شود. مدل اول برای بارهای مقاومتی مناسب است و جزو نامناسب‌ترین موج‌های تولیدی توسط این تجهیزات به‌حساب می‌آید.

موج سینوسی اصلاح‌شده یا شبه سینوسی ترکیبی از موج‌های مربعی و سینوسی است و برای بارهای مقاومتی و خازنی مناسب شناخته می‌شود. این محصول پرکاربرد برای استفاده در بعضی وسایل برقی مثل تلویزیون، کامپیوتر و رادیو کاربرد دارد.

موج سینوسی خالص بهترین نوع این تجهیزات است که از نقاط قوت آن می‌توانیم به قابلیت استفاده در تمام تجهیزات الکتریکی و بازتولید موج سینوسی متناسب با شبکه برق خانگی اشاره کنیم.

انواع متصل به شبکه و جدا از شبکه دو زیرمجموعه این تجهیزات را بر اساس نحوه ارتباط با شبکه برق تشکیل می‌دهند. از ویژگی‌های نوع اول باید از دارابودن الگوی خاص برای تبدیل جریان DC به AC و نداشتن توان ورودی یکنواخت نام ببریم. کاربرد اصلی آن نیز اتصال به برق شبکه و کاهش برق مصرفی واجد اهمیت است.

معمولاً از نوع جدا از شبکه در لوازم‌خانگی استفاده می‌شود. بی‌نیازی به اتصال به برق شبکه و امکان تبدیل ولتاژ DC باتری‌های ۱۲ ولتی به ولتاژ ۲۲۰ ولتی AC اصلی‌ترین ویژگی‌های آن به شمار می‌روند.

مدل‌های مختلف این تجهیزات بر اساس تعداد سطح خروجی در دو دسته دوسطحی و چندسطحی قرار می‌گیرند. نوع دوسطحی در خروجی یک سطح ولتاژ پیک مثبت یا منفی دارد. در بعضی موارد دستگاه‌های دارای سطح ولتاژ صفر نیز به‌عنوان زیرمجموعه این مدل طبقه‌بندی می‌شوند. محصولات چندسطحی چندین ولتاژ خروجی دارند و با ویژگی‌هایی مثل پیچیدگی هارمونیکی کمتر، تنش کمتر ولتاژ سوئیچ‌ها و پایین‌بودن میزان تداخل موج‌های الکترومغناطیسی شناخته می‌شوند.

این محصولات بر اساس تکنیک‌های مختلف PWM یا مدولاسیون پهنای پالس نیز در مدل‌های گوناگونی دسته‌بندی شده‌اند.

PWM منفرد

در PWM منفرد یا Single PWM برای هر نیم چرخه ولتاژ خروجی یک پالس وجود دارد. در این تجهیزات سیگنال موج مربعی به‌عنوان سیگنال مرجع و سیگنال موج مثلثی به‌عنوان سیگنال حامل شناخته می‌شود.

PWM چندگانه

در PWM چندگانه که تحت عنوان MPWM نیز از آن نام برده می‌شود، برخلاف نوع قبلی برای هر نیم چرخه ولتاژ خروجی چندین پالس مورداستفاده قرار می‌گیرد.

PWM سینوسی

SPWM یا PWM سینوسی در صنعت مصارف زیادی دارد و سیگنال مرجع آن موج سینوسی است. در این محصول گیت پالس سوئیچ‌ها از طریق مقایسه سیگنال مرجع با موج حامل مثلثی ایجاد می‌شود.

PWM سینوسی اصلاح‌شده

این تجهیزات را با نام مخفف MSPWM می‌شناسند. در مدل قبلی در صورت تغییر شاخص مدولاسیون امکان تغییر پهنای پالس موج وجود ندارد. در ساخت اینورتر MSPWM مشکل مذکور از طریق اعمال سیگنال حامل در فاصله ۶۰ درجه اول و آخر هر نیم چرخه برطرف شده است. کاهش تلفات سوئیچینگ، افزایش مؤلفه اساسی و کاهش تعداد دستگاه‌های سوئیچینگ از مزایای استفاده از PWM سینوسی اصلاح‌شده محسوب می‌شوند.

اینورتر کولر گازی

آشنایی با کاربرد اینورتر کولر گازی نیازمند شناخت کولرهای اینور تر است. موتور این محصولات برخلاف مدل‌های قدیمی با دور ثابت کار نمی‌کند و با تغییر فرکانس برق دور موتور آن‌ها نیز افزایش یا کاهش می‌یابد.

معمولاً دستگاه‌هایی که با تکنولوژی‌های سنتی طراحی شده‌اند، دارای دو حالت صفر یا یک هستند. به این معنی که یا با تمام توان فعالیت می‌کنند یا به طور کامل خاموش می‌شوند. استفاده از این تجهیزات در طراحی کولرهای گازی باعث شده است که دور موتور بر حسب دمای محیط تغییر کند و متناسب با آن تنظیم شود.

نسل جدید کولرهای گازی دارای یک برد الکتریکی است که علاوه بر امکان تغییر فرکانس در نحوه طراحی کمپرسور نیز تفاوت‌هایی با دستگاه‌های قدیمی دارد. کمپرسور این محصولات هرگز خاموش نمی‌شود، با سرعت مناسب کار می‌کند و قابلیت تنظیم سرعت دارد.

هزینه این کولرها نسبت به انواع قدیمی آن‌ها به‌مراتب بیشتر است. با وجود این هزینه اینور تر کولرگازی باتوجه‌به مزایای فراوان آن بسیار اقتصادی و به‌صرفه تلقی می‌شود. از مهم‌ترین مزایای استفاده از این تجهیزات می‌توانیم به کاهش مصرف انرژی، کاهش میزان آلودگی صوتی، گستردگی توان خروجی، تنظیم دمای مطلوب و سازگاری با انرژی خورشیدی اشاره کنیم.

اینورتر کولرگازی

سخن پایانی

این تجهیزات در مدل‌های مختلف و با کاربردهای گوناگون طراحی و تولید می‌شوند و برای ساخت لوازم‌خانگی و صنعتی مثل تلویزیون، ماشین لباسشویی، پمپ آب و کولرگازی مورداستفاده قرار می‌گیرند. استفاده از آن‌ها برای تولید کولرهای گازی به کاهش مصرف انرژی و افزایش بازدهی و طول عمر مفید دستگاه منجر می‌شود.

خرید اینورتر کولرگازی را به دلایلی مثل تعمیر و نگهداری آسان، کاهش آلودگی صوتی و بهره‌مندشدن از دمایی مطلوب در منزل یا محل کار به شما پیشنهاد می‌کنیم. شما می‌توانید این محصول را با قیمتی مناسبی از فروشگاه اینترنتی تجهیزات صنعتی کولیس سفارش دهید.

 
این مطلب و دوست داشتین؟

ارسال نظر

برای ارسال نظر وارد شوید

راهنمای مجله

جدیدترین مطالب

برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
برای کارهای خانگی، پیچ گوشتی دستی بهتره یا برقی؟
6 بازدید 0 لایک

انتخاب بین پیچ گوشتی دستی و برقی مناسب برای کارهای خانگی همیشه یکی از دغدغه‌های افراد مبتدی و حتی حرفه‌ای بوده است....

مشاهده بیشتر
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
تفاوت بالابر برقی و هیدرولیکی در چیست؟
13 بازدید 0 لایک

بالابر دستگاهی است که برای جابه‌جایی افراد یا انواع بار ساخته شده است و مدل‌های مختلف مثل برقی و هیدرولیکی دارد. هر...

مشاهده بیشتر
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
راهنمای تهیه جعبه ابزار اتومات
21 بازدید 1 لایک

جعبه ابزار محفظه‌ای است که برای نگهداری و دسته‌بندی تجهیزات مختلف در منازل، کارگاه‌ها و صنایع مختلف طراحی شده است....

مشاهده بیشتر
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
چگونه مته کند را تیز کنیم؟
23 بازدید 3 لایک

مته یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت و کارهای فنی است که برای سوراخ‌کاری انواع مواد مانند چوب، فلز، پلاستیک و مصالح...

مشاهده بیشتر
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
راهنمای انتخاب جرثقیل دستی مناسب مصارف صنعتی و ساختمانی
27 بازدید 0 لایک

بدون تردید همه ما تاکنون با انواع جرثقیل دستی در پروژه‌های ساختمانی یا محیط‌های کاری مختلف سروکار داشته‌ایم و تا حدی...

مشاهده بیشتر