علائم خرابی تسمه دینام خودرو
تسمه دینام یا تسمه پروانه نقش مهمی در راهاندازی دینام موتور و به حرکت درآوردن خودرو ایفا میکند. این قطعه به دلایلی مثل اتمام طول عمر مفید، افزایش میزان نوسان و شل یا سفت بستهشدن دچار آسیبدیدگی میشود. ممکن است آسیبدیدن آن به بروز مشکلات جدی مثل سفتشدن فرمان، خاموششدن موتور و جوشآوردن خودرو منجر شود.
بیتوجهی به علائم اولیه خرابی این قطعه جان سرنشینان را به خطر میاندازد و هزینههای تعمیر خودرو را افزایش میدهد. به همین علت توصیه میکنیم که در صورت مشاهده علائمی مثل ترکخوردگی، شکستگی و پارگی بهسرعت برای تعویض آن اقدام کنید. برای آشنایی بیشتر با کاربردهای این تسمه، علائم خرابی و روشهای تعویض آن تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
تسمه دینام چیست؟
سر میللنگ به قرقرهای متصل است که تسمه پروانه دور آن پیچیده میشود. با روشنشدن موتور و چرخش میللنگ تسمه نیز به حرکت درمیآید و گشتاور موتور را به دیگر قطعات منتقل میکند. بنابراین میتوانیم برقراری ارتباط میان موتور و دینام، تأمین برق و انتقال انرژی حرکتی را بهعنوان وظایف اصلی این تسمه معرفی کنیم. به حرکت درآوردن واترپمپ از دیگر وظایف این محصول است. واترپمپ در خودرو نقش به گردش درآوردن آب در سیستم خنککننده را برعهده دارد.
به این خاطر هرگونه آسیب به تسمه، عملکرد واترپمپ را نیز تحتتأثیر قرار میدهد و باعث داغشدن و جوشآوردن موتور میشود. تأمین نیروی لازم برای حرکت پمپ هیدرولیک فرمان از دیگر وظایف آن در بعضی اتومبیلها است. در صورت آسیبدیدن این تسمه فرمان نیروی لازم را برای حرکت دریافت نمیکند و بهاصطلاح سفت میشود. تأمین انرژی موردنیاز کمپرسور کولر و انرژی لازم برای حرکت پروانه خنککننده در سیستم تهویهمطبوع خودرو بهعنوان دیگر کاربردهای این تسمه شناخته میشوند.
تسمه دینام و نقش آن در اتومبیل
علائم خرابی تسمه دینام خودرو
تسمه پروانه قطعهای کاربردی است که کارکرد صحیح آن بر عملکرد کلی خودرو اثر میگذارد و آسیبدیدگی آن قدرت حرکت اتومبیل را با مشکلات جدی مواجه میکند. آشنایی با نشانههای خرابی آن شما را قادر میسازد تا از طریق تعویض قطعه در زمان مناسب از امنیت سرنشینان محافظت کنید؛ از گسترش آسیبدیدگی جلوگیری کرده و هزینههای تعمیر خودرو را کاهش دهید.
تغییر شکل ظاهری تسمه
مشاهده هرگونه ترکخوردگی، شکستگی و پارگی روی تسمه را بهعنوان نشانهای برای خرابشدن آن در نظر بگیرید. اتمام طول عمر مفید قطعه، رانندگی پرتنش و آلودگیهای محیطی از عواملی هستند که به بروز این آسیبدیدگی میانجامند.
شنیدهشدن صدای جیرجیر از موتور
سفتشدن تسمه و کشیدهشدن آن مهمترین عوامل بروز این مشکل بهحساب میآیند. در این مواقع چرب کردن قطعه به برطرفشدن مشکل کمکی نمیکند و به ایجاد مسائل دیگری مثل خارجشدن تسمه از محل قرارگیری و ازکارافتادن موتور منجر میشود.
جوشآوردن مداوم موتور
یکی از وظایف این قطعه کمک به عملکرد صحیح سیستم تهویه و خنکسازی خودرو است. درنتیجه پارگی یا آسیبدیدگی آن به اختلال در کار واترپمپ، داغشدن سریع موتور و جوشآوردن اتومبیل منجر میشود.
سفتشدن فرمان
در صورت آسیبدیدگی این قطعه پمپ هیدرولیک از کار میافتد و نرمی فرمان از بین میرود.
مشکل در سیستم تهویه
سردنکردن کولر و ایجاد مشکل در سیستم تهویهمطبوع خودرو از دیگر علائم خرابی تسمه دینام است. بروز مشکل در عملکرد پروانه خنککننده و کمپرسور کولر در صورت آسیبدیدن آن از دلایل بروز این مشکل محسوب میشوند.
مشکل در استارتزدن
خرابشدن این قطعه و ایجاد مشکل در سیستم شارژرسانی باتری باعث میشود که خودرو بهدرستی استارت نخورد.
روشنشدن چراغ هشدار باتری
این نشانه یکی از بارزترین علائم خرابی تسمه دینام است. در صورت مشاهده علامت باتری یا حرف B باید احتمال اختلال در سیستم شارژرسانی و عملکرد دینام را در نظر بگیرید.
کمنور شدن چراغها
شلشدن یا فرسودهشدن این تسمه سیستم برقرسانی را با مشکل مواجه میکند. در این شرایط چراغهای خودرو کمنور میشوند یا سوسو میزنند.
تعویض تسمه دینام
قیمت تسمه دینام، نحوه و بهترین زمان تعویض آن باتوجهبه عواملی مثل نوع خودرو متفاوت است. با وجود این توصیه میشود که بعد از گذشت ۴ سال یا پس از هر ۶۰ هزار کیلومتر برای تعویض آن اقدام کنید. استفاده زیاد از دور بالای موتور، بیتوجهی به تناسب دنده با سرعت و قدرت خودرو و انتخاب قطعه بیکیفیت باعث کاهش طول عمر مفید این قطعه میشود. درنتیجه نیاز دارید زودتر از زمان ذکرشده تسمه را تعویض کنید.
برای عوضکردن تسمه دینام پراید باید ابتدا موتور را خاموش کنید و پس از خنکشدن آن در کاپوت را باز کنید و بهوسیله جک قسمت جلو خودرو را کمی بالا ببرید. در سمت راست موتور محل قرارگیری تسمه را پیدا کرده و با استفاده از آچارفرانسه پیچ تنظیم را شل کنید. تسمه را از دور قرقره خارج کنید و تسمه جدید را دور پولیها قرار دهید. پیچ تنظیم را تا حدودی سفت کنید و بعد از تنظیم میزان تنش تسمه پیچ را به طور کامل ببندید.
برای تعویض این قطعه در خودرو ROA بهوسیله آچار ۱۳ پیچ تنظیم را شل کنید و دینام را به سمت بالا حرکت دهید تا تسمه آزاد شود. سپس تسمه جدید را روی پولیهای میللنگ، واترپمپ و دینام قرار دهید و تا زمان سفتشدن آن دینام را به سمت پایین حرکت دهید. بهمنظور عوضکردن این تسمه در خودروهای پژو ۴۰۵، پارس و سمند باید تسمه را از حالت فشار خارج کرده و پیچهای پایه را شل کنید. بعد از خارجکردن کامل تسمه، قطعه جدید را در محل مناسب قرار دهید و بعد از تنظیم آن پیچها را سفت کنید.
سخن پایانی
تسمه پروانه یکی از قطعات اصلی خودرو است که وظیفه انتقال برق و انرژی حرکتی موردنیاز اتومبیل را برعهده دارد. بیتوجهی به علامتهای آسیبدیدگی آن به بروز مشکلات جدی در عملکرد خودرو منجر میشود و جان سرنشینان را تهدید میکند. بنابراین باید در صورت مشاهده نشانههایی مثل ایجاد تغییر در شکل ظاهری، جوشآوردن مداوم موتور و روشنشدن چراغ باتری بهسرعت برای تعویض آن اقدام کنید.
فروشگاه اینترنتی تجهیزات صنعتی کولیس در زمینه فروش انواع ابزارآلات و تجهیزات صنعتی و دستی فعالیت میکند. با خرید تسمه دینام با کیفیت بالا و هزینه مناسب از این فروشگاه آنلاین از اصالت کالا و تحویل بهموقع آن آسودهخاطر باشید.
ارسال نظر
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید.